Nieuwste artikelen

Overige artikelen

4
5
6
8
A
B
C
D
E
G
H
I
J
K
L
M
N
O
R
S
T
V
W
Z

De ontwikkeling van je baby

Jouw baby’s eerste jaar zit vol met ontwikkeling, vooral in zijn eigen tempo. Zo ontstaat er langzaam een dagritme, en ga je jouw baby’s gebarentaal herkennen. Veel knuffelen ondersteund de hechting waardoor je kindje zich spelenderwijs kan ontwikkelen. Zo leert je baby tijgeren, kruipen en zitten en stopt het vooral alles in zijn mond. Er gebeuren veel interne ontwikkelingen zoals overgangsreflexen, afstanden kunnen zien, ontwikkeling van de tandjes én het ontdekken van humor. Samen met die allereerste echte babykus omdat je baby je herkent. Het is een wonderlijke ontwikkeling, lees mee. We vinden het prachtig!

In deze rubriek vind je ook artikelen die ingaan op de taalontwikkeling van je kind. Taal is een geweldig proces en het is bijzonder hoe wij als mensen dit kunnen aanleren. Dit maakt ons dan ook unieke wezens in deze wereld. De taalontwikkeling van je kind is ook heel leuk om te volgen, aangezien je echt processen ziet vorderen. Bovendien kun jij als ouder ook bijdragen aan snellere ontwikkeling van je kind als het gaat om taal. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je kind regelmatig voor te lezen, maar er zijn nog vele andere methodes waar je aan kunt denken. 

Ook lees je hier artikelen met tips over allerlei verschillende onderwerpen als het gaat om de ontwikkeling van je kroost. Overigens niet alleen de geestelijke ontwikkeling, maar ook de fysieke ontwikkeling speelt daarbij een zeer belangwekkende rol. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de beste methode om een kind sneller te leren lopen en ga zo maar verder. Ook erg relevant uiteraard, want die beide zaken gaan hand in hand. Veel zaken gaan vanzelf, maar het is wel leuk om soms een steentje bij te dragen.