4 leuke sinterklaas cadeaus voor kinderen

Voor kinderen is sinterklaas natuurlijk een prachtige feestdag. Er worden dan veel mooie liederen gezongen en verhalen verteld. Maar natuurlijk is er ook ruimte voor cadeauss. Maar wat zijn nou leuke sinterklaascadeaus voor kinderen?

1. Een boek

Met een boek zit je in principe nooit verkeerd. Een boek voor je kind kopen heeft zoveel voordelen tegenover andere, meer nutteloze, cadeaus. Het eerste voordeel van een boek is namelijk dat het de fantasie van je kind stimuleert. Niet alleen is dit erg leuk voor hem of haarzelf, maar ook goed voor de ontwikkeling van je kind. Een goede fantasie zorgt er namelijk voor dat je buiten de reguliere boxen durft te denken. Als je dit al vroeg genoeg leert, zal je kind snel nieuwe inzichten opdoen en dit is goed voor de ontwikkeling van het kind. Niet alleen tijdens de school, maar ook voor zijn verdere maatschappelijke carrière. Er zijn namelijk veel grijze muizen op de wereld, maar door boeken te lezen kun je iets meer kleur geven aan het bestaan. Naast bovenstaande voordelen is het bovendien ook erg goed voor de taalontwikkeling. De woordenschat van je kind wordt snel uitgebreid wanneer hij of zij regelmatig een boek ter hand neemt. Al met al: een boek kopen is een geweldig cadeau voor sinterklaas. Bovendien is een boek ook nog niet eens heel duur. De combinatie van educatie en plezier zijn geweldig.

2. Lego

Legoproducten zijn ook fantastisch voor de ontwikkeling van je kind. Bovendien haalt je kind daar ook nog eens veel plezier uit. Het voordeel van een cadeau als lego is dat het cadeau niet snel verveelt. In principe zijn er namelijk twee processen van dit speelgoed waar je kind plezier uit kan halen. Allereerst het bouwproces zelf. Kinderen vinden het erg leuk om met producten te frutselen. Kijken wat waar moet en hoe het in elkaar gezet moet worden. Kinderen houden namelijk van een uitdaging. Wanneer je een cadeau zonder uitdaging voor een kind koopt, zal je namelijk al snel merken dat ze er verveeld van raken. Volwassenen moeten kinderen niet onderschatten. Ze zijn veel slimmer dan wij denken. Naast het bouwproces is er dan nog het speelproces. Kinderen kunnen dan met hun eigen gebouwde lego spelen en dat geeft toch een extra touché. Lego is er in verschillende soorten en maten. Je hebt hele dure lego-producten, maar ook meer goedkope producten. Bij sinterklaas gaat het meer om het idee en hoef je niet per se hele dure lego voor je kind te kopen.

3. Knuffels

Bij een sinterklaascadeau, en cadeaus in het algemeen overigens, is het altijd belangrijk om tijdloze cadeaus aan te schaffen. Enerzijds bevordert dit de duurzaamheid, aangezien de cadeaus dan langer meegaan. Het is immers een tragedie dat mensen veel cadeaus aanschaffen, maar een groot deel van die cadeaus amper gebruikt worden. Dat is niet alleen zonde voor je eigen geld, maar ook voor de planeet in het algemeen. Een knuffel is een vorm van een duurzaam cadeau. Het voordeel van een knuffel is dat deze niet duur hoeft te zijn en bovendien een emotionele binding met je kind kan maken. Sommige mensen hebben zelfs nog knuffels uit hun jeugd van 20 jaar geleden! Dit geeft wel aan hoe sterk de band tussen een mens en een knuffel kan zijn. Een knuffel is daarom ook altijd een prachtig sinterklaascadeau. Wat voor knuffel dit is, is afhankelijk van de voorkeuren van je kind. Misschien doet je kind bijvoorbeeld vaak een koe na. Of hebben ze een voorkeur voor een ander dier? Ook daarvoor zijn er dan ongetwijfeld wel knuffels op de markt.

4. Een bordspel

Bordspelletjes: wie geniet daar nou niet van? Volwassenen vinden het prachtig, maar ook kinderen vinden het hartstikke leuk. Het voordeel is dat je bordspelletjes hebt voor verschillende leeftijden. Ongeacht hoe oud je kind is, in de regel is er altijd wel een bordspelletje dat bij hem of haar past. De leeftijd van deze bordspelletjes worden ook nog eens weergegeven op de dozen, waardoor het zeer makkelijk is om een juist bordspel aan te schaffen. Het is natuurlijk vooral leuk om een bordspelletje te kopen die jullie met je hele gezin kunnen spelen. Dus een spel dat aan de ene kant erg uitdagend is voor kinderen, maar bovendien ook de interesse heeft van volwassenen. Op die manier haal je er het meeste plezier uit.