Vijf tips voor het eerste tandartsbezoek met de kinderen. Hoe bereid je je voor op voorhand. Voorkom een tranendal zonder woede uitbarstingen. Hoe kan je het beste je kind op hun gemak laten voelen?
Als er luizen geconstateerd zijn in de klas breekt bij veel ouders al paniek uit. Om het leed wat te verzachten hebben we 6 redenen waarom hoofdluis niet erg is om te krijgen.
Astma bij je peuter: Wat moet je weten? Als je peuter of kleuter astma heeft dan zit je waarschijnlijk met een aantal vragen. Bijvoorbeeld: gaat het ooit nog over of blijft je kind astma houden?
Peuters spelen graag en kunnen nog wel eens roekeloos zijn. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Het is dus mogelijk dat er bijtende stof terecht komt in het oog van je peuter.
Peuters kunnen snel blaren oplopen door bijvoorbeeld verkeerde schoenen te dragen of zichzelf te verbranden. Hoe ontstaat een blaar en wat kan je er tegen doen?
Kinderen spelen veel en zoeken af en toe de gevaren op. Dit kan leiden tot bloedende wonden. In dit artikel vertellen wij meer over bloedende wonden bij de mond, het oor en het oog.
Kleine kinderen hebben meestal nog geen besef van gevaar. Het risico op brandwonden is dan ook groter bij kinderen. Hoe ga je de brandwonden behandelen? Je moet weten wat je wel en niet moet doen.
Heb je een nagelbijter thuis? Hier vind je alle tips die je uit kunt proberen om je kind te laten stoppen met nagelbijten. Veel succes!
Spelen in het bos is superleuk met je kinderen, maar er zijn ook gevaren. Zo kan je kind gebeten worden door een mier. Weet jij alle verschillende mierenbeten die er zijn?
Peuters krijgen relatief vaker een bloedneus. Vaak is dit onschuldig, soms ook niet. Maar hoe moet je eigenlijk een bloedneus stoppen?
Misschien herken je het nog van vroeger toen jij op school zat: een klasgenootje waarvan het oog was afgeplakt met een pleister. Maar wat is een lui oog en wat kan je er allemaal tegen doen?
Ook al houden we onze kinderen goed in de gaten, een ongelukje zit altijd in een klein hoekje. Het kan zomaar ineens gebeuren dat je in een situatie terecht komt waarbij kennis over EHBO van pas komt.
Het is akelig om te zien wanneer iemand flauwvalt, en vooral als het een kind overkomt. Wat gebeurt er bij flauwvallen en hoe moet je handelen als het gebeurd bij je peuter? Je leest het op Mamalove.
voor vele is de zomer de mooiste tijd van het jaar, maar dat brengt ook veel gevaren mee voor de gezondheid en veiligheid van je peuter. De zaken waar je op moet letten lees je in dit artikel.
Kleine kinderen kunnen erg vaak ziek worden. Het immuunsysteem is zich nog aan het opbouwen, dus kleine kinderen zijn erg vatbaar voor allerlei ziekteverwekkers.
Herken het kidd-syndroom. Alles over de kenmerken, symptomen, onderzoek en behandeling van hoog cervicale functie stoornissen (HCFS). Ben er op tijd genoeg bij!
Je kindje reanimeren? Je hoopt niet dat het ooit nodig zal zijn. Toch is goed voorbereidt zijn belangrijk, dus we leggen in dit artikel uit hoe je je kindje reanimeert en waar je op moet letten.
Eén van de grootste doodsoorzaken bij peuters is verdrinking. Lees hier alle informatie die je nodig hebt om je peuter te beschermen tegen verdrinking.
Hoe blijft jouw peuter gezond in de winter? Het is nu eenmaal zo dat we in de winterperiode vaak vatbaarder zijn voor griepjes of een verkoudheid. benieuwd welke tips wij hebben?
Voor vele is de zomer een leuke tijd, behalve wanneer je veel last hebt van hooikoorts. Hooikoorts kan dus ook voorkomen bij je peuter. Lees meer over de symptomen en de behandelingen van hooikoorts.
Een oorontsteking is niet alleen vervelend maar vooral erg pijnlijk. Wat kun je zelf doen om een pijnlijke oorontsteking zo veel mogelijk te voorkomen? En kan je een oorontsteking voorkomen?
