Producten die je als moeder wel kan gebruiken

Vooral als je pas bevallen bent van je eerste kindje is het handig om te leren van de ervaringen van andere moeders. Maar ook als je al kinderen hebt en weer begunstigd bent met een kindje, zijn tips van andere mama’s altijd handig om up to date te blijven. Je baby de beste zorg geven, en daarbij ook jezelf en de rest van het gezin niet vergeten, is niet altijd een makkelijke taak. En dan is het handig dat je goed bent voorbereid met de juiste spulletjes die het jou en je baby makkelijker maken. Daarom hebben wij een Top 6 lijstje gemaakt, zodat ook jij mee kunt profiteren van deze handige tips!

1. Luiers

Het is dagelijkse kost voor ons mama’s; luiers verschonen. Om het jou en je baby zo prettig mogelijk te maken, zijn goede kwaliteit luiers dus van belang. Luiers van Pampers zoals Active Fit en Premium Protection zijn erg goed, maar zijn dan ook wel weer prijzig. Ben je op zoek naar budgetluiers die toch kwalitatief goed scoren, dan adviseren wij de luiers van Kruidvat. Veel goede ervaringen mee, en ook niet te zwaar in de portemonnee.

2. Luiertas

Ze noemen het een luiertas, maar eigenlijk stop je er veel meer in dan alleen maar luiers. Als je je uitjes makkelijker wilt maken, is een luiertas iets wat je zeker mee moet hebben als je de deur uitgaat met de baby. Alle benodigdheden voor de baby die je buiten eventueel nodig zult hebben, passen erin. Vaak hebben luiertassen zelfs een vakje voor babydoekjes zodat je deze er makkelijk uit kunt halen tijdens het verschonen, een verschoonmatje, en een speciaal compartiment waarin de flesjes voor je baby warm blijven. Handig is het als de tas altijd klaar staat met alle benodigdheden die je buiten nodig hebt voor je baby. Mocht je een keer onverwachts de deur uit moeten, kun je gelijk de tas meepakken en ben je altijd goed voorbereid.

3. Billenzalf

Wij zijn geen voorstander van een voorraad aan crèmes en zalfjes voor de baby, maar een goede billenzalf is toch wel handig. Vooral als het weer kouder wordt of je baby wat ziekjes is, kan hij sneller last krijgen van rode billetjes. Op tijd verschonen is dan extra belangrijk, maar ook een goede verzorging draagt bij aan een snelle genezing van de huid. Weleda billenbalsem, Sudocrème of Purelan doen altijd goed hun werk.

4. Kokosolie

Je wordt bijna dood gegooid met reclame voor babyshampoo, zalfjes, lotions, massageolie, etc.. Maar wist je dat je met kokosolie veel van deze producten over kunt slaan? Kokosolie is te gebruiken voor vele doeleinden, en zorgt voor goede resultaten. Natuurlijk is het een groot pluspunt dat het een natuurlijk product is, maar het heeft nog veel meer voordelen. Het heeft een antibacteriële werking, helpt de huid herstellen, en is perfect voor het gevoelige huidje van je baby. Je kunt het gebruiken als badolie, massageolie, billenzalf, en als hulpmiddel om dat plukje haar wat je baby op zijn hoofd heeft te stylen. Ook bij tepelkloven en spruw is kokosolie één van de beste keuzes. Het verzacht de huid, en door zijn antibacteriële werking zal de spruw snel verdwijnen.

5. Flessenwarmer

Eén van de dingen die je nodig zult hebben als je baby overgaat op flesvoeding is een flessenwarmer. Zelf handmatig het flesje opwarmen is namelijk nogal een gedoe, en daar heb je vooral ’s nachts echt geen zin in. Flessenwarmers zijn er van verschillende merken, en helaas moet er gezegd worden dat aardig wat flessenwarmers nog wat tekortkomingen hebben. Toch zijn er gelukkig ook flessenwarmers die wél goede resultaten geven, en ook handig zijn in gebruik.