Baby's ontwikkelen zich razendsnel. Hetzelfde geldt voor praten, na het eerste woordje volgen er al snel meer. Maar heeft jouw baby nog wat hulp nodig? Daarvoor hebben wij 4 tips opgesteld.
De babytijd gaat zo snel voorbij, dat je later wilde dat je deze beter had vastgelegd. Om je nu vast te helpen, lees je in dit artikelen 5 manieren om de ontwikkeling van jouw baby vast te leggen.
De natuur is in staat tot prachtige dingen, zoals die wonderlijke samensmelting van het eitje en de zaadcel, het begin van een klein mensje. 6 redenen waarom baby's oprecht kleine wondertjes zijn.
Je pasgeborene laten bewegen is heel belangrijk voor de ontwikkeling. In dit artikel lees je acht manieren om de beweging van je baby te stimuleren.
Jouw baby lacht wanneer jij een gekke bek trekt en beweegt met een rammelaar. Actie geeft reactie. Lees hier wat het betekend hoe je reacties van je kind kan stimuleren.
Wanneer een baby geboren wordt, ziet hij/zij de eerste paar maanden vlak en niet ruimtelijk. Meer te weten komen over het zicht van je baby, lees dan verder in dit artikel.
Al snel na de geboorte gaat je kindje allerlei brabbelgeluidjes maken. Dit is een eerste belangrijke stap in de taalontwikkeling. Hoe belangrijk? Je leest het in dit artikel.
Van baby tot peuter: een ontwikkeling die verbazingwekkend snel gaat. Lees hier alles wat je moet weten over de ontwikkeling van je baby in het eerste jaar.
Hoe communiceert jouw baby? In dit artikel alles over de eerste babygebaren: klappen, zwaaien en wijzen, en wat ze betekenen voor de ontwikkeling van je kleintje.
Babygebarentaal is leuk en heeft veel voordelen voor jou en je baby. Ben je benieuwd wat babygebarentaal is? Wil jij babygebarentaal leren? In dit artikel worden je vragen beantwoord.
Wil je jouw baby helpen om meer te bewegen? Te laten omrollen, iets vastpakken of kruipen? Je kunt jouw baby positief stimuleren om meer en sneller te gaan bewegen. Lees hier hoe je dat kan doen.
Hoe zorg je ervoor dat jouw baby jou kan herkennen en hoe maak je vanaf de geboorte al contact met jouw baby? Leer hier hoe je eenvoudig contact kunt maken met jouw kleintje.
Jong geleerd is oud gedaan. Gezonde slaapgewoontes beginnen in de wieg. Dankzij de tips & tricks in dit artikel breng je je kind een gezond slaap-waakritme bij.
Een dagritme baby is er niet direct na de geboorte van je kind. Je baby groeit er geleidelijk in. Benieuwd hoe je dit moet doen? Lees al onze tips in dit artikel.
Wordt je baby boos als je iets afpakt? In dit artikel lees je enkele tips hoe je deze situatie het beste benadert. Wanneer je baby zes tot negen maanden oud is, probeert je kind alles te pakken!
Heb jij ook zo’n nieuwsgierige baby die constant de wereld wilt ontdekken door bijvoorbeeld alles met grote ogen te bekijken of door alles in zijn mondje te willen stoppen?
Een betrokken vader is belangrijk voor de opvoeding van jouw kinderen. Het is het eerste mannelijke beeld in hun leven en kan extra zorg en bescherming bieden.
Veel ouders vragen zich af wat de definitieve oogkleur van hun baby zal worden. Dit is natuurlijk erg leuk om te weten, aangezien het zeer gezichtsbepalend is. Hoe dit zich ontwikkeld, lees je hier!
De spraakontwikkeling van je baby start bij de geboorte met zijn eerste huilbui. Zijn taal ontwikkeld zich daarna stap voor stap. Lees hier meer over de eerste geluiden.
De glimlach van een baby: niet alleen schattig maar bovendien ook betekenisvol. Waarom is die glimlach zo belangrijk tijdens de ontwikkeling van jouw baby en vanaf wanneer mag je 'm verwachten?
