Dat een bevalling voor een vrouw niet niks is, is logisch natuurlijk. En als man moet je de volgende 10 acties uiteraard niet doen als het zover is.
Ben jij ook zo benieuwd naar de tien tekenen dat de bevalling dichtbij is en dat het lange wachten wordt beloond? Lees hier wat er met je lichaam gebeurt tijdens de laatste fase van je zwangerscha
Tijdens de bevallingen wil je niet voor een verrassing komen te staan. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Wij geven je vier situaties die je kan meemaken tijdens de bevalling.
De bevalling is voor veel vrouwen een hele opgave. Een man kan dus een enorme steun zijn tijdens de bevalling. Hoe kan jouw partner jouw helpen en wat moet hij van tevoren weten?
Loopt jouw zwangerschap ten einde en bevindt je je rond de uitgerekende datum van de bevalling? Het grote wachten is dan begonnen en deze bezigheden en gedachten zullen je vrijwel zeker herkenbaar voo
Wil je na de bevalling af van het babyvet en weer jouw oude shape terug krijgen? Lees dan gauw verder. In dit artikel hebben wij 6 tips op een rijtje gezet hoe je jouw oude lichaam weer terug krijgt.
Gefeliciteerd, jullie zijn zojuist trotse ouders geworden van jullie kindje. Wat gaat er allemaal op je afkomen? Voor sommige ouders best een enge gedachte. Lees hier de 8 redenen waarom dat zo is.
Na de bevalling wil je zo snel mogelijk op die roze wolk stappen, maar wacht even er zijn nog 9 verrassingen na de bevalling waar niemand je over heeft verteld. Welke zijn dat?
De beste tips om je bevalling goed door te komen! Lees hier alles over de juiste ademhaling tijdens de bevalling, de juiste houding, en hoe te ontspannen.
In deze blog 'Afwijkende hoofdliggingen tijdens de zwangerschap' lees je een handleiding wat de verschillende afwijkende posities kunnen zijn. Een paar hoofdliggingen kunnen gevaarlijk zijn!
Het wordt steeds populairder: bevallen in bad! Lees hier alles over de voordelen van een badbevalling, en hoe het in z’n werk gaat.
Bevallen in een geboortehuis is aan een steile opmars bezig. Steeds meer vrouwen die bevallen geven de voorkeur aan een kraamhotel in plaats van in een ziekenhuis. Lees hier de voordelen!
Wat is een totaalruptuur tijdens een bevalling en kun je dit voorkomen? Het is de angst voor veel vrouwen om volledig uit te scheuren tijdens de bevalling, hoe erg is dat?
Aan het eind van de zwangerschap raakt de slijmprop los uit de baarmoedermond en verlies je hem. Betekent dit nu dat je bevalling begint? Lees hier alles over het verliezen van de slijmprop!
Wil je meer informatie over een natuurlijke bevalling? Alles wat je wil weten over de natuurlijke bevalling, de mogelijkheden en zaken waar je op kunt letten vind je hier.
Het is een doemscenario en het liefst wil je het natuurlijk niet meemaken, maar het kan wel gebeuren: bevallen in de auto. Weet jij wat je in deze situatie moet doen?
Bevallen in de rugligging: is dat de beste keuze? In dit artikel alles over de voor- en nadelen van bevallen op je rug en de alternatieven voor de rugligging.
Bevallen op een baarkruk geeft minder risico’s op inknippen. Een baarkruk is voor de barende vrouw bovendien een geweldige plek om te rusten, terwijl ze de zwaartekracht kan gebruiken.
Ben je zwanger van een meerling? Dan is het goed om je alvast voor te bereiden op je bevalling. Deze ziet er namelijk iets anders uit dan een ‘gewone’ bevalling.
De Apgar-score is de belangrijke eerste test voor je baby. Met behulp van de test wordt beoordeeld hoe de levenskansen van je kleine zijn. Er zijn vijf onderdelen, die samen afgekort worden tot APGAR.
Zie het als een laatste herinnering aan het baarmoederverblijf van jouw baby. De navelstreng: van levenslijn van je baby tot stompje. Leer hier alles over het navelstrengstompje van jouw baby.
