Nieuwste artikelen

Overige artikelen

3
5
7
8
A
C
D
E
G
H
I
J
K
L
M
V
W
Z

De gezondheid van je baby

Een kind hebben is een prachtig gegeven, maar het zorgt er ook voor dat je veel extra zorgen hebt. Als mens maak je je normaliter al heel veel zorgen over jezelf, maar als moeder heb je ook nog eens een kind waar je je zorgen over moet maken. Dat is niet altijd makkelijk, want er kan veel mis gaan met de gezondheid van je baby. Dit kan variëren van lichte kwaaltjes, tot en met ernstige gezondheidsklachten. Hier vind jij alles over de gezondheid van je baby. In verschillende artikelen wordt er veel kennis gedeeld, zodat jij daar als ouder echt wat aan hebt en je weet wat je moet doen in verschillende situaties. Zo kan het zijn dat je baby last heeft van een wijnvlek, of dat hij/zij is gestoken door een insect. Weet jij ook hoe je een kindje moet reanimeren als er wat gebeurd? Ook is het mogelijk dat je kindje last heeft van een waterhoofd, of dat je kindje autisme heeft. Weet jij de functies van de fontanel van je baby?

Verder kan het voorkomen dat je kind last gaat krijgen van allergieën. Er zijn namelijk bepaalde allergieën die vaak voorkomen bij jonge kinderen. Hier lees je daar meer over, zodat je je daar eventueel op kan voorbereiden. Maar ook het herkennen als je kind bepaalde klachten vertoont is belangrijk om tot je te nemen, zodat je dan weet wat dit mogelijk kan zijn en of je hiermee wel of niet naar een huisarts moet gaan. Verder wordt hier bijvoorbeeld advies gegeven over hoe je best met je kind kunt omgaan. Zo wordt er informatie gegeven over schijnbare onschuldige handelingen, zoals bijvoorbeeld het kietelen van je kind. Veel ouders denken dat dit heel onschuldig is, maar dat is niet altijd het geval en kan dit wel degelijk gevaren hebben.

Daarnaast vind je hier ook ook bruikbare tips als het gaat om de algemene gezondheid van je baby. Bijvoorbeeld tips om ervoor te zorgen dat je kind het niet koud krijgt, hoe je een koortsstuip behandeld en nog veel meer.