Nieuwste artikelen

Overige artikelen

1
5
7
9
D
H
M
N
S
T
W
Z

Een relatie als ouders onderhouden

Heel veel mensen die een kind krijgen onderschatten iets: je relatie wordt er heel anders door met je partner. Meestal ben je zo blij met het idee van het krijgen van een kind, dat je vergeet dat dit compleet gaat veranderen. Voordat er een kind in de relatie zit, hadden jullie natuurlijk alle aandacht voor elkaar. Maar dat is niet meer het geval wanneer het kind eenmaal op de wereld komt. Dan is dat het belangrijkst en vaak schiet de relatie er dan wat bij in. Zeker de eerste jaren, want dan ben je juist extra veel tijd aan je kind kwijt.

Maar toch is het wel belangrijk om een goede relatie te onderhouden. Niet alleen in het belang van jezelf en je partner, maar ook in het belang van je kind. Het is niet aan te raden om je kind te laten opgroeien in een gezin waar er altijd ruzie is. Dat er altijd sprake is van bekvechten en ga zo maar verder. Dat kan een klap teweegbrengen voor kinderen waar ze de rest van het leven nog last van kunnen hebben. Dus het is belangrijk om dat ook in ogenschouw te houden.

In deze sectie vind jij tips om je relatie op een goede manier te onderhouden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan tien manieren om je man met iets leuks te verrassen. Het verrassingselement in een relatie is namelijk een groot goed. Dat houdt de relatie spannend en juist die spanning is zeer relevant. Maar ook andere kwesties komen hier aan bod. Is het bijvoorbeeld verstandig om een nieuwe partner snel aan je kind voor te stellen, of is dat juist helemaal niet verstandig? Dit, en vele andere zaken, worden hier allemaal besproken.