Toen je kindje voor het eerst naar je lachte, werd je hier echt blij van. Nu kun je je op de volgende stap in de sociale ontwikkeling verheugen: de eerste echte babykus.
De eerste echte tranen van je baby hebben een hele makkelijke fysieke oorzaak. Maar weet je dat ook de oorzaak van de tranen erg interessant is? Lees hier verder!
Communicatie met je baby begint al vanaf het moment dat je baby is geboren. Voor elke fase van de ontwikkeling van je baby zijn er andere vormen van communicatie. Lees hier welke:
Na de geboorte van je baby ontwikkelt je baby een grove en een fijne motoriek. Lees hier alles over de ontwikkeling van motoriek en de ontwikkeling van de pincetgreep.
Voor een baby is de veilige stem en geur van mama te herkennen uit duizenden. Benieuwd hoe dit werkt en wat je tijdens en na de zwangerschap kunt doen om die band nóg sterker te maken?
Er zijn verschillende vaardigheden welke kinderen op een loopfiets ontwikkelen, welke ze later ook nodig hebben bij het fietsen. Wij zetten de voordelen van een loopfiets op een rijtje.
Eenkennigheid bij je baby kan schijnbaar uit de lucht komen vallen. De ene week is je baby nog een allemansvriend en de week daarop moet hij niets van vreemden hebben. Hoe ga je hiermee om?
In baby's eerste jaar ontwikkelt hij erg snel. Van een hulpeloze baby is hij rond zijn eerste verjaardag misschien al aan het oefenen om zelf te lopen. Hoe komt een baby tot zijn eerste stapjes?
Jouw baby leert om steeds meer dingen vast te grijpen. Het is een proces waarbij jouw baby nieuwe vaardigheden leert. Waarom is het zo belangrijk en hoe kun je deze vaardigheid als ouder stimuleren?
Een lach, geluidje of een grijns. Baby's hebben verschillende manieren om te laten weten dat ze je herkennen.Hoe kun je zien dat jouw baby jou herkent en hoe kun je dit proces beïnvloeden?
Tijdens een bezoek bij het consultatiebureau ga je in gesprek over hoe je kind zich ontwikkeld, wordt je kind gemeten, gewogen, gevaccineerd en beoordeeld door een arts. Hier lees je er alles over.
Hoe ontwikkelt het evenwichtsgevoel van je baby? Lees alles over de verschillende fasen, en hoe je je baby hierin kunt ondersteunen.
Om het gewicht van je kindje te bepalen, moet je hem of haar wegen. Maar waarom is dit eigenlijk belangrijk en hoe weeg je die kleine precies? Dat en meer lees je in dit artikel.
Jij beleeft de wereld op jou manier, je baby beleeft de wereld op een andere manier. In dit artikel krijg je informatie over hoe je pasgeboren baby zijn wereld beleeft.
Tegenwoordig groeien kinderen op met een telefoon of met televisie kijken. Er zijn allerlei kinderprogramma's waar je kind uren naar kan kijken, maar hoe schadelijk is tv kijken nu echt voor je baby?
Ergens tussen de twee en vier jaar worden kinderen meestal zindelijk. Een kind geeft aan wanneer hij toe is aan de wc, maar als ouder moet je je kind begeleiden in zindelijkheid. Hoe je dat doet?
Alle baby's huilen - het is hoe ze communiceren - maar het kan frustrerend en stressvol zijn. Maar huilen is het eerste communicatiemiddel van je baby. Ontdek waarom huilen belangrijk is!
Baby's en peuters houden ervan de acties van anderen te imiteren. Het is hoe ze leren lachen, eten en spelen. Hoe belangrijk is imitatiegedrag? Klik verder.
Eén van de leukste momenten tussen jou en je baby is het moment waarop hij je gaat na-apen. Samen gekke bekken trekken is dan ook geweldig! Lees hier alles over deze imiterende eigenschap van je baby!
Een baby leert in zijn eerste jaren ontzettend veel. Zo komt er ook een tijd dat je baby leert wijzen. Het is vaak een volgend mijlpaal in de ontwikkeling van je baby. Maar hoe stimuleer je dit?
zo schattig is het als je kind ontdekt dat hij gereedschap bij zich heeft waar hij heel wat mee kan! Lees hier alles over de ontwikkeling de handjes en voetjes van je kind!
