7 leuke kinderuitjes voor de herfstvakantie

Met de herfstvakantie in het vooruitzicht, stel je je misschien de vraag hoe je de kinderen gaat bezig houden. Hier lees je tips welke uitstapjes je in Nederland kan voorzien. In dit artikel "Zeven leuke vakanties voor de herfstvakantie" enkele raadgevingen die voor je oogappel zeker in de smaak zullen vallen. Kies uit de beknopte handleiding.

1. Apenheul bij Apeldoorn

Kinderen en apen, de fascinatie van kinderen voor apen blijft iets speciaals hebben. In Apeldoorn vind je verschillende maten en soorten. Je waant je in een tropisch Afrikaans oerwoud waar de apen hoog in de bomen klimmen. Maar soms lopen ze ook voor je voeten zonder dat je het in de gaten hebt. Het merendeel van Apenheul bestaat uit apen, maar er zijn ook enkele andere dieren voorhanden. Voor de kinderen is er een Afrikaans dorp met een speeltuin en een park om te klimmen met touwladders. Tip: om verveling tegen te gaan zou je op eigen houtje een kleine speurtocht kunnen organiseren met een educatief karakter.

2. Het Afrika museum in Berg en Dal

In het museum lijkt het of je een reis maakt doorheen Afrika. Vooral in de buitenlucht is er een heus Afrikaans dorp neergepoot met authentieke hutten en huisjes van volksstammen uit Lesotho, Ghana en Benin om er maar een paar te noemen. Voor de kinderen is het een ideale kennismaking om de cultuurverschillen tussen Europa en het Afrikaanse continent te leren ontdekken.

3. Madurodam in Den Haag

Madurodam heeft het voordeel dat je het in alle weersomstandigheden kan bezoeken. De wereldbekende gebouwen, de treinen en vliegtuigen lopen als een rode draad door het verhaal van Madurodam. Maar je kan er ook een filmpje laten maken waarbij je kind de hoofdrol opeist. Wat zeker de moeite loont is de indoor attractie uit de zeventiende eeuw die Nieuw-Amsterdam heet, wat synoniem staat voor New York.

4. Een bezoek aan een kasteel

Het aantal majestueuze kastelen in Nederland kan je niet op twee handen tellen. Een kasteelbezoek tijdens de herfstvakantie mag zeker niet op je agenda ontbreken. Een duik in de geschiedenis kan nooit kwaad om kinderen meer inzicht te geven in het verleden. Het kantelen van een ophaalbrug of de omliggende grachten spreken bij elk kind tot de verbeelding zonder dat het daarom oersaai moet zijn. Tien kastelen in Nederland die erg populair zijn om te bezoeken met kinderen:

  • Slot Loevestein - Poederoijen - Gelderland (ook het meest bekend)
  • Kasteel Huize Ruurlo - Ruurlo, Gelderland
  • Kasteel Rechteren -Dalfsen, Overijssel
  • Kasteel Heeswijk - Heeswijk-Dinther, Noord - Brabant
  • Kasteel Duurstede - Wijk bij Duurstede, Utrecht
  • Kasteel Ammersoyen - Ammerzoden, Gelderland
  • Kasteel Doorwerth, Doorwerth - Gelderland
  • Muiderslot, Muiden - Noord-Holland
  • Kasteel de Doornenburg, Doornenburg - Gelderland
  • Kasteel De Haar, Haarzuilens - Utrecht

5. Kindvriendelijke fietstocht in Rotterdam

Wie op zoek is naar een fietstocht met kinderen kan hiervoor terecht in Rotterdam. De stad stippelde een speciale tocht uit, ontworpen voor gezinnen met kinderen. Je doorkruist de meest populaire bezienswaardigheden van de havenstad: de Erasmusbrug, de Euromast, de kubuswoningen en zoveel meer. De enige voorwaarde: je kinderen moeten de leeftijd van acht jaar hebben bereikt en gewend zijn om te fietsen. In de herfstvakantie is de tour dagelijks te boeken.

6. Dierentuin Blijdorp

Eén van de trendsetters is sowieso het bezoek aan de dierentuin, zowel voor oudere volwassenen als voor jonge kinderen. Deze uitstap is voor alle leeftijden. Ook als het regent, loont het nog steeds de moeite waard om een bezoek aan Amazonica en Oceanium te brengen. Bovendien is er ook een binnenspeeltuin aanwezig. Ook peuters gaan dit een geweldige belevenis vinden.

7. Attractiepark Walibi in Flevoland en Halloween

De herfstperiode is ook de tijd van Halloween. Hoewel attractiepark Walibi in Flevoland in september en oktober aangepaste openingsuren heeft, maakt de herfstvakantie een uitzondering op die regel. Naast de achtbaan zijn er ook attracties voor kleine kinderen voorzien. Tijdens de herfstvakantie is Walibi helemaal themagericht met Halloween als grote blikvanger. Wie daar van houdt, wacht een warm en verrassend onthaal.