5 leuke manieren om de ontwikkeling van je baby vast te leggen

Het is handig om de ontwikkeling van jouw baby goed bij te houden. Dit is bijvoorbeeld handig om bij de hand te hebben bij een bezoek aan het consultatiebureau. Daarnaast is het gewoon erg leuk voor jezelf om deze ontwikkeling vast te leggen. Dit biedt je later een mooie herinnering aan de tijd toen jouw kind nog een baby was. Wil je weten hoe je deze babytijd op leuke wijze kunt vastleggen? Lees dan gauw deze 5 leuke manieren om de ontwikkeling van je baby vast te leggen.

1. Maandfoto's

Vandaag de dag is het helemaal hip om per maand een foto te maken van jouw baby. Je kunt een mooi kleed kopen en jouw baby hier iedere maand op fotografen met de cijfer van de maand. Vervolgens kun je een soort samenvatting schrijven van de afgelopen maand en hoe jouw baby is gegroeid. Dit kun je natuurlijk privé doen, maar het is ook leuk om dit te delen op social media. Zo heb je deze bijzondere babytijd altijd ergens opgeslagen.

2. Groeiboekje

Er zijn nog altijd leuke groeiboekjes op de markt. Dit zijn boekjes waar de ouders de ontwikkeling van hun baby kunnen bijhouden. Er zijn vrije pagina's die als dagboekje kunnen fungeren, maar ook handige invulpagina's. Hier kun je bijvoorbeeld de groei, het gewicht of andere zaken zoals het gegeten voedsel bijhouden. Met een groeiboekje heb je één document met alle overzichten van de ontwikkeling van jouw baby.

3. Baby apps

Ook op jouw smartphone kun je de ontwikkeling van jouw baby vastleggen. Er zijn zelfs speciale apps op de markt die je hier een handje bij helpen. Met deze apps kun je bijvoorbeeld het slaapritme of eetpatroon van jouw baby bijhouden. Dit kan voor een betere structuur en ontwikkeling zorgen. Ook zijn er handige apps waar je foto's kunt opslaan en net zoals een groeiboekje handige lijstjes kunt invullen.

4. Een dagboek

Het vergt enige tijd en aandacht, maar een dagboekje bijhouden is misschien wel de beste manier om de ontwikkeling vast te leggen. Door iedere dag een klein verslag te doen van de ontwikkeling, kun je jouw baby al gauw met sprongen voorruit ziet gaan. Je kunt een mooi schrift of boekje gebruiken en hier iedere dag een kleine notitie in maken over de ontwikkeling van jouw baby.

5. Blog en forums

Ben jij meer van de digitale pen? Start dan een blog over deze bijzondere tijd uit jouw leven met een jonge baby. Met leuke blogpost kun je schrijven over de groei en ontwikkeling van jouw baby. Ook kun je bijvoorbeeld schrijven op mama forums, Hier kun je niet alleen jouw eigen ervaringen delen, maar ook tips, informatie en inspiratie opdoen van andere schrijvers op het forum.

De babytijd is een enorm bijzondere tijd. Het lijkt wel alsof de tijd drie keer zo snel gaat. Voor je het weet zit je in de kleuterfase. Het is daarom leuk en handig om deze tijd goed te documenteren. Maak foto's, schrijf in groeiboekjes of zoek online leuke manieren om de ontwikkeling van jouw baby vast te leggen. Zo heb je deze informatie altijd bij de hand en een leuk aandenken voor later aan deze babytijd.