10 films die je kind moet zien tijdens de kerstperiode

In de wintermaanden is het natuurlijk heerlijk om lekker op de bank met een dekentje met de kids een leuke film te kijken. Zeker rond de kerstperiode is het altijd weer leuk om de echte kerst klassiekers te bekijken. Er zitten er genoeg bij die zowel voor het kind als voor de ouders ontzettend leuk zijn om te zien.

1. Santa Buddies

Kerst en dieren zijn eigenlijk altijd de juiste ingrediënten voor een leuke film. De Buddies puppies hebben al meer films op hun naam staan maar deze komische film waar Mudbud, Buddha, Rosebud, B-Dawg en Budderball een leuk en spannend kerstavontuur beleven heeft ook nog een moraal. Ze brengen hier de zoon van Santa Paws de echte kerstgedachte bij.

2. The Polar Express

De Polar Express is een film die je niet snel meer vergeet net zoals ze in deze film de kerstavond niet snel zullen vergeten. Het is een zeer moderne film maar wel met een ouderwetse kerstboodschap die je raakt. Dus stap in de trein en beleef het verhaal.

3. Ice Age

Ice Age is niet echt specifiek een kerstfilm maar wel een perfecte film om te kijken als het buiten koud is. De ijstijd komt er namelijk aan en iedereen moet naar het zuiden vluchten. Sid de luiaard, Manfred de mammoet en Diego de sabeltandtijger zijn eigenwijs. Zij reizen juist naar het noorden de kou tegemoet om een mensenbaby terug te brengen.

4. The Santa Clause

De kerstman valt van het dak en is ook ineens verdwenen. Ze staan voor een raadsel en Scott Calvin moet de kerstman dan maar even tijdelijk vervangen. Hij stapt met zijn zoon Charlie in de slee en voordat ze er erg in hebben belanden ze op de Noordpool. Hier blijkt dat Scott niet alleen al erkend is als nieuwe kerstman maar ook lichamelijk al steeds meer op de kerstman gaat lijken.

5. Finn

Finn is een Nederlandse kerstfilm. Het gaat over de jongen Finn die op het platteland woont samen met zijn vader en een viool als nummer één op zijn verlanglijstje voor kerst heeft staan. Finn wil muziek maken maar zijn vader wil dat hij blijft voetballen. Dan loopt Finn een oude man tegen het lijf in een vervallen boerderij die de wens van Finn begrijpt en die ook nog eens prachtig viool speelt. Hij leert Finn stiekem om viool te spelen.

6. A Christmas Carol

Als we het over echte klassiekers hebben mogen we deze film niet overslaan. De gierige en chagrijnige oude man Ebenezer Scrooge heeft in zijn leven eigenlijk alleen maar aan zichzelf gedacht. In de nacht voor kerst komt de geest van zijn overleden zakenpartner op bezoek die hem probeert een kerstgedachte bij te brengen.

7. Mickey’s kerstfeest

Dit is toch wel een echte kerstklassieker met Dagobert Duck in de rol van meneer Scrooge. Mickey Mouse en Donald Duck proberen Dagobert toch het kerstgevoel te geven maar de drie kleine geesten hebben waarschijnlijk meer succes.

8. Een kerstverhaal met Barbie

Ook Barbie heeft een kerstverhaal wat gebaseerd is op de bekende Scrooge figuur. Eden speelt hier de rol van Scrooge en zij wordt door drie geesten meegenomen. Ze brengen haar naar het verleden, het heden en de toekomst. Brengen deze avonturen het kerstgevoel bij haar teweeg?

9. Winnie The Pooh in Een Gelukkig Kerstjaar

Winnie The Pooh laat zien hoe hij en zijn dierbare vriendjes kerst en nieuwjaar vieren. Ze gaan ook met zijn allen nieuwe voornemens bedenken, maar dat verloopt niet altijd zoals gepland…

10. Home Alone

Tot slot de film Home Alone wat inmiddels ook een echte kerstklassieker is geworden en ook meerdere delen van zijn. Als de familie McCallister met zijn allen op kerstvakantie gaan naar Frankrijk vergeten ze per ongeluk de acht jarige zoon Kevin. Kevin moet nu ineens voor zichzelf zorgen in het grote huis en hij moet zelfs het huis verdedigen tegen een stel inbrekers.