Een super gaaf kraam en babyshower cadeau: Hangloose Baby

Wanneer je een babyshower organiseert of op kraamvisite gaat, wil je de nieuwe moeder natuurlijk verrassen met iets moois. Hoe gaaf is het om dan iets origineels te geven. We hebben de ultieme tip voor een super leuk kraamcadeau. Een cadeau om indruk mee te maken en wat ook voor de baby heerlijk is: de Hangloose Baby hangmat.

Wat is Hangloose Baby?

Hangloose Baby is een babyhangmat, boxkleed en speelkleed in één. Het is gebaseerd op de Japanse origami-vouwkunst. Wat ons betreft is dit award winnende multifunctionele babykleed het ultieme cadeau voor een babyshower of een kraambezoek. Het innovatieve ontwerp is een echte eyecatcher tijdens de kraamvisite. De verpakking is met zorg ontwikkeld en meteen klaar om als kraamcadeau of babyshowercadeau te geven.

Hoe werkt de Hangloose Baby?

Bijna in ieder huishouden waar een baby wordt geboren is wel een box aanwezig. De Hangloose Baby kan met behulp van de meegeleverde spanbanden in iedere rechthoekige box worden opgehangen. De spanbanden maak je vast aan de vier hoeken van je box. De uiteinden van de banden maak je vast aan de stevige onderlaag van het kleed, waardoor hij zich omvormt tot een hangmat. Met behulp van het origamipatroon (gevormd door de stiklagen) kun je het kleed vouwen tot een knus en veilig nestje voor de baby. De baby ligt dan lekker op de zachte bovenlaag en door de versteviging in de onderste laag van het kleed ligt het kindje in een veilige lighouding. Overigens is de hangmat in hoogte te verstellen, zodat de moeder zelf kan kiezen hoe hoog of hoe recht de baby komt te liggen. Wel zo fijn!

Het babykleed is geschikt voor alle baby’s. Hangloose is als hangmat te gebruiken in de eerste paar maanden vanaf de geboorte, totdat het kindje zichzelf kan omrollen. Wanneer dit is, verschilt per kind. De Hangloose Baby kan daarna gebruikt worden als boxkleed en als speelkleed in de kamer of in de tuin. Je kraamcadeau of babyshowercadeau gaat dus lang mee, en degene aan wie je dit cadeau geeft gaat er veel plezier van beleven. Ook als de baby al wat groter is.

hlb-infographic-blackandwhite-vierkant

Voordelen van Hangloose Baby

Hangloose Baby is een gaaf cadeau voor zowel de ouders als voor de baby zelf. Enkele voordelen zijn:

  • De hangmat helpt tegen reflux. Bij reflux stroomt er soms eten terug vanuit de maag. Het wordt veroorzaakt door problemen met de maagklep, die bij veel kindjes nog niet optimaal ontwikkeld is. De houding die de baby aanneemt in de hangmat helpt dit te voorkomen.
  • De baby heeft vrije bewegingsruimte. In de hangmat heeft een kindje alle ruimte om te bewegen. Dit is goed voor de ontwikkeling van de spieren en de motorische vaardigheden van de baby.
  • De baby voelt zich veilig in de hangmat. Door de geborgenheid van de hangmat en de ondersteuning van zijn rug, kan een baby zich volledig ontspannen. Dit vermindert de neiging tot overstrekken en heeft een kalmerend effect op huilbaby’s.
  • En super fijn voor de ouders: Ze hoeven niet diep te bukken om hun kindje te pakken. Doordat het kindje wat hoger in de box ligt, hoef je als ouder niet diep te bukken om je kindje neer te leggen of op te pakken.

Naast dat Hangloose Baby dus een prachtig stijlvol product is met een uniek design, heeft het dus ook handige voordelen voor zowel de ouders als het kindje. Dat is toch precies wat je wilt als je op zoek bent naar het ultieme cadeau voor een babyshower of kraambezoek?

Wie zijn de bedenkers van Hangloose Baby?

Hangloose is een aantal jaren geleden opgericht door vijf vaders, die vanuit hun passies een unieke toevoeging aan het prille leven van baby’s wilden creëren. De multifunctionele babyhangmat is het eerste product dat ze bedacht hebben. Hiermee wonnen ze in 2016 de Baby Innovation award voor meest innovatieve babyproduct. Het stimuleert de vrije bewegingsontwikkeling van het kindje. Inmiddels wordt Hangloose baby in drie landen verkocht.

Op dit moment zijn er nog drie vaders over in het team van Hangloose. Daan, Thomas en Joachim zijn druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen. Volg al hun plannen en ontwikkeling via Facebook of Instagram.