Voor je het weet leert jouw baby zijn naam herkennen. Dit is leuk om te zien, maar natuurlijk ook nog eens erg praktisch. Je kunt zo beter communiceren en er gaat een nieuwe wereld voor je open.
Hoe leert jouw baby om zich open te stellen naar anderen? In dit artikel lees je hoe de sociale ontwikkeling op jonge leeftijd verandert.
Dagelijks knuffeltijd is belangrijk voor de hechting tussen ouder en kind. Waarom is dit zo belangrijk en hoe ziet knuffeltijd eruit? Lees gauw verder over alles wat je wilt weten over knuffelen.
Het geboortegewicht van baby’s verschilt van kind tot kind. Sommige kinderen komen veel te vroeg ter wereld en qndere baby’s komen pas bij een zwangerschap van 42 weken. Hier vind je er alles over.
In de leeftijd van 6 tot 10 maanden beginnen baby's overwegend met kruipen. Lees hier hoe je het leren kruipen het beste kan stimuleren.
Een baby maakt verschillende mijlpalen mee. Degene die je waarschijnlijk altijd zult onthouden, is toen de eerste wiebelige stappen werden gemaakt. Lees hier alles over het leren lopen van je baby.
Ieder kind ontwikkelt zich in eigen tempo en op een eigen manier. Hierdoor weet je niet wanneer en of je kind gaat tijgeren. Wij weten van alles over tijgeren, vandaar onze tips in dit artikel.
Als een baby zijn hoofd rechtop kan houden en zichzelf kan omrollen, dan is het tijd voor het leren zitten. Maar hoe moet je als ouder je kind ondersteunen met het leren zitten?
Bach voor het slapen gaan of toch regenwoudgeluiden? Wat zijn de beste geluiden voor baby's en hoe draagt muziek bij aan de algehele ontwikkeling van baby's? in dit artikel lees je er alles over.
Het begrijpen van woorden kan een gemiddelde baby rond de leeftijd van tien maanden. Ook het woord ‘nee’ kan hij leren begrijpen vanaf dit moment. Maar wat kan je als ouder wel en niet toelaten?
Nieuw haar. Baby's verliezen hun nest haar tijdens de eerste zes maanden. Dit soort haarverlies wordt telogeen effluvium genoemd. Moet je je zorgen maken? Neen, het haar heeft een groei -en rustfase.
Objectpermanentie is een belangrijk sprongetje in je baby’s geheugen. Je kindje snapt nu namelijk dat alles wat uit beeld is, niet perse echt voor altijd compleet verdwenen is.
Veel pasgeboren baby’s hebben blauwe ogen. Maar blijft dit ook zo? En hoe ontwikkelt het zicht van je kindje zich precies? Dat lees je hier.
Vanaf wanneer begrijpt de baby humor en vanaf wanneer gaat het gaat de clown uithangen? Deze grappige fase leggen wij uit in dit artikel.
Als je kindje vijf maanden oud is, komen de eerste tandjes door. Nu start de ontwikkeling van het gebit van je kindje. Hoe deze ontwikkeling er precies uit ziet, lees je hier.
Het geheugen van de baby ontwikkelt zich razendsnel in het eerste jaar. Het zal je misschien niet zo duidelijk opvallen, maar dagelijks leert en onthoud jouw baby steeds meer. Hoe werkt het?
Je baby ontwikkelt zich steeds verder en er komt een tijd dat je echt oog contact gaat maken met je baby. Naast dat het een prachtig moment is, is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling.
Vanaf week 20 van je zwangerschap kan je kind geluiden herkennen. Pas op voor gehoorschade tijdens de zwangerschap. Door te praten en naar muziek te luisteren stimuleer je het gehoor.
Meteen na de geboorte komt de motorische ontwikkeling van je baby op gang. Hiervoor heeft je baby een aantal reflexen nodig. Wat zijn die reflexen en waarvoor heeft je baby ze nodig? Lees het hier.
Iedere baby heeft bepaalde reflexen, ofwel bewegingen die de baby automatisch maakt. Meer over de reflexen van jouw kindje, lees je op deze pagina.
