Hoe beleef jij je eerste moederdag?

Hang de slingers maar uit want het is jouw eerste Moederdag! Het is een hele bijzondere dag wanneer je voor het eerst moeder bent. De dag staat nu niet alleen in het teken van jouw eigen moeder, maar ook een beetje in het teken van jou. Hoe wil jij jouw eerste Moederdag vieren? Lees gauw verder om tips en inspiratie te krijgen voor het vieren van jouw eerste Moederdag.

Zwanger op Moederdag

Jouw eerste echte Moederdag kan al zijn wanneer je zwanger bent. Jouw kleine spruit is er nog niet, maar je bent al wel een beetje moeder. Vier daarom zeker Moederdag wanneer je zwanger bent. Je kunt deze dag bijzonder maken door bijvoorbeeld iets speciaals te doen in het thema van de baby. Ga bijvoorbeeld aan de slag in de babykamer of maak een gipsbuik. Moederdag is extra speciaal wanneer je zwanger bent. Je weet dan je volgend jaar deze dag extra speciaal viert met een kleine spruit.

Vier feest

Hoera! Jouw eerste Moederdag al moeder, dat mag zeker worden gevierd. Bespreek met jouw partner hoe je Moederdag wilt vieren. Geniet bijvoorbeeld al van een ontbijtje in bed en laat je compleet in de watten leggen. Een mooi cadeautje erbij om jouw Moederschap te vieren is zeker geen overbodige luxe. Het is belangrijk om jouw wensen bespreekbaar te maken met jouw partner. Zo weten jullie beiden waar jullie aan toe zijn en kunnen jullie samen met jullie nieuwe aanwinst een geweldige Moederdag vieren.

Foto's

Jouw eerste Moederdag is een memorabele dag. Vergeet niet om deze dag flink vast te leggen. Je kunt bijvoorbeeld een fotoshoot boeken op Moederdag of natuurlijk zelf in de weer gaan met de camera. Dit is erg leuk voor later. Je kunt jouw allereerste Moederdag als moeder opnieuw beleven. Het is leuk om foto's te maken van de dag, maar ook om een speciale fotosessie te houden en familiefoto's te maken. De tijd gaat zo snel met een pasgeboren baby dat je later wilde dat je meer foto's had genomen.

De balans opmaken

Moederdag is ook een perfecte dag om stil te staan bij jouw gevoelens als moeder. Wellicht heb je jarenlang uitgekeken naar deze dag en is deze eindelijk hier. Is het moederschap precies wat je ervan verwacht hebt of wat is anders? Het is een perfecte dag om de balans op te maken. Hoe vind jij het moederschap tot nu toe? Wat zijn jouw beste kwaliteiten als moeder? Wat wil je verbeteren? Word de beste moeder die je zijn kunt door eerlijk tegenover je gevoelens te zijn. Maak de balans op en zie hoe jij het moederschap nog beter kunt aanpakken.

Cadeautjes

Bij Moederdag horen natuurlijk cadeautjes. Wanneer jouw kind(eren) groter zijn, horen hier natuurlijk zelfgemaakte cadeaus bij. Maar ook met een pasgeboren baby kun je genieten van zelfgemaakte cadeaus. Zo kun je een mooie kaart maken met voet en handafdrukken van de baby. Smeer wat waterverf op de handen en voeten van de baby en stempel deze op de kaart voor een unieke Moederdag kaart. Ook kun je een collage laten maken van de beste foto's van jouw baby. Wees niet bang om zelf een cadeautje te maken of bestellen voor Moederdag.

Beauty dag

Heb jij na het intensieve moederen vooral zin in een dagje lekker pamperen? Dan kun je jouw eerste Moederdag natuurlijk ook gebruiken als beauty dag. Geef alle taken over aan jouw partner of opa en oma. Geniet zelf vervolgens van een complete dag aan ontspanning. Geniet van lang badderen zonder stress aan jouw hoofd. Je hebt weer tijd voor een (haar)maskertje en kunt jouw benen weer een grondig scheren. Een pamper dagje op Moederdag is zeker geen slecht idee. Geniet van een dag vol ontspanning en kom weer helemaal tot rust. Een perfect Moederdag cadeau is bijvoorbeeld een dagarrangement in de spa. Hoe fijn het moederschap ook is, toch is het ook behoorlijk zwaar. Een dagje heerlijk ontspannen in de spa is een perfecte manier om jouw eerste Moederdag te spenderen. Kom helemaal tot rust, geniet van een massage en beleef Moederdag uiterst relax.

Familiewandeling

Je bent nu voor het eerst een echt gezinnetje. Geniet van jouw eerste Moederdag door de hele dag in het en teken te zetten van jouw nieuwe gezin. Ga bijvoorbeeld met z'n drietjes op avontuur en ga heerlijk wandelen. Samen nieuwe plekken ontdekken en avonturen beleven is een perfecte manier om Moederdag te spenderen. Neem een camera mee voor onderweg en maak een aantal leuke kiekjes om nooit meer te vergeten. Na de wandeling kun je heerlijk ergens gaan lunchen voor een ultieme Moederdag.

Vergeet jouw (schoon)moeder niet

Het is natuurlijk een bijzondere dag voor jou. Jouw eerste Moederdag als moeder is erg bijzonder, maar deze dag is ook extra speciaal voor jouw moeder en schoonmoeder. Wellicht is het ook hun eerste Moederdag als niet alleen moeder, maar ook als oma. Wanneer jij moeder wordt, heb je opeens zoveel meer respect voor jouw eigen moeder. Je weet waar zij doorheen is gegaan en kunt dankbaar zijn voor haar opvoeding. Deze Moederdag is daarom ook extra speciaal voor jou op deze manier. Het is belangrijk om deze gevoelens van dankbaarheid te uitten en Moederdag is hier de perfecte manier voor. Zet daarom niet alleen jezelf, maar ook jouw eigen moeder eens flink in het zonnetje. Je kunt bijvoorbeeld een brief schrijven waarin je jouw dankbaarheid uit of samen erop uit gaan om onder het genot van een kop thee hierover te kletsen. Moederdag krijgt opeens zoveel meer waarde wanneer je zelf moeder bent geworden.

Jouw eerste Moederdag is een bijzondere dag. Wellicht ben je zwanger of is jouw kleine wonder al in jullie midden. Deze dag is een dag om stil te staan bij het moederschap en er een feest van te maken. Ben jij vooral toe aan ontspanning en rust? Maak dan gebruik van deze dag en laat je helemaal in de watten leggen. Ook kun je deze dag juist samen vieren met jouw kersverse gezinnetje, ga erop uit, maak nieuwe herinneringen en foto's. Vergeet ook jouw eigen moeder niet te feliciteren op deze bijzondere dag. En, hoe beleef jij je eerste Moederdag?