Nieuwste artikelen

Overige artikelen

4
5
9
A
B
D
E
G
H
K
O
P
S
U
V
W

Kraamtijd: wat kan ik verwachten

De kraamtijd is de periode net na de bevalling. Voor moeders is een periode waarin er een emotionele achtbaan ontstaat. Dit wordt ook wel ontzwangeren genoemd. De zwangerschapsperiode is voorbij en je gaat een nieuwe tijd tegemoet. Een emotionele periode waarbij je aan het herstellen bent. Maar het is ook de periode waarbij je je verantwoordelijk moet nemen, want je hebt een kind en die moet je opvoeden. Gelukkig heb je in Nederland recht op kraamverzorging nadat je een kind hebt gekregen. Een kraamverzorger helpt je om de eerste periode door te komen, en geeft je tips en advies over wat je het beste wel en niet kunt doen.

In deze subcategorie vind jij meer informatie over de kraamtijd. Wat kun je er bijvoorbeeld van verwachten? Niet alleen van de kraamtijd, maar ook weer de eerste keer dat je ongesteld raakt na de bevalling. Dus als je graag extra informatie daarover wil, dan is dit de ideale plek om daar verdere informatie over te vergaren. Maar ook hele andere artikelen worden behandeld. Dit is namelijk ook de periode waarin je veel visite krijgt. Al je vrienden en familie willen natuurlijk nader kennismaken met de baby. Je vindt hier dus ook meer informatie over leuke kraamcadeaus, maar ook over kraamcadeaus die vaak worden gegeven maar die je eigenlijk liever niet wil hebben. Erg interessant om allemaal eens even door te nemen. Het varieert van luchtige artikelen tot meer gewichtige artikelen in deze subcategorie.

Ook maar praktische zaken komen naar voren in deze categorie. Hoe zit het bijvoorbeeld met het verlof. Hoe lang duurt het voordat je als moeder weer aan werk moet. Maar ook tegenovergesteld: hoe lang duurt het voordat je als vader weer naar het werk moet. En kun je eventueel extra verlofdagen opnemen. Allemaal belangwekkende informatie.