Meervoormamas.nl, het online platform voor en door jonge moeders, deed afgelopen dagen een groot onderzoek naar de viering van Sinterklaas in Nederland.
In het eerste levensjaar van je baby gebeurt er heel veel. Je kindje gaat steeds verder ontwikkelen, spelen en leert de wereld steeds meer kennen. Hoe verloopt dat?
Door samen te zingen en te spelen ontwikkelt je kind zich supersnel. Wat zijn de leukste spelletjes om samen met je kindje te doen tijdens het eerste jaar?
Het speentje kan je als ouder in de eerste maanden of jaren enorm helpen. Maar er komt een tijd dat het speentje moet gaan. Met deze 5 tips komt jouw kindje van de speen af.
Een vast ritme is belangrijk voor de baby en erg fijn voor de ouders. Waarom is structuur belangrijk voor jouw baby en hoe vind je een goede balans voor jouw baby?
Is jouw trap al voorbereid op avontuurlijke kinderen? Of kun je wel wat tips gebruiken? In dit artikel lees je alles over een traphekje: 7 tips voor veiligheid op en rondom de trap.
Is het moeilijk om jouw kindje ergens achter te laten en gaat afscheid gepaard met huilen? Dan heeft je baby last van verlatingsangst. Hoe kun je hiermee omgaan en de angst verlichten voor jouw baby?
Dat een baby alles in zijn mond stopt is een feit, maar wat doet een baby ermee? Hij of zij onderzoekt met zijn of haar mond de voorwerpen; ontdekt de wereld. Of is het toch lust?
Zwemlessen voor je kind zijn belangrijk om hem of haar de veiligheidsregels in het water te leren en je kind in staat te stellen om grenzen te erkennen. Maar wanneer moet je kind op zwemles?
Voor je kleine is de wereld één groot raadsel. Eerst neemt hij alleen waar, maar na verloop van tijd gaat hij relaties zien. Wat hoort bij elkaar? Je baby leert verbanden begrijpen.
Als je kindje vier, vijf of zes maanden oud is, kan hij of zij zich plotseling gaan omrollen. Dit is een grote mijlpaal, die aangeeft dat je kindje weer een stap verder is in de ontwikkeling.
Heb je pas een nieuw wondertje in huis? Dan wil je natuurlijk het beste voor hem! Daarom is het ook interessant om te weten hoe je de taalontwikkeling van je wondertje het best stimuleert!
Jouw baby’s eerste jaar zit vol met ontwikkeling, vooral in zijn eigen tempo. Zo ontstaat er langzaam een dagritme, en ga je jouw baby’s gebarentaal herkennen. Veel knuffelen ondersteund de hechting waardoor je kindje zich spelenderwijs kan ontwikkelen. Zo leert je baby tijgeren, kruipen en zitten en stopt het vooral alles in zijn mond. Er gebeuren veel interne ontwikkelingen zoals overgangsreflexen, afstanden kunnen zien, ontwikkeling van de tandjes én het ontdekken van humor. Samen met die allereerste echte babykus omdat je baby je herkent. Het is een wonderlijke ontwikkeling, lees mee. We vinden het prachtig!
In deze rubriek vind je ook artikelen die ingaan op de taalontwikkeling van je kind. Taal is een geweldig proces en het is bijzonder hoe wij als mensen dit kunnen aanleren. Dit maakt ons dan ook unieke wezens in deze wereld. De taalontwikkeling van je kind is ook heel leuk om te volgen, aangezien je echt processen ziet vorderen. Bovendien kun jij als ouder ook bijdragen aan snellere ontwikkeling van je kind als het gaat om taal. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je kind regelmatig voor te lezen, maar er zijn nog vele andere methodes waar je aan kunt denken.
Ook lees je hier artikelen met tips over allerlei verschillende onderwerpen als het gaat om de ontwikkeling van je kroost. Overigens niet alleen de geestelijke ontwikkeling, maar ook de fysieke ontwikkeling speelt daarbij een zeer belangwekkende rol. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de beste methode om een kind sneller te leren lopen en ga zo maar verder. Ook erg relevant uiteraard, want die beide zaken gaan hand in hand. Veel zaken gaan vanzelf, maar het is wel leuk om soms een steentje bij te dragen.