Nieuwste artikelen

Overige artikelen

5
6
7
8
A
D
E
H
K
O
T
V
W
Z

Praktische kleuterzaken

In deze sectie vind je heel veel verschillende soorten artikelen. Het overkoepelende thema is dat er allemaal praktische kleuterzaken worden behandeld in deze categorie en dat maakt het zeer interessant. Want er zijn dan veel zaken waar je aan kunt denken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een huisdier hebt die helaas is overleden. Je kind bouwt daar een bepaalde affectie mee op en dan is het dier er ineens niet meer. Dat is natuurlijk een vervelende gewaarwording, want dan gaat je kind vragen stellen. Het is dan belangrijk om dit op een goede manier te vertellen.

Maar ook andere praktische tips komen hier naar voren. Hoe vind jij bijvoorbeeld een goede oppas voor je kind. Heel veel ouders die hebben wel een oma of opa, of een ander familielid, die graag wil oppassen. Dit is natuurlijk wel zo veilig, maar er zijn natuurlijk verscheidene situaties waarin het lastig is omdat zij ook ander zaken te doen hebben. In die gevallen kun je er dan voor kiezen om een oppas te nemen. Het punt is echter dat je natuurlijk wel een oppas wil die een goede relatie met je kind kan aangaan. In deze sectie vind jij ook artikelen met tips over hoe je zo'n iemand vindt.

Maar ook nare kwesties komen hier aan bod. Het kan bijvoorbeeld zijn, al wil je er niet aan denken, dat je komt te overlijden. Hoe gaat het dan verder met je kind? Veel mensen denken hier liever niet over na, maar toch is het belangrijk om dit vast te zetten. Het geeft dan ook rust, want dan weet je dat die situatie ten minste geregeld is. Maar je vindt hier bijvoorbeeld ook informatie over co-ouderschap. Wat is de beste manier om daarmee om te gaan?