Kleuters zijn ongelooflijke ontdekkingsreizigers waardoor ze vaak in gevaarlijke, ongezonde of destructieve situaties terechtkomen. Hier zijn 5 praktische zaken die je moet regelen voor je kleuter.
Wanneer je kind weer een jaartje ouder wordt, wil je dat natuurlijk wel uitgebreid vieren. Niet alleen een feestje voor de familie staat op de planning, ook een kinderfeestje kan niet ontbreken.
Een kind leer je zwemmen voor zijn eigen veiligheid, maar ook om jou een rustig gevoel te geven. Op welke 7 zaken moet je letten bij het leren zwemmen van kinderen?
Een vrije dag of vakantie is leuk voor kinderen, maar niet voor iedere ouder. Vooral als het slecht weer is en de kinderen verplichting binnen zitten en zich vervelen.
Kiezen voor co-ouderschap is kiezen voor een gedeelde zorg, en bijgevolg ook verantwoordelijkheid, voor de kinderen. Maar hoe gaat dit in zijn werk en waar moet je rekening mee houden?
In deze blog 'De zorg voor je kinderen na het overlijden' lees je welke voorzorgsmaatregelen je kan nemen bij het overlijden van beide ouders als je kinderen hebt.
Is het bij jou thuis ook iedere avond stress aan tafel? Lusten jouw kinderen nauwelijks groente of is het bord leegeten altijd een drama? Lees dan gauw de handige tips uit dit artikel.
Wanneer je kind op een bepaalde leeftijd komt gaat het ook fietsen. Al kan jou kind nog zo goed fietsen, een ongelukje zit in een klein hoekje. Heeft je kind een fietshelm nodig?
Het hebben van een huisdier heeft vele voordelen voor kinderen. Helaas komt je huisdier ook te overlijden. Hoe ga je dat vertellen tegen je kind? We geven er meer informatie over in dit artikel!
Op welke leeftijd ga je een kinderfiets kopen voor je kleuter? Afhankelijk van zijn of haar ontwikkeling is je kind klaar voor een fiets zonder zijwieltjes. Waar je op moet letten?
Koken met kinderen is naast dat het super leuk is, ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Eerst stond men in de speelgoedkeuken, nu in de grote mensen keuken. We hebben 9 tips opgesteld hiervoor!
Je kind komt na een tijdje op een leeftijd dat je hij of zij alleen thuis kan blijven. Maar welke leeftijd is dat? Je leest er meer over in dit artikel.
Een goede oppas is een alsof je een grote broer of grote zus hebt oppassen op de kinderen. Jouw kinderen zijn op hun gemak en kijken uit naar de komst van de oppas. Lees hier meer over de tarieven.
Ben je van plan om over te stappen van zorgverzekering? Die mogelijkheid is er natuurlijk. Je moet echter wel met een aantal zaken rekening houden.
Hoe zit het met een tandartsverzekering voor je kleuter? Zit dat in het basispakket, hoe wordt dit vergoed? Moet je daar een een extra verzekering voor afsluiten?
Het wordt koud buiten. De herfst is echt begonnen en de winter komt steeds dichterbij. Een mooi moment voor het opruimen van de kast en het aanschaffen van wat leuke nieuwe kinderkleding.
Het internet is een gevaarlijke plek voor kinderen om terecht te komen in vervelende situaties. Hoe kan je er dan voor zorgen dat je kind veilig op internet kan? We geven die tips in dit artikel!
Heeft jouw kind nieuwe kinderschoenen nodig? Vergeet dan niet om hier op te letten. Zo koop jij de beste schoenen voor jouw kind.
'Zeven tips voor een goede relatie met je oppas' is een kleine gids hoe je het beste een vertrouwensrelatie met de babysitter opbouwt. Communicatie is de successleutel met een goede kinderopvang!
In deze sectie vind je heel veel verschillende soorten artikelen. Het overkoepelende thema is dat er allemaal praktische kleuterzaken worden behandeld in deze categorie en dat maakt het zeer interessant. Want er zijn dan veel zaken waar je aan kunt denken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een huisdier hebt die helaas is overleden. Je kind bouwt daar een bepaalde affectie mee op en dan is het dier er ineens niet meer. Dat is natuurlijk een vervelende gewaarwording, want dan gaat je kind vragen stellen. Het is dan belangrijk om dit op een goede manier te vertellen.
Maar ook andere praktische tips komen hier naar voren. Hoe vind jij bijvoorbeeld een goede oppas voor je kind. Heel veel ouders die hebben wel een oma of opa, of een ander familielid, die graag wil oppassen. Dit is natuurlijk wel zo veilig, maar er zijn natuurlijk verscheidene situaties waarin het lastig is omdat zij ook ander zaken te doen hebben. In die gevallen kun je er dan voor kiezen om een oppas te nemen. Het punt is echter dat je natuurlijk wel een oppas wil die een goede relatie met je kind kan aangaan. In deze sectie vind jij ook artikelen met tips over hoe je zo'n iemand vindt.
Maar ook nare kwesties komen hier aan bod. Het kan bijvoorbeeld zijn, al wil je er niet aan denken, dat je komt te overlijden. Hoe gaat het dan verder met je kind? Veel mensen denken hier liever niet over na, maar toch is het belangrijk om dit vast te zetten. Het geeft dan ook rust, want dan weet je dat die situatie ten minste geregeld is. Maar je vindt hier bijvoorbeeld ook informatie over co-ouderschap. Wat is de beste manier om daarmee om te gaan?