Wanneer je eenmaal een kind hebt gekregen, dan is het een groot feest. Je kunt dan dus ook heel veel kraamcadeaus verwachten. Maar soms krijg je van die cadeau's waar je totaal niet op zit te wachten.
Er is nieuw leven geboren, dat mag gevierd worden! Wil je af van het traditionele kraambezoek, maar wel iedereen jouw zoon of dochter laten ontmoeten? Nodig iedereen dan uit voor een kraamfeest.
Net bevallen van je kindje en je bent klaar om je kleine wonder aan de familie en vrienden te laten zien. De kraamperiode is best pittig en zeker als deze 9 types langs komt op kraamvisite.
Veel vrouwen balen van hun extra gewicht dat ze na de zwangerschap hebben. Hoe kun je afvallen na de zwangerschap?
Vergeet niet na je bevalling weer anticonceptie te gaan gebruiken. Je bent ten slotte weer vruchtbaar twee weken voor je eerste menstruatie. Ook als je borstvoeding geeft kan je zwanger worden.
Geboorte aangifte doen is verplicht als je een baby krijgt. Je doet het binnen drie dagen na de geboorte in het gemeentehuis.
Ontdek de wereld van Nijntje Pluis door de ogen van je kindje en wordt zo vanzelf weer helemaal dol op het kleine, witte konijntje wat ontsproten is uit het brein van Dick Bruna.
De eerste dag met je baby thuis: wat nu? Zo’n eerste periode komt er aardig wat op je af als je net een baby hebt en dat kan je best onzeker maken. Wat kun je het beste doen die eerste dagen?
De kraamtijd een feestje voor iedere moeder? Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Maar de werkelijkheid blijkt vaak weerbarstiger. Daarom de 10 tips voor leuke kraamcadeaus.
Kraamtijd is de tijd tot zes weken na de bevalling. In de kraamtijd ben je bezig met uitrusten, je baby, regelzaken en je eventuele gezin.
De placenta eten: waarom wel of niet? Op basis van verschillende wetenschappelijke onderzoeken worden de voor- en nadelen van het eten van de placenta onderling afgewogen. Je vindt er hier meer over.
Ben je benieuwd wat nou echt de leukste cadeaus zijn om te krijgen? Hieronder vind je een lijst met leuke cadeau ideeën voor jou en je baby!
Een kraamfeest organiseren, kan de kraamperiode aanzienlijk rustiger maken. Zeker als je veel familie, vrienden en kennissen hebt die allemaal langs willen komen. Maar wat komt er allemaal bij kijken?
Wanneer je een babyshower organiseert of op kraamvisite gaat, wil je de nieuwe moeder natuurlijk verrassen met iets moois. Hoe gaaf is het om dan iets origineels te geven. We hebben de ultieme tip voo
Pap, we voelen met je mee: de baby kwam, maar de seks verdween! Geloof ons, het ligt niet aan jou. Waar het wel aan ligt, lees je hier... inclusief gouden tips!
Valt jouw haar met bosjes van jouw hoofd? Na de bevalling hebben veel vrouwen last van haaruitval. Hoe komt het dat jouw haar uitvalt? In dit artikel lees je er meer over.
Bij het organiseren van een baby shower zijn er enkele zaken te overwegen bij het plannen. In dit artikel geven we je handige tips.
Na de bevalling ben je met hele andere zaken bezig als seks. Hoe heb je weer seks na de bevalling? Wat is anders en hoe werkt het? In dit artikel lees je alles over een seksleven na de bevalling.
Je wil een lekkere kruik maken voor je baby. Maar hoe doe je dat veilig? Dat lees je in dit artikel. Ook lees je hier waarom een kruik zo belangrijk is voor je kindje.
Ga je binnenkort op kraamvisite en wil je de pasgeboren baby een mooi en dierbaar cadeau geven? In dit artikel lees je over alle mogelijke kraamcadeaus.
Wist je dat je via de meeste verzekeringen eenvoudig een kraampakket kunt regelen? Voor veel mensen die een aanvullende verzekering hebben, kan dit zelfs geheel kosteloos.
Tranen die over je wangen vloeien na de bevalling? Je hebt te maken met kraamtranen. De kraamtijd is een bijzondere en emotionele tijd. Hoe ga je om met stemmingswisselingen en gevoelens?
Kraamvisite kan jouw kraamtijd maken of kraken. Hoe zorg je dat de bezoekjes jouw kraamtijd kunnen oplichten en wat moet je regelen voor het kraambezoek?
Hoe wil jij jouw kraamtijd beleven? En hoe zorg je dat niet iedereen tegelijk op de stoep staat? In dit artikel lees je meer over hoe je met jouw kraamvisite om kunt gaan.
