Nieuwste artikelen

Overige artikelen

1
B
F
G
S
V
W

Vaste voeding voor je baby

Je pasgeboren kind gaat zich, zeker in de eerste jaren, flink ontwikkelen. Dat is natuurlijk fantastisch om mee te maken als ouder, verschillende aspecten ontwikkelen zich en het is een echte ervaring. Vanaf de 4e maand is je kindje klaar om van zuigelingenvoeding naar hapjes te gaan. Maar ja, hoe gaat die introductie? Vanaf wanneer start je met vaste voeding? En hoe kom je tot het besluit om babyvoeding uit een potje te kopen of zelf te maken? We praten je bij over het beginnen met fruithapjes of groentehapjes en vullen dit aan met feiten en fabels over babyvoeding. Er is een stappenplan waarin er ook ruimte is voor gezonde tussendoortjes als je kindje er naar vraagt. Als je kindje klaar is om uit zijn vuistje te eten ondersteund Gill Rapley dit met haar onderzoek, zo leert je kindje al vroeg zelf aan te geven wat hij of zijn nodig heeft. 

Maar er zijn natuurlijk nog meer kwesties, denk bijvoorbeeld aan kindern die moeite hebben met vast voedsel te eten. Je vind hier dus ook artikelen met tips voor vaste voeding aan je kind geven. Het is geen simpel proces waarbij je kind eerst geen vaste voeding tot zich neemt, maar dan ineens wel. Het gaat om een transitie en die moet je als ouders zo goed mogelijk begeleiden.

Daarnaast vind jij hier ook artikelen over hoe je van het eten een avontuur kunt maken voor je kind. Als je er namelijk voor zorgt dat je kind eten associeert met een groot feest, dan wordt het makkelijker, ook in de toekomst, om heerlijk eten aan hem of haar te geven. Dus het is belangrijk om daar al op tijd mee te beginnen.