De risico’s van een dwarsligging zijn vooral de risico’s die een keizersnede met zich meebrengt. Ligt je baby in dwarsligging dan kan je zoon of dochter alleen via een keizersnede geboren worden!
Heb je behoefte aan wat ondersteuning tijdens de bevalling? Dan heb je wellicht behoefte aan een doula. Zij mag geen medische handelingen uitvoeren, maar toch erg van pas komen.
In het meest gunstige geval ligt je kindje net voor de bevalling met het hoofd naar beneden. Is dit niet het geval, dan heeft je kindje een stuitligging. Meer over de stuit bevalling, lees je hier.
Jarenlang is er niet nagedacht over hoe baby's een bevalling beleven. De laatste jaren is er onderzoek gedaan naar de invloed van de bevalling op een baby. Dit is hoe je baby de bevalling beleeft.
Een babykamer, kinderwagen, autostoeltje, je hebt waarschijnlijk al veel geld uitgegeven aan de babyuitzet. Maar hoe veel kost de geboorte van je baby nu eigenlijk?
Om uitscheuren te voorkomen, kan de gynaecoloog je tijdens de bevalling inknippen. Het inknippen tijdens de bevalling wordt ook wel een episiotomie genoemd. In dit artikel lees je hier meer over.
Iedereen verliest bloed bij een bevalling, maar wat zijn de gevolgen bij een fluxus postpartum: overmatig bloedverlies bij de bevalling. Waardoor kan dit gebeuren en kun je het voorkomen?
De zwangerschap is een drukke tijd en met name rondom de geboorte gaat er van alles geboorte. Het schrijven van een geboorteplan kan jou helpen tijdens de bevalling.
De geboorte van jouw kindje is een prachtig moment. De bevalling is een enorme aanslag op jouw lichaam. Het is daarom goed om meer te weten over het herstelproces.
Sommige mensen kunnen bij de geboorte van hun baby schrikken hoe het kindje eruit ziet. Met dit artikel ben jij voorbereid voor verschillende situaties die voor kunnen komen bij je pasgeboren baby.
Eindelijk is het zo ver: de bevalling! Maar hoe lang duurt een bevalling? Verschilt dit per persoon en hoe kan ik hier rekening mee houden?
De achterhoofdsligging is de normale ligging van de baby tijdens de bevalling. Het zorgt voor een vlotte bevalling, hoewel het nog geen garantie op succes is. Hoe ontstaat het en hoe wek je het op?
Op een natuurlijke manier bevallen kan in allerlei houdingen. Je weet straks pas welke houding je het fijnst vindt, maar kunt wel alvast nadenken over welke houding je prettig lijkt.
Het moment dat je baby aan de indaling begint lijkt dan ook het startsein dat de bevalling niet lang meer op zich laat wachten. Of toch niet? Want wat is indalen eigenlijk precies?
Een bevalling kan om verschillende redenen ingeleid worden. Dit is een kunstmatige manier van het op gang wekken van de bevalling. Hoe werkt het precies en wanneer is het nodig of gewenst?
Als het niet mogelijk is op een natuurlijke manier te bevallen, kan de gynaecoloog een keizersnee uitvoeren. Hierbij wordt je kindje via de buikwand geboren. Meer over deze ingreep, lees je hier.
Wil je in het ziekenhuis bevallen? Dan is het goed om je te verdiepen in de kosten van een bevalling in het ziekenhuis. In dit artikel lees je hier meer over.
Een kraamhotel biedt de privacy en comfort van thuis. Je kunt er bevallen als je geen medische indicatie hebt. Ook 24 uurs kraamzorg wordt er geboden. Lees er meer over in dit artikel.
Als je kindje eenmaal geboren is, ben je nog niet helemaal klaar. Nu ga je namelijk de laatste fase in van de bevalling: de nageboorte. Meer hierover, lees je in dit artikel.
Tijdens een bevalling heb je verschillende fases waarbij de ontsluitingsfase meestal het langst duurt. Wat doet je lichaam tijdens deze ontsluitingsfase en hoe kom je die zo comfortabel mogelijk door?