Kraamvrouwenkoorts komt gelukkig niet zo veel meer voor. Toch is het risico op kraamvrouwenkoorts niet uitgesloten, dus is het belangrijk dat men de symptomen herkent. Lees er hier meer over!
Wat is kraamzorg? Wat doet een kraamhulp? Wat kan ik verwachten? Hoe regel je kraamzorg ?Wanneer regel je kraamzorg? Op hoeveel uren kraamzorg heb je recht? Lees alles in dit artikel.
De zwangerschap en bevalling achter de rug? Dan ben je nog niet klaar met alle zwangerschapskwaaltjes. Het proces van ontzwangeren gaat van start. Wat gebeurt met jouw lichaam na de bevalling?
Benieuwd naar wat er precies gebeurt in het eerste uur van het leven van jouw pasgeboren baby? Lees hier alles over huid-op-huidcontact, de eerste borstvoeding en meer! Pasgeboren baby: het eerste uur
Pijnklachten bij seks zijn na de bevalling vrij normaal. Hoe komt het en wat kun je ertegen doen? Hoe ga je om met seks na de bevalling wanneer het pijn doet?
Postnatale depressie: veel vrouwen raken in een dip na de bevalling. Hoe komt het dat niet iedere moeder op een roze wolk zit na de bevalling en wat kan ertegen gedaan worden?
De beste manier om zwangerschapskilo's te verliezen na de bevalling is bewegen terwijl je rekening houdt met je herstellende lichaam! Probeer onze tips.
Pijnlijke en warme borsten na de bevalling, vrijwel elke vrouw heeft er last van. De melkproductie komt op gang en jouw lichaam kan op hol slaan. Hoe ga je om met stuwing en is er iets tegen te doen?
Urineverlies na je bevalling: hoe lang mag dit duren na de bevalling en hoe kom ik er zo snel mogelijk vanaf?
Na de bevalling verlies je nog enkele dagen of weken een beetje bloed. Dit heet vloeien na de bevalling en is heel normaal. Overmatig bloedverlies kan wel gevaarlijk zijn.
Je bent bevallen van je kindje en dit betekent dat je op de korte termijn ook weer ongesteld wordt. Hier lees je meer over de allereerste menstruatie na de bevalling.
ij iedere geboorte nemen Nederlanders bij hun kraambezoek steevast beschuit met muisjes mee. Maar waar komt deze traditie vandaan?
Wat doet een gynaecoloog? We vertellen alles je moet weten over een risicovolle zwangerschap en wat je moet doen bij problemen voor, tijdens of na de zwangerschap.
Een kraamverzorgster komt bij je thuis als je baby er net is. Ze heeft vele taken, met als belangrijkste de zorg voor jou en je baby, maar wat doet ze nog meer?
Vader-of partnerschapsverlof zijn de vrije dagen waar een partner recht op heeft na de bevalling. In Nederland krijg je maar een paar dagen. Hoeveel precies?
De kraamtijd is de periode net na de bevalling. Voor moeders is een periode waarin er een emotionele achtbaan ontstaat. Dit wordt ook wel ontzwangeren genoemd. De zwangerschapsperiode is voorbij en je gaat een nieuwe tijd tegemoet. Een emotionele periode waarbij je aan het herstellen bent. Maar het is ook de periode waarbij je je verantwoordelijk moet nemen, want je hebt een kind en die moet je opvoeden. Gelukkig heb je in Nederland recht op kraamverzorging nadat je een kind hebt gekregen. Een kraamverzorger helpt je om de eerste periode door te komen, en geeft je tips en advies over wat je het beste wel en niet kunt doen.
In deze subcategorie vind jij meer informatie over de kraamtijd. Wat kun je er bijvoorbeeld van verwachten? Niet alleen van de kraamtijd, maar ook weer de eerste keer dat je ongesteld raakt na de bevalling. Dus als je graag extra informatie daarover wil, dan is dit de ideale plek om daar verdere informatie over te vergaren. Maar ook hele andere artikelen worden behandeld. Dit is namelijk ook de periode waarin je veel visite krijgt. Al je vrienden en familie willen natuurlijk nader kennismaken met de baby. Je vindt hier dus ook meer informatie over leuke kraamcadeaus, maar ook over kraamcadeaus die vaak worden gegeven maar die je eigenlijk liever niet wil hebben. Erg interessant om allemaal eens even door te nemen. Het varieert van luchtige artikelen tot meer gewichtige artikelen in deze subcategorie.
Ook maar praktische zaken komen naar voren in deze categorie. Hoe zit het bijvoorbeeld met het verlof. Hoe lang duurt het voordat je als moeder weer aan werk moet. Maar ook tegenovergesteld: hoe lang duurt het voordat je als vader weer naar het werk moet. En kun je eventueel extra verlofdagen opnemen. Allemaal belangwekkende informatie.