Het is wel even verschieten als je baby ziekte symptomen vertoont. Het immuunsysteem van pasgeboren kinderen staat nog niet helemaal op punt. Daarom bespreken we de 5 meest voorkomende kwaaltjes.
Niet alleen tieners kunnen last krijgen van acne: baby-acne komt ook veel voor. Dit is een babykwaaltje dat over het algemeen vanzelf over moet gaan. Op deze pagina lees je hier meer over.
Heeft je baby meer puistjes dan een tiener en vraag je je af hoe het kan dat er op de huid van je baby pukkeltjes verschijnen? Lees hier de oorzaken en behandeling.
Het eerste jaar van jouw kindje is een jaar met veel huilbuilen door allerlei verschillende kwaaltjes. Deze babykwaaltjes zijn typisch voor de leeftijd van jouw baby. Lees erover in dit artikel.
Pasgeboren kindjes kunnen met diverse vervelende kwaaltjes te maken krijgen. Eén van deze kwaaltjes is berg. In dit artikel lees je meer over dit babykwaaltje.
De navel van je baby kan bloeden. Kan dat kwaad en wanneer moet je ingrijpen? Alle informatie vind je in dit artikel.
Darmkrampjes zijn één van de meest voorkomende kwaaltjes bij baby's. Hoewel ze niet gevaarlijk zijn, zijn ze wel heel vervelend. Meer info in het artikel hieronder.
Ook baby’s kunnen te maken krijgen met diarree, ofwel een dunne en waterige ontlasting. In dit artikel lees je wat je moet doen als jouw kindje diarree krijgt.
Je kindje houdt maar niet op met krabben: hij of zij heeft last van eczeem! Wat kan je als ouder doen om verdere beschadiging van de babyhuid te voorkomen?
Is de stoelgang van jouw baby niet optimaal? Verstoppingen kunnen oncomfortabel en pijnlijk zijn voor jouw baby. Hoe herken je een verstopping en wat kun je hiertegen doen? Hier lees er alles over.
Kleurt de huid van je baby vlak na de geboorte geel? Ruim de helft van pasgeborenen heeft er last van, maar natuurlijk wil jij als ouder weten wat het precies is en wanneer je actie moet ondernemen.
Van babykwaaltjes kun je als ouder stress ervaren. Huidschilfertjes komen vaak voor bij baby's, maar de oorzaak achterhalen blijft lastig. In dit artikel meer informatie.
Moet je kindje regelmatig huilen na de voeding? Dan kan dit komen omdat hij of zij nog honger heeft, maar er kan ook een andere oorzaak zijn. Op deze pagina lees je hier meer over.
Een keelontsteking kan bij iedereen voorkomen, dus ook bij baby's! Wat zijn de symptomen en hoe kan je een baby helpen dat een keelontsteking heeft?
Ontdek wat een normale lichaamstemperatuur is voor jouw baby, of jouw baby koorts heeft, hoe je de temperatuur van jouw baby kunt nemen en wanneer je beter naar de kinderarts kunt gaan.
Wanneer je kindje rode, gezwollen en ontstoken ogen heeft, kan dat reden zijn tot bezorgdheid. Hoe kun je hier het beste mee omgaan?
Je (pasgeboren) kindje kan te maken krijgen met diverse huidaandoeningen. Eén van deze huidaandoeningen is de ooievaarsbeet. In dit artikel lees je hier meer over.
Oorpijn komt veel voor bij jonge kinderen. Meestal wordt het veroorzaakt door een middenoorontsteking, maar er zijn ook andere oorzaken van oorpijn. Bekijk hier hoe je dit herkend en wat je moet doen.
Heeft je baby last van oprispingen? Wat is het? Hoe ontstaat en wat kan je er tegen doen? Een aantal centrale vragen die we beantwoorden in dit artikel!
Een baby die zijn rug strak aanspant en het hoofdje in de nek gooit heeft last van overstrekken. Wat is de oorzaak en is het gevaarlijk? Lees hier de oorzaken en gevolgen voor je baby.
Veel baby’s hebben last van reflux, ook wel spugen genoemd. Dit is een onschuldige babykwaal, die slechts in sommige gevallen behandeld moet worden. Hier vertellen we je graag meer over.
Je kind heeft spruw: witte vlekken in de mond die pijnlijk kunnen zijn. Hoe kun je dit het beste aanpakken?
Het doorkomen van het eerste tandje bij je baby kan gepaard gaan met kwijlen, verlies van eetlust, irritatie en onrust. Hoe kun je je kleintje zo goed mogelijk door een tand doorbraak heen helpen?
Er is een simpele verklaring voor de waterige en kleverige oogjes van je baby. Vermoedelijk is het traankanaal van je baby nog niet volledig ontwikkeld. Wil je oorzaken weten? Lees hier verder!
Of je baby nu last heeft van een loopneus of hoest, het hebben van een verkouden baby is niet leuk en kan je gek maken! Dit artikel stelt je gerust met bruikbare tips!
Het ontdekken of jouw kindje een voedselallergie heeft is een lastige taak. Jouw kindje kan namelijk niet vertellen wat er aan de hand is. Wat zijn de symptomen en waardoor komen ze? Lees het hier.
Tussen vijftig en honderd baby's worden jaarlijks in Nederland met een gespleten gehemelte geboren. Dit artikel geeft je een summiere kijk hoe een gespleten gehemelte kan worden behandeld.
Wat is een open ruggetje bij je baby? Dit is een aangeboren probleem met het ruggenmerg, dat ingrijpende symptomen kan veroorzaken. Lees hier wat een open ruggetje is en hoe het ontdekt kan worden?
Het is iets waar je niet aan ontkomt als ouder: je kind die kwaaltjes krijgt. Meestal is er niets ernstigs aan de hand, maar in veel gevallen kan dit wel een spannend moment zijn voor veel ouders. Zeker wanneer je je eerste kind hebt, alles is dan nieuw. Met als gevolg dat je je al snel zorgen kunt maken, maar gelukkig kun je in dit thema over baby's veel informatie vinden over de verschillende babykwaaltjes. Je vindt er bijvoorbeeld informatie over veelvoorkomende kwaaltjes bij kinderen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan keelontsteking. Dit is een kwaaltje wat helaas vaak voorkomt bij kinderen. In dit segment vind je daar informatie over. Hoe herken je een keelontsteking? Is het gevaarlijk en moet je ermee naar de dokter als je kind dit heeft?
Maar ook andere kwaaltjes worden in deze categorie behandeld. Denk daarbij aan een luchtweginfectie bij je baby. Het kan zijn dat je kind plots een raar geluid maakt. Alsof je kind raar ademt, of alsof er een piepje komt wanneer hij of zij gaat hijgen. Je maakt je als ouder dan al snel ongerust, maar dit hoeft gelukkig niet altijd iets engs te zijn. Het kan gewoon om een onschuldige infectie gaan. Maar daar lees je meer over in de artikelen in deze categorie, aangezien dat onderwerp ook aan bod komt.
Maar ook worden er tips gegeven in deze subcategorie. Wat moet je bijvoorbeeld doen als blijkt dat je kind last heeft van krampjes? Of wanneer je kind moet huilen nadat hij of zij heeft gegeten. Zeker bij je eerste kind, is de kans vrij groot dat je niet precies weet hoe je dit moet aanpakken. Hier vind jij daar ook meer informatie over.