De kattenkrabziekte, is een ziekte die vooral kinderen treft en dan vooral tijdens de herfst- en wintermaanden. In dit artikel vertellen we wat het is en wat je moet doen als je kind het heeft.
Als moeder zijnde zou je het liefste hebben dat je kind nooit ziek wordt. Maar het hoort er nou eenmaal bij. Ook keelpijn kan nog wel eens vaker voorkomen.
Er zijn heel wat kinderziektes met vaak gelijke symptomen en veel van die kinderziekten verspreiden zich gemakkelijk tussen familieleden en op scholen. Kinderziektes: hoe herken je ze? Ontdek het hier
Baby's, peuters en kleuters kunnen vaak ziek zijn, en vaak gaat dit in combinatie met koorts. Je peuter is nog erg vatbaar voor allerlei virussen en ziekteverwekkers.
Kwijlen bij een peuter: wat is normaal?. Als je peuter na verloop van tijd blijft kwijlen, dan is de mogelijke oorzaak hiervan achterhalen belangrijk. Wat zijn de oorzaken hiervan?
Mocht je kind last hebben van luizen, dan is dit natuurlijk erg vervelend. Zo zorgt dit voor jeuk, irritatie en buiten dat is het ook gewoon geen fijn gevoel.
Waterpokken zijn een typische kinderziekte waar iedereen –vroeg of laat- wel eens te maken mee krijgt. Ze zijn extreem besmettelijk. Hoe zit het dan met vliegen?
Mazelen is een kinderziekte die wereldwijd jaarlijks nog heel wat dodelijke slachtoffers maakt in ontwikkelingslanden. In Nederland is de ziekte onder controle. Wij vertellen waar je op moet letten!
Mijn kind heeft last van een loopoor: wat te doen? Hoe herken ik een loopoor? Hoe kan ik mijn kind helpen? Wanneer moet ik naar een arts? Lees hier ook meer over de onderliggende oorzaken.
Moet jouw zoon of dochter (tijdelijk) medicijnen slikken? Dit is voor veel kinderen geen prettige ervaring en zij kunnen zich hier flink tegen afzetten. Wat nu?
Laat je autovakantie niet in het water vallen doordat je peuter last heeft van wagenziekte. Het is best wel mogelijk om een lange reis te maken. Lees hier hoe dat mogelijk is!
Nystagmus is een oogafwijking die zowel bij kinderen als bij volwassenen voorkomt. Wat veroorzaakt deze aandoening, hoe herken je het bij je kind en wat kun je er aan doen?
Oogproblemen bij kinderen is iets wat niet altijd meteen wordt opgemerkt, maar wel lastige gevolgen kan hebben voor het kind. Lees hier alles over oogproblemen.
Een pinda-allergie is een veelvoorkomende allergie bij kinderen. In dit artikel lees je alle belangrijke informatie over pinda-allergie, en hoe je hier mee om gaat!
Wat is Pseudokroep, hoe ernstig is dit bij kinderen en hoe behandel ik het? Enkele vragen die wij beantwoorden in dit artikel.
Roodvonk is een kinderziekte die erg besmettelijk is. Na een paar dagen verdwijnen meestal de ziekteverschijnselen na een antibioticakuur. Lees hier alles over de symptomen en de behandeling.
Wanneer een kind bijna verdronken is, kan er water in de longen terecht zijn gekomen. Het lijkt alsof het gevaar geweken is, maar het is van levensbelang om op dat moment alsnog juist te handelen.
Hoe behandel je snij- en schaafwonden bij je kind. In dit artikel worden enkele praktische tips gegeven wat je moet doen wanneer je kind schaafwonden of snijwonden heeft opgelopen.
Tandenknarsen kan een geluid zijn wat je als ouder erg akelig vind. Waardoor gaan kinderen tandenknarsen, waarom is het slecht en hoe kan je ze er van af helpen?
De aanwezigheid van teken tijdens een natuurwandeling kunnen voor heel wat narigheid zorgen. Deze onooglijke diertjes kunnen heel wat onheil aanrichten door de ziekte van Lyme.
Bij opgroeien hoort helaas ook kwalen en virussen doorstaan om weerstand op te bouwen. Benