6 ideeën om een uitnodiging te maken voor je kinderfeestje

Wanneer je kind weer een jaartje ouder wordt, wil je dat natuurlijk wel uitgebreid vieren. Niet alleen een feestje voor de familie staat op de planning, ook een kinderfeestje kan uiteraard niet ontbreken. Hoe je alle vriendjes en vriendinnetjes uitnodigt? Met een zelfgemaakte uitnodiging! Hieronder lees je 6 inspiraties om een uitnodiging te maken voor je kinderfeestje.

1) Een ballon met een boodschap

Bij een feest horen ballonnen! Ondanks dat deze uitnodiging heel gemakkelijk te maken is, is het 100% zeker een groot succes. Het enige wat je nodig hebt zijn kaartjes, ballonnen en een stift. Pak een ballon en blaas hem op. Nu komt het leukste, schrijf daarop alle details van het kinderfeestje. Hoe laat begint het feestje, waar is het, etc. Laat de ballon weer leeg en plak hem in kaartje. Schrijf nog wat leuks in het kaartje en that’s it.

2) Maak een video

Waarom kiezen voor een papieren uitnodiging als je ook kunt kiezen voor een hippe video? Het enige dat je nodig hebt is een camera. Zet de jarige job voor de camera en laat hem of haar alle vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Leuk om thuis op te nemen, maar nog leuker om het op een locatie op te nemen dat te maken heeft met het feestje. Zo’n video is heel uniek en persoonlijk. Stuur het filmpje daarna door via de mail of maak gebruik van whatsapp.

3) In het thema van het feestje

Wanneer het een themafeestje wordt, is het ontzettend leuk om deze uitnodiging in het kader van het thema te maken. Een paar ideeën:

  • Prinsessenfeest: een uitnodiging in de vorm van een spiegel, jurk of gebruik afbeeldingen van Frozen. Maak de uitnodiging helemaal af met de tekst ‘Er was eens een prinses die ….’.
  • Discofeest: maak een uitnodiging in de vorm van een discobal en versier hem met glitters en felle kleuren.
  • Dierenfeest: uitnodigingen in de vorm van het favoriete dier van je kind. Lieveheersbeestjes, spinnen, katten of honden zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te maken.

Dit vergt natuurlijk wel wat knip- en plakwerk, maar het eindresultaat mag er wezen.

4) Een persoonlijke foto

Maak een uitnodiging met een foto van de jarige job. Als je helemaal uit wilt pakken, is het nóg leuker om voor ieder vriendje en vriendinnetje een foto te kiezen van ze samen. Dus niet alleen de jarige job, maar ook degene die uitgenodigd wordt. Laat de foto’s afdrukken en plak ze op een kaart. Je kind kan de foto ook nog leuk versieren met bijvoorbeeld washi tape, gekleurde veertjes of stickers. Zeker weten dat deze uitnodiging niet weggegooid wordt, maar juist ergens in huis opgehangen wordt.

5) Voorpret met confetti

Hoe leuk is het om de kaart of uitnodiging in een glazen potje te stoppen en deze te vullen met wat confetti? Dat geeft het geheel direct een feestelijk geheel. Ook leuk om eventueel nog andere feestelijke elementen toe te voegen aan het potje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een feesttoeter, kleine slingers of feestelijke snoepjes. In plaats van het potje kun je ook kiezen voor een ballon. Vul een ballon met confetti en bevestig deze ballon aan de binnenkant van de uitnodiging.

6) Maak er een wedstrijd van

Het is die dag feest en de jarige job krijgt uiteraard de mooiste cadeaus van alle vriendjes en vriendinnetjes. Om iedereen een leuke herinnering aan die dag te geven, kun je een kleurplaat toevoegen aan de uitnodiging. Iedereen kan dan de kleurplaat inkleuren en hem meenemen naar het kinderfeest. Op het feestje krijgt iedereen hier dan een leuk prijsje voor. Al dat harde werken moet ten slotte beloond worden. Degene die de kleurplaat het mooist heeft ingekleurd, krijgt uiteraard nog iets extra’s. Succes gegarandeerd!

Waarschijnlijk is de kleine al weken, misschien wel maanden af aan het tellen naar de grote dag. Wordt het een prinsessenfeest, piratenfeest of misschien wel een superheldenfeest? De ideeën voor de uitnodiging zijn er. Ga lekker samen aan de slag met het maken van de uitnodigingen en stuur ze op. Een kinderfeestje is ten slotte iets bijzonders voor je kind. Je kind is maar 1 keer per jaar jarig, dus maak er iets onvergetelijks van! Nog 1 laatste tip: begin tijdig met het maken van de uitnodigingen.