Als je zwanger bent geweest, is je lichaam niet gelijk weer in de staat zoals het was voor de zwangerschap. Je moet eerst ontzwangeren: 10 dingen die je lijf ondergaat na je bevalling en wat kun je er
Als je volledige ontsluiting hebt, mag je gaan persen. De ontsluitingsweeën zijn dan over gegaan in persweeën en je kindje zal bijna geboren worden.
Bij een poliklinische bevalling vindt de bevalling plaats in het ziekenhuis of in een geboortehuis zonder dat er een medische indicatie is. De bevalling wordt uitgevoerd door de eigen verloskundige.
Strippen is een middel om weeën op te wekken. De methode wordt toegepast om voor de 42 weken zwangerschap een natuurlijke bevalling op gang te brengen.
Wat moet je vooraf weten over thuis bevallen en is thuis bevallen voor iedere zwangere vrouw geschikt?
Een van de grootste angsten van vele aanstaande moeders is wel het uitscheuren tijdens de bevalling. Ook wel een ruptuur genoemd in vaktermen. Maar waardoor komt dit?
Weeën krijg je niet alleen tijdens de bevalling. Ze kunnen in mildere vorm ook tijdens de zwangerschap voorkomen. Welke soorten weeën zijn er en hoe kun je ze herkennen?
Wat gebeurt er bij het het breken van de vliezen? Alle informatie die je moet weten en zaken waar je op moet letten bij gebroken vliezen lees je in dit artikel.
Een vroeggeboorte heeft vaak een behoorlijke impact. Je had je bevalling en kraamtijd zo anders voorgesteld. Wat is een vroeggeboorte en hoeveel kans heeft de prematuur baby?
Wat als de baby niet op de verloskundige wacht? Hier vind je alle info over wat te doen als je plotseling bevalt terwijl er nog geen medische hulp is.
Wanneer kun je een kunstmatige bevalling verwachten en hoe verloopt dat precies? Als de bevalling niet op een natuurlijke manier op gang komt, kan de natuur een handje geholpen worden.
Ben je voor het eerst zwanger en maak je je zorgen over de bevalling in het ziekenhuis? Hier is alles wat je moet weten over een ziekenhuisbevalling.
Aan het einde van de zwangerschap ben je er vaak klaar mee en klaar voor. De bevalling kan niet snel genoeg beginnen. Hoe werkt het opwekken van weeën?
Het is begrijpelijk dat jij als toekomstige moeder veel vragen hebt over je eerste bevalling. In deze subcategorie lees je daar gelukkig meer over, zodat je dankzij die kennis bent voorbereid op wat er komen gaat. Is thuis bevallen bijvoorbeeld een optie voor jou, of heb je dat liever niet en beval je liever in het ziekenhuis. Soms heb je daar de keuze tussen, maar soms kan het ook zijn dat er bepaalde risico's zijn, waardoor een bevalling thuis niet mogelijk is. In verscheidene artikelen wordt daar verder op ingegaan in deze subcategorie.
Ook zijn er artikelen waarbij er situaties worden beschreven hoe een bevalling eruit kan zien. Er zijn namelijk meerdere scenario's mogelijk bij een bevalling, van verschillende daarvan heb je misschien wel gehoord. Je hebt dan natuurlijk de reguliere bevalling, maar ook de keizersnede is wel redelijk bekend als er problemen zijn met de ligging van het kind bijvoorbeeld. Maar ook andere situaties kunnen voorkomen, daarbij kun je denken aan een vaginale kunstverlossing en nog meer. In de artikelen wordt daar dieper op ingegaan, zodat je op de hoogte bent van wat er zoal te verwachten valt.
Daarnaast is er ook wat ruimte voor meer luchtige artikelen. Bijvoorbeeld tien grappige acties die mannen vaak uitvoeren tijdens een bevalling. Voor een man is een bevalling natuurlijk ook erg spannend, omdat ze er verder geen impact op hebben en alleen maar van afstand hopeloos kunnen kijken, alsof ze een coach zijn van een voetbalteam. Ook artikelen waarin herkenbare situaties worden beschreven komen voor in deze categorie. Daarnaast is er ook nog ruimte voor tips en nog veel meer. Neem dus snel een kijkje, zodat je extra kennis kunt op doen over de bevalling.