De 8 cliché dingen die iedere kersverse ouder doet.

Heb jij ook nooit begrepen waarom kersverse ouders zo lyrisch zijn over de wonderen van hun kleine spruit? Je zult zelf merken wanneer jij voor het eerst ouder wordt, je net zo enthousiast bent. Lees gauw welke 8 cliché dingen jij waarschijnlijk ook zal doen als kersverse ouder.

1. Je hebt maar een onderwerp

Kersverse ouders raken maar niet uitgesproken over hun kleine wonder. Je bent in de wolken en alles wat jouw pasgeboren baby doet is het vertellen waard. Wanneer jij weer aan het werk gaat of op stap gaat met een vriendin, zal er een thema hoog bovenaan de agenda staan.

2. Klagen over slapeloze nachten

Het uitslapen of de 8 uur volmaken 's nachts zit er niet meer in. Dit weet jij, maar dit weet ook iedereen om jou heen. Klagen over de slapeloze nachten is een typische eigenschap van kersverse ouders. Het gapen, ogen wrijven en klagen is niets nieuws, maar het is het allemaal waard.

3. Foto's op social media

Alles wat jouw kleine wonder uitvoert, wordt op beeld gezet en vervolgens gedeeld op social media. Jouw pagina stond eerst vol met allerlei uitjes, recepten, quotes en meer. Tegenwoordig kun je eindeloos naar beneden scrollen en zie je alleen maar kiekjes van jouw blije baby.

4. Toen ik nog geen ouder was.....

Nostalgie komt ook altijd om de hoek kijken bij kersverse ouders. Heimelijke gedachten naar de tijd toen je nog zorgeloos en vrij was. Veel kersverse ouders kunnen goed meepraten over weekendjes weg, stappen en verjaardagen. Dit natuurlijk wel altijd in een verleden tijdsvorm.

5. Mamaforums

Ben jij als kersverse moeder nog geen lid van een mamaforum? Dat zou wel heel stug zijn. Je leest alle topics en post natuurlijk ook zelf al jouw vragen online. Je praat mee over mama onderwerpen en kunt natuurlijk ook zelf al heel wat advies geven.

6. Alle gadgets

Wanneer je voor het eerst ouder wordt, weet je nooit wat je nu echt nodig hebt. De kans is groot dat jouw huis nu vol staat met allerlei soorten handige gadgets voor de baby. De kans is ook groot dat je het grootste gedeelte van deze gadgets helemaal niet zult gebruiken.

7. Goedgevulde kledingkast

Jouw baby verdiend natuurlijk het beste van het beste. De kledingkast is goedgevuld met de mooiste pakjes en kleertjes. Zoveel kleertjes dat jouw baby deze waarschijnlijk nooit allemaal zal dragen. Het is een goede les voor wanneer er een tweede komt.

8. Verliefd zijn

Natuurlijk als laatste het feit dat je compleet verliefd bent op dit nieuwe wezentje dat je zelf op de wereld hebt gezet. Kersverse ouders kunnen uren wegdromen en verliefd kijken naar hun kleine spruit.

En, herken jij je in een van deze 8 clichés? De meeste kersverse ouders zullen ja en amen kunnen zeggen bij al deze clichés. Geniet van deze bijzondere tijd en maak er het mooiste van. Welke clichés ken jij van kersverse ouders?