4 leuke ideeën voor tijdens Halloween

Halloween is een typisch feest dat vooral populair is in Amerika. Tegenwoordig wordt Halloween echter ook steeds populairder in Nederland. Dit vanwege de vele films en andere thematieken. Vooral kinderen vinden Halloween leuk. Hoe zorg je voor een leuke Halloween met je kind.

1. Lees een griezelverhaal voor

Kinderen zijn natuurlijk dol op griezelverhalen. Het is dan ook leuk om tijdens Halloween om een leuk griezelverhaal voor te lezen voor je kinderen en eventuele vriendjes. Maar hoe kom je aan een goed griezelverhaal? Misschien heb je zelf wel veel inspiratie en ken je enkele griezelverhalen uit je hoofd. Is dat het geval dan is dat natuurlijk mooi meegenomen, want je kunt deze dan met passie vertellen aan je kind. Het kan echter ook zijn dat je geen griezelverhalen weet. Misschien heb je dan nog wel een griezelverhaal ergens in de boekenkast staan. Is dit echter ook niet het geval? Dan kun je natuurlijk altijd naar de bibliotheek gaan om leuke griezelverhalen te lenen. Het voordeel is dat deze griezelverhalen ook zijn afgesteld op leeftijd bij de bibliotheek. Het is namelijk wel verstandig om de gradatie van de engheid aan te passen op de leeftijd van het publiek. Bij Halloween is het namelijk zo dat je de gulden middenweg moet zien te vinden. Het verhaal moet niet extreem eng zijn, maar juist ook weer niet veel te saai. Als het verhaal te saai is, dan maakt dit het namelijk ook weer niet aantrekkelijk. Daarom moet je altijd rekening houden met de leeftijd. Vooral de wat oudere kinderen hebben vaak wel baat bij ietwat engere verhalen.

2. Leuke enge film opzetten

Ben je niet echt een goede verhalenverteller? Of ben je niet zo van boeken en je kinderen ook niet? Je kunt er dan natuurlijk ook voor kiezen om een enge film op te zetten. Er zijn veel leuke typische Halloween griezelfilms. Griezelfilms die natuurlijk ook leuk zijn voor kinderen. Het is niet verstandig om een hele heftige horrorfilm voor kinderen op te zetten. Het moet immers wel leuk blijven. Kinderen zijn nogal angstig aangelegd, en zoiets kan erin resulteren dat ze juist nooit meer Halloween willen vieren. Zoek daarom een leuke, enge film uit. Een film die niet te eng is, maar wel voldoet aan een beetje uitdaging voor de specifieke leeftijden. Weet je niet precies welke film je moet hebben? Je kunt op internet naar tips zoeken, maar als je liever persoonlijk advies wilt kun je natuurlijk ook naar een winkel toe die dvd's verkoopt. Ze kunnen je ook adviseren wat nu een typische film is voor Halloween, zodat je er een gezellige ervaring van kunt maken.

3. Verkleden

Welk kind houdt er nou niet van typische verkleedpartijtjes? Halloween is bij uitstek het feest waarbij verkleden eerder een norm dan een uitzondering is. In de typische verkleedwinkels kun je veel prachtige Halloweenkostuums aanschaffen. Maar er zijn ook verschillende plekken waar je ze kunt lenen. Dit is vaak wat goedkoper. Heb je echter een klein budget, dan kun je er ook voor kiezen om zelf kostuums te maken. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Kinderen hebben immers een zeer uitgebreide fantasie, dus veel zaken kunnen ze er dan gewoon bij verzinnen. Na het verkleden kun je dan met je kinderen de straat op. Aanbellen bij bekenden en buren en er een echt leuk rollenspel van maken. Vaak krijgen kinderen dan snoep en wat vinden kinderen nou lekkerder dan dat? Verkleden is dus kortom een fantastische manier om Halloween te vieren. Je kunt je op zoveel verschillende manieren verkleden. Als ouder is het dan leuk om ook mee te doen. Dus niet alleen je kinderen verkleden, maar zelf ook participeren. Dit maakt het ook veel leuker voor je kinderen.

4. Tekeningen maken

Natuurlijk kan ook de creativiteit gestimuleerd worden bij zulke dagen. Bij Halloween kan het dan ook zeer leuk zijn om tekeningen te maken. En dan natuurlijk tekeningen waarbij het thema Halloween centraal staat. Dat geeft natuurlijk wel een extra lading aan het prachtige Halloween-feest. Je kunt bijvoorbeeld tekeningen maken met je kinderen van heksen en andere enge figuren. Maar je kunt er ook voor kiezen om totaal iets anders te tekenen natuurlijk. Het belangrijkste is dat je kinderen plezier hebben en dit plezier kunnen uiten in creativiteit. Juist die combinatie zorgt ervoor dat het beste in je kind naar boven kan worden gehaald.