4 ideeën en tips om te gaan doen tijdens vaderdag

Vaderdag! Deze enige speciale dag van het jaar draait om het respecteren van vaders. Om te laten zien dat hij de liefste papa van het heelal is. Hoe kan je nu zelf een steentje bijdragen om er een onvergetelijke dag van te maken. In dit artikel vind je vier verschillende ideeën en tips om te gaan doen tijdens vaderdag. De onderstaande activiteiten zijn geschikt voor bijna alle typen persoonlijkheden van vaders. Voldoende stof om na te denken en zelf uit te kiezen wat vaderlief wel zou kunnen waarderen.

1. De liefde van de man gaat door de maag

De uitdrukking 'De liefde van de man gaat door de maag' is zeker van toepassing op deze speciale dag waar vader in het zonnetje wordt gezet. De uitgelezen gelegenheid om een evenement op te zetten in het teken van eten en drinken. Enkele alternatieve ideeën en tips om te gaan doen tijdens vaderdag.

De hele dag laten genieten van een ontbijt

Een uitgebalanceerd ontbijt is haast een must en liefst een ontbijt aan bed met eventueel de nodige bubbels. Maar een nieuwe trend is dat je de hele dag een ontbijt voorziet voor vaders en hun kinderen. Het is een geweldige manier voor het gezin om de dag te beginnen. Zorg dat je voor voldoende eten zorgt om de magen de hele dag te vullen in combinatie met een andere activiteit.

Een brunch met een cocktailthema

Als vader een lange slaper is, kan je best het ontbijt overslaan. Stoor vader niet op deze speciale dag en organiseer een klassieke brunch. Je kan dingen ook een beetje opvrolijken door een cocktailthema te kiezen of live entertainment te voorzien om de voorziene activiteit op te fleuren.

Laat vader doen waar hij goed in is: barbecuen

Elke vader is dé grill specialist van het huis. Waarom laat je hem niet doen waar hij zijn talenten kan tonen door een barbecue-evenement te organiseren. Nodig de buren, vrienden of familieleden uit waar iedere genodigde zijn eigen steaks meebrengt.

Vader laten genieten van bier-, wijn- of whiskyproeverijen

Waarom geen bier- of wijnproeverij organiseren? Of misschien een whiskyproeverij voor de single-malt liefhebbers. Nodig andere vaders en hun kinderen uit om te zien wie de beste is om de duurste wijn of whisky te raden. Een plan met drankjes en vaders kan nooit verkeerd gaan. Tenzij hij erop aandringt om achteraf zelf te rijden...

2. Wat te doen bij een druilerige regendag

Genieten van de natuur met een wandeling in het bos. Vaderdag is de perfecte aangelegenheid om op ontdekkingstocht te gaan in de natuur. Tenzij een regendag een voorziene activiteit letterlijk en figuurlijk in het water doet vallen. Hieronder enkele praktische ideeën en tips om te gaan doen tijdens vaderdag.

Regen hoeft niet altijd een spelbreker te zijn

De voorziene activiteiten tijdens vaderdag worden gedwarsboomd door regen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om er een aangename dag van de te maken.

Volgende activiteiten kan je op het laatste nippertje nog plannen:
  • Naar de bioscoop gaan. Vader mag uiteraard de film kiezen
  • Een bezoek aan een museum
  • Samen lekker koken en het lievelingsgerecht van vader klaar maken
  • Samen aan indoorsport doen door te gaan zwemmen of squashen
  • Heel relax luilekker in de sofa genieten van films of Netflix

3. Sportief de dag doorbrengen op vaderdag

Organiseer een leuk sportief dagje-uit. Dat kan uiteraard op verschillende manieren, afhankelijk van de persoonlijke interesse. Er zijn veel mogelijkheden om een evenement te plannen.

Samen een bezoekje brengen aan een sportevenement

Heel veel vaders zijn echte sportfanaten. Waarom zou je op deze dag niet eens samen een sportevenement gaan bekijken. Samen juichen voor een bepaald team zorgt voor samenhorigheid en een gemeenschappelijke band.

Schiet zelf in actie door te gaan fietsen

Als je een paar fietsen hebt, is het tijd om de tweewielers af te vegen voor vaderdag. Samen fietsen in de frisse lucht. Perfect als een goedkope en fantastische dagbesteding. Fietsroutes genoeg om tochten te plannen.

4. Laat een vaderdroom uitkomen via een testrit

Veel vaders zijn gepassioneerde autoliefhebbers en vaderdag moet helemaal over hun interesses gaan. Waarom niet een proefrit organiseren waar vaders via een testrit hun droomauto kunnen uitproberen waar ze zo lang al over kwijlden...