5 tips voor een spetterend kraamfeest

Kraamvisite kan erg vermoeiend zijn voor de kersverse ouders. Wil je het als ouders anders aanpakken en de geboorte van jouw zoon of dochter toch vieren? Organiseer dan een kraamfeest waar iedereen welkom is. Zo heb je één dag al jouw vrienden en familie over de vloer in plaats van weken lang kraamvisite. Hoe je het beste kraamfeest organiseert? Wij hebben 5 tips voor een spetterend kraamfeest op een rijtje gezet.

1. Even wachten

Je kunt natuurlijk niet wachten om jouw kleine spruit te showen. Toch hebben de meeste kersverse ouders net na de bevalling even helemaal geen behoefte aan bezoek. Je doet er goed aan om eerst flink aan te sterken en het nieuwe leven als ouder een beetje onder de knie te krijgen. Wacht liever een maand dan een week na de bevalling voor het kraamfeest. Zo heb je er zelf ook plezier in.

2. Extra hulp

Een leven met een pasgeboren baby is een werkelijke achtbaan. Je maakt korte nachten, heb meer zorgen aan je hoofd en jouw leven staat op zijn kop. Het organiseren van een kraamfeest komt daar nog eens bovenop. Je doet er goed aan om hulp te vragen voor het organiseren. Vraag bijvoorbeeld jouw beste vriendin, zus of collega om een kraamfeest voor jou te organiseren. Zo heb je niet nog meer hooi op jouw vork.

3. Potluck

Beschuit met muisjes is een cruciaal onderdeel van een kraamvisite, ook bij een kraamfeest mogen beschuit met muisjes niet ontbreken. Wanneer jij een grote gastenlijst hebt, zul je behoorlijk moeten inslaan om iedereen te kunnen voorzien van een hapje en een drankje. Wil je het jezelf wat makkelijker maken? Organiseer dan een potluck en laat iedereen iets lekkers meebrengen. Zo heb je genoeg in huis en hoef je hier zelf niet over na te denken.

4. Cadeaulijst

Voorkom dat iedereen met hetzelfde rompertje aan komt zetten of dat je aan het einde van het feest 30 speentjes hebt. Wanneer je net ouders bent geworden, zul je erachter komen dat je nog enkele essentiële producten mist. Maak een online cadeau lijst die gasten kunnen afstrepen. Zo helpen ze de babyuitzet en ontvang je alle cadeaus die je echt nodig hebt. Hebben jij alles flink op orde en kun je geen cadeaus bedenken? Geef dan aan dat je liever een financiële bijdrage zou willen ontvangen als cadeau. Zo maak je een mooi beginnetje voor de spaarrekening van de baby.

5. Vaste eindtijd

Na korte nachten, spuug en vieze luiers ben je misschien niet meer het feestbeest van vroeger. Kunnen jullie de rust wel gebruiken? Geef dan van tevoren een eindtijd aan. Deze tijd kun je op de uitnodiging zetten. Zo heb je een exacte tijd om van het feest te genieten en ben je niet bekaf aan het einde.