6 manieren hoe je partner kan helpen bij de borstvoeding

Wanneer je kleine is geboren, kan je geluk niet meer op. Je geniet als ouders vaak beiden van je kindje en vindt het geen probleem om extra werk te moeten verrichten. Een onderdeel wat het voor vrouwen zwaarder maakt dan voor mannen is dat zij het kindje doormiddel van borstvoeding moeten voeden. Veel vrouwen denken dan ook dat dit iets is wat ze alleen moeten doen en dat de man hier niet bij kan helpen. Echter blijkt dit niet waar te zijn en ik ga je vertellen hoe jij ervoor kan zorgen dat je man hierbij kan helpen!

1. Steun is van groot belang!

Een punt waar veel vrouwen het waarschijnlijk wel over eens zijn is dat de man zijn steentje bij kan dragen door de vrouw goed te steunen. Een man kan de vrouw dan ook al enorm helpen door te laten blijken dat hij het normaal vindt om buitenshuis borstvoeding te geven. Wanneer hij laat zien dat die het normaal vindt en tegen je blijft praten, voel je je al een stuk meer op je gemak. Naast deze steun, kan hij je ook steunen door je vertrouwen te geven in wat je doet. Wanneer de man de vrouw afkraakt tijdens bijvoorbeeld de borstvoeding zorgt dit voor onnodige spanning bij de vrouw.

2. Hij beschermt je

Naast het steunen, vinden vrouwen het erg belangrijk dat een man ze beschermt. Zo waarderen veel vrouwen het enorm als de man het voor ze opneemt. De man kan dit doen op momenten dat iemand wat te zeggen heeft als jij de baby in het openbaar voeding geeft. Geef dit bij je man aan en voel je overal comfortabel bij het geven van borstvoeding.

3. Hij stelt zich behulpzaam naar je op

Een ander belangrijk punt waarmee een man een vrouw enorm kan helpen, is door zich behulpzaam op te stellen. Zo kan hij een glas water voor je pakken wanneer je de kleine aan het voeden bent. Ook zal hij ook kunnen bijdragen bij de voeding. Zo kun je de afspraak maken dat hij bijvoorbeeld in de nacht uit bed komt om afgekolfde melk aan het kindje te geven. Op die manier krijgt de vrouw een goede nachtrust en wordt het voor haar de volgende dag een stuk makkelijker.

4. Ook hij verdiept zich in de borstvoeding

Een baby verzorgen is naast dat het enorm bijzonder is, ook erg veel werk. Gelukkig doe je dit met zijn 'tweeën' en draag je hier beiden een steentje aan bij. Zo is het voor de vrouw erg fijn als ook de man zich heeft verdiept in wat borstvoeding inhoudt. Wanneer hij de vrouw weet te ondersteunen (niet betweterig) met kennis, dan is dit voor de vrouw erg fijn. Op die manier heeft ook zij het gevoel dat je het samen doet. Dit zorgt voor meer ontspanning en maakt jullie band nog sterker!

5. Hij zorgt voor mama, de baby en het gezin

Een ander iets wat erg fijn is voor een vrouw die net is bevallen, is een zorgzame man. Als man zijnde kan je het voeden van de baby zo veel makkelijker en fijner maken. Zo zijn het kleine dingen die het geheel al zo'n stuk fijner maken. Een zorgzame man zorgt ervoor dat een vrouw niet alles in haar eentje doet. Hij helpt bij het zorgen voor de baby en is niet bang om de pampers te vervangen. Daarnaast is de man in de meeste gevallen een stuk sterker en kan het voor een hoop minder lichamelijke klachten zorgen als hij de baby optilt en naar de vrouw toebrengt. Op die manier blijft de vrouw op kracht en wordt de borstvoeding een stuk aangenamer om te geven. Naast het tillen van het kindje kan de man ook helpen door de broertjes en zusjes af te leiden. Op die manier kan de vrouw zich focussen op de borstvoeding en wordt er niet continu aandacht van haar geëist.

6. De partner kan de vrouw zeker helpen bij de borstvoeding!

Borstvoeding geven doet een vrouw zelf, maar hetgeen eromheen is voor de vrouw misschien nog wel belangrijker. De partner van de borstvoeding gevende vrouw kan hierbij enorm helpen. Hij zal haar fysieke en emotionele steun moeten geven. Op die manier werk je samen en is het geven van borstvoeding niet de druppel die de emmer doet laten overlopen.