7 last-minute vaderdagcadeaus

Ben jij al klaar voor Vaderdag? Of ben je nog op zoek naar dat ene leuke cadeau? Hier 7 tips ter inspiratie.

1. Een trotse glimlach

Je kind maakt waarschijnlijk al een knutselwerkje voor papa op school of het kinderdagverblijf. Thuis kan dat natuurlijk ook. Op internet zijn genoeg creatieve ideeën te vinden, zoals een persoonlijke brief, boekenlegger, fotolijstje, koffiemok, sleutelhanger of een afdruk van de hand of voet van je kind. Het gaat om de aandacht en moeite van je zoon of dochter om iets speciaals voor papa te maken. De trotse glimlach op het gezicht van je kind als hij of zij het cadeau geeft, is onbetaalbaar. Handig als last-minute cadeau: je hoeft er de deur niet voor uit.

2. Quality time

Wat is er leuker dan lekker weg met papa? Waar genieten vader en kind van? Kies een uitje wat beiden leuk vinden. Is dat samen naar de film, in de achtbaan, zwemmen, naar een voetbalwedstrijd, de dierentuin of een andere belevenis? Een uitje is zo gepland, dus een prima last-minute cadeau. Samen leuke dingen doen versterkt bovendien de band en je houdt er een waardevolle herinnering aan over.

3. Coole gadgets

Boys will be boys. Houdt deze vader van technische snufjes? Dan zit je goed. Het hoeft niet eens nuttig te zijn. Met dingen als een afstandsbediening in de vorm van een voetbal, een USB-ventilator of minibureaustofzuiger heb je een origineel cadeau.

4. Een fotocadeau

Altijd leuk en persoonlijk: een cadeau met een foto. Een mok, stropdas, kussen, kalender of slippers, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een fotocadeau van laten maken. Misschien minder geschikt als last-minute vaderdagcadeau, maar wie weet kun je een spoedbestelling doen.

5. Iets voor de maag

De liefde van de man gaat door de maag. Waar houdt papa van? Doe je hem een plezier met ontbijt op bed, een lekkere lunch of diner, chocolade, Italiaans ijs, een fles wijn of een set om zelf bier te brouwen? Met zo’n cadeau zit je altijd goed.

6. Sokken?

Denk je erover om sokken te geven? Misschien heb je nog tijd om ze te laten bedrukken voor een persoonlijke touch. Of kies voor een ander kledingstuk. Een t-shirt, stropdas of barbecueschort met een leuke tekst bijvoorbeeld? Dat zal de beste papa van de wereld vast waarderen.

7. Idee van je kind

Heb je nog steeds geen leuk vaderdagcadeau bedacht? Laat je kind meedenken. Dit kan wel eens een verrassend idee opleveren. Wat denkt je kind wat papa leuk vindt? Waar is hij vaak mee bezig? Wat zijn momenten dat hij oprecht geniet? Wat heeft hij nodig? Je krijgt niet alleen meer inzicht in de denkwereld van je kind, je kind leert zo ook iets van de kunst van het geven. Levert dit gesprekje een origineel idee op en heb je te weinig tijd voor de uitvoering? Maak dan een persoonlijke waardebon. Als papa merkt dat er over zijn cadeau is nagedacht, zal hij er zeker blij mee zijn!