5 Sinterklaas surprises die jouw kind kan meenemen naar school

Help, mijn kind moet een surprise maken! Is jouw kind niet erg creatief en ben jij ook geen crea bea? Dan kan dit voor heel wat kopzorgen zorgen. Dit is helemaal niet nodig. Het maken van een surprise voor tijdens Sinterklaas is juist hartstikke leuk. Wij helpen jou graag met wat creatieve inspiratie. Wij hebben 5 Sinterklaas surprises die jouw kind kan meenemen naar school op een rijtje gezet. Deze zijn eenvoudig te maken en werken voor iedere leerling.

1. Een kijkdoos

Een kijkdoos maken is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens erg makkelijk. Heb jij een oude schoenendoos of andere kartonnen doos is huis? Dan kun je direct beginnen. Maak een leuke kijkdoos voor de leerling waarvoor jouw kind een surprise moet maken. Wat is zijn of haar favoriete hobby of sport? Maak daar vervolgens een mooie kijkdoos van. Maak bijvoorbeeld een voetbalstadium of een paardenkamp in de kijkdoos. Het is eenvoudig te maken en een gegarandeerd succes.

2. Papier-maché

Ga lekker een middagje kliederen met jouw kinderen en maak een mooie surprise van papier-maché. Met papier-maché kun je op eenvoudige wijze, de mooiste creaties maken. Maak bijvoorbeeld een prinsessenkasteel of een voetbal van papier-maché. Deze kun je vervolgens vullen met zaagsel of papier en hier het cadeautje in verstoppen.

3. Piñata

Wil jij een originele surprise maken, maar heb je weinig tijd? Dan is een Piñata een geweldige optie. Dit kan namelijk van alles zijn. Maak bijvoorbeeld een spookje, Sinterklaaspop of voetbal en vul deze met snoep of cadeautjes. Tijdens het uitpakken mat de Piñata stukgeslagen worden totdat alle cadeautjes eruit vallen. Het is een originele surprise en heel eenvoudig om te maken.

4. Luchtballon

Weten jullie niet goed hoe en wat je moet maken voor de leerling die jouw kind getrokken heeft met de lootjes? Maak een luchtballon! Dit is erg eenvoudig, past bij iedereen en ziet er al gauw mooi uit. Je hebt hier alleen een doos voor nodig, ballonnen, helium en touw. Blaas de ballonnen op met helium en maak ze vast aan de doos. Je hebt zo in een handomdraai een prachtige surprise. Dit is een perfecte last-minute optie.

5. Computer

Wie wil er als kind nu niet een computer als surprise krijgen? Een computer knutselen is helemaal niet moeilijk. Je hebt een kartonnen doos nodig om een computerscherm te maken en een apart kartonnen deel voor een toetsenbord. Je kunt het cadeautje verstoppen in het computerscherm. Je kunt de doos grijs veren, maar ook een uniek tintje geven door deze te beplakken met aluminiumfolie. Zo geef je de computer een futuristisch uiterlijk. Welk kind houd nu niet van gamen? Een computer is daarom een perfecte surprise voor iedereen.

Je hoeft helemaal niet met de handen in het haar te zitten vanwege de Sinterklaas surprises. Iedereen kan knutselen en een prachtige surprise in elkaar zetten. Soms heb je gewoon wat inspiratie nodig. De 5 bovenstaande tips zijn erg eenvoudig en zijn een gegarandeerd succes. Ook als je last-minute nog een surprise moet maken voor mee naar school, zijn dit de beste opties!