Nieuwste artikelen

Overige artikelen

1
5
6
A
C
H
J
K
M
O
R
S
U
V
W
Z

De opvoeding van je kleuter

Opvoeden is een heel complex iets. Natuurlijk is de complexiteit ervan van veel zaken afhankelijk. Sommige ouders hebben een heel braaf kind dat weinig verkeerd doet. Dat vrijwel altijd braaf is en waar je dus ook geen zorgen of omkijken naar hebt. Anderzijds kun je een kind hebben dat soms ondeugend is. Dan moet je als ouders daar op een goede manier mee omgaan. Er zijn dus veel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden bij het opvoeden. En je kind maakt ook nog eens verschillende fases door, dus de aanpak moet, zeker als je kind nog best jong is, altijd weer anders zijn. In deze sectie vind jij in ieder geval artikelen met tips als het gaat om de opvoeding van je kleuter.

Aan de ene kant vind je hier dus tips voor situationele kwesties. Dus in bepaalde omstandigheden kan het zijn dat je kind zich op een rare manier gaat gedragen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een kinderfeestje: het kan dan namelijk zo zijn dat je kind zich gaat misdragen. In deze sectie vind je onder andere artikelen met tips, om ervoor te zorgen dat je kind zich gaat gedragen op kinderfeestjes. Maar ook andere kwesties komen aan het licht. Het kan namelijk ook zo zijn dat je kind weinig zelfvertrouwen heeft. Dat is natuurlijk erg vervelend, want het is niet leuk om je kind onzeker te zien. Ook daar vind je informatie over in deze subcategorie.

Maar ook als het gaat om je eigen woedebeheersing. Het kan soms namelijk voorkomen dat je als ouder heel boos wordt op je kind. Zo boos dat je echt zin hebt om te gaan schreeuwen en dergelijke. Hoe houd jij je woede onder controle? Ook dat leer je in deze subcategorie.