De top 10 leukste kraamcadeaus die jij graag wilt ontvangen!

Wanneer je baby geboren is krijg je vaak de vraag of jullie nog wensen hebben. De visite komt namelijk bijna nooit met lege handen. Ze vinden het leuk om iets mee te nemen voor de kleine. Want zeg nou zelf: Alles voor een baby is toch gewoon super schattig!
Hieronder vind je een lijst met leuke cadeau ideeën voor jou en je baby!

1. Een newborn fotoshoot of een cadeaubon voor een newbornshoot.

Je newborn zo klein en teer haarscherp laten vastleggen door een professionele fotograaf. Deze fotos zal je voor altijd koesteren. Wat helemaal leuk is: De gever een mooie foto van je newborn cadeau geven als dank voor het cadeau. Natuurlijk is het wel een kostbaar cadeau. Veel fotografen verkopen daarom cadeaubonnen. Zo kun je van meerdere mensen een cadeaubon vragen om de newbornshoot te betalen.

2. Een setje voor het maken van een gipsafdruk.

Je baby groeit ongelofelijk snel. Hoe bijzonder is het om het kleine handje of voetje te vereeuwigen! Er zijn verschillende kant en klare pakketjes op de markt. Van setjes voor het maken van een afdrukje in een blik tot het maken van een prachtig 3D handje of voetje. Het is eenvoudig om te maken en niet schadelijk voor de gezondheid van je baby.

3. Een prentenboek met de naam van je kleintje

Een kinderboek waarbij de letters van de naam ook nog eens het verloop van het verhaal bepalen. Of de naam van je kleintje die de hoofdrol speelt in het boek. Het is een super leuk persoonlijk kado waar jullie later veel plezier aan zullen beleven samen!

4. Een wasbare luier of wasbare zwemluier

Wasbare luiers besparen je een hoop geld en zijn fijn voor het milieu. De aanschaf van een goede wasbare luier kan best flink zijn. Terwijl het gebruik van wasbare luiers veel geld kan besparen.Twijfel je of het wel iets voor jullie is? Dan is het extra handig om het te vragen als kraamcadeau en uit te proberen. Al gebruik je ze alleen als nachtluier dan besparen jullie al flink in de kosten over een paar jaar gezien. En al die leuke dessins, om vrolijk van te worden! Ook de bijbehorende accessoires zoals bijvoorbeeld een wetbag om de luiers in mee te nemen of de wegwerp inlegvellen zijn leuk om te vragen als cadeau.

5. Een maaltijd box

Er zijn diverse maaltijd boxen op de markt met heerlijke verse (biologische) producten voor de lekkerste maaltijden. De eerste tijd met je kleintje ben je vaak zo ontzettend druk. Hoe fijn is het dan om even niet te hoeven nadenk over het eten van vanavond. Dit is genieten voor het hele gezin!

6. Een cursus babyzwemmen

Wanneer je zelf weer bent opgeknapt na de bevalling heb je soms ook zin om er even uit te gaan met je baby. Zwemmen is leuk en gezond, echt even samen genieten in het water. Sommige vaders hebben een papa dag. Voor hen is het ook erg leuk om op deze dag samen met hun baby te gaan zwemmen. Lees hier meer over babyzwemmen. 

7. Mijlpaal babykaartjes

In de hectische babytijd vergeet je nogal makkelijk wanneer er wat gebeurde. Het eerste lachje, de eerste keer op de buik rollen of het eerste tandje. Voor elk bijzonder moment zit er een mijlpaalkaartje in de set. Ouders kunnen hierop ook een datum en aanvullende gedachten invullen. Bij sommige sets zit ook een handig bewaardoosje. Een leuk cadeau om al deze bijzondere momenten vast te leggen en nooit meer te vergeten!

8. Een goede drinkbeker

De Miracle 360° Trainer Cup van Munchkin is een drinkbeker die sprekend lijkt op een gewone drinkbeker maar dan lekvrij! Zo raakt je kleintje gewend aan de gewone manier van drinken, dit is beter voor de tanden dan een tuitbeker. Daarnaast is de overgang naar een open beker zo gemaakt. Met deze beker hoef je niet bang te zijn voor het commentaar van het consultatiebureau, wel zo fijn!

9. Gepersonaliseerde romper of speenkoord

Een rompertje met naam of een leuke tekst of een speenkoord met naam. Het zijn van die leuke dingen om te krijgen en te gebruiken. Ook nadat je ze niet meer nodig hebt is het leuk om deze in de bewaardoos te bewaren als herinnering aan de babytijd.

10. Een gepersonaliseerde baby bewaardoos

Het eerste speentje, rompertje, knuffeltje en speeltje. Deze dingen wil je graag bewaren voor later. Er zijn webshops die gepersonaliseerde baby bewaardozen maken met bijvoorbeeld een schildering erop van het geboortekaartje. Of een foto van je baby met naam en geboortedatum. Het is geweldig om al die lieve babyspulletjes in zo'n mooie persoonlijke doos te bewaren.