Een koekje of snoepje gaat er nog wel in, maar zodra je groente en andere gezonde hapjes op tafel zet houdt jouw kind de kaken stijf op elkaar. Is dit herkenbaar en ben je de ruzies hierover zat?
Met deze 10 tips kan ook jouw baby met plezier groente en fruit leren eten. Voorkom moeilijke eetmomenten of dat jouw baby te weinig eet. Met deze tips geniet iedere baby van een gezond maaltje.
Wil je precies weten wat je jouw baby te eten geeft of zonder moeite een gezond prakje jouw baby voorschotelen. Waarom zou je voeding zelf maken?
Wat is waar en wat is onjuist over babyvoeding? Nog altijd bestaan er veel verschillende visies rondom babyvoeding. Wij hebben de meest voorkomende feiten en fabels op een rijtje gezet.
Wat mag jouw baby precies snacken en wat zijn gezonde opties voor tussendoortjes? Is het nodig dat jouw baby tussen de maaltijden door wat eet en wat is dan het beste op te geven?
Niet elke baby is op hetzelfde moment toe aan zijn eerste hapjes; de meesten zijn er klaar voor tussen de vier en zes maanden. Je baby leert vast voedsel eten door het veel te doen.
Het is zover: weer een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van je baby. Je wilt groenten en fruit gaan introduceren. Begin je met groentehapjes of fruithapjes?
Wist je dat bepaalde voeding goed is voor je baby? Dit soort superfoods mogen dan ook niet ontbreken in een gezond eetpatroon.
Hoe kan je je baby vast voedsel leren eten. In dit artikel krijg je verschillende handvatten aangereikt hoe je best kan overschakelen van babyvoeding tot het eten wat de pot schaft.
Een baby mag niet meteen alles eten. Eerst krijgt je baby alleen borstvoeding of flesvoeding, dit wordt vanaf vier maanden uitgebreid met vast voedsel. Als eerste krijgt hij fruit en groente.
Het leukste moment van baby's: experimenteren met eten! Laat je baby geleidelijk aan kennismaken met vast voedsel. Onze gids geeft je meer duidelijkheid in wanneer en hoe je overschakelt.
Met de Rapley methode leert jouw kindje om zelf uit het vuistje te eten. Maar wat zijn de voor- en nadelen hiervan? En hoe pak je het aan?
Je pasgeboren kind gaat zich, zeker in de eerste jaren, flink ontwikkelen. Dat is natuurlijk fantastisch om mee te maken als ouder, verschillende aspecten ontwikkelen zich en het is een echte ervaring. Vanaf de 4e maand is je kindje klaar om van zuigelingenvoeding naar hapjes te gaan. Maar ja, hoe gaat die introductie? Vanaf wanneer start je met vaste voeding? En hoe kom je tot het besluit om babyvoeding uit een potje te kopen of zelf te maken? We praten je bij over het beginnen met fruithapjes of groentehapjes en vullen dit aan met feiten en fabels over babyvoeding. Er is een stappenplan waarin er ook ruimte is voor gezonde tussendoortjes als je kindje er naar vraagt. Als je kindje klaar is om uit zijn vuistje te eten ondersteund Gill Rapley dit met haar onderzoek, zo leert je kindje al vroeg zelf aan te geven wat hij of zijn nodig heeft.
Maar er zijn natuurlijk nog meer kwesties, denk bijvoorbeeld aan kindern die moeite hebben met vast voedsel te eten. Je vind hier dus ook artikelen met tips voor vaste voeding aan je kind geven. Het is geen simpel proces waarbij je kind eerst geen vaste voeding tot zich neemt, maar dan ineens wel. Het gaat om een transitie en die moet je als ouders zo goed mogelijk begeleiden.
Daarnaast vind jij hier ook artikelen over hoe je van het eten een avontuur kunt maken voor je kind. Als je er namelijk voor zorgt dat je kind eten associeert met een groot feest, dan wordt het makkelijker, ook in de toekomst, om heerlijk eten aan hem of haar te geven. Dus het is belangrijk om daar al op tijd mee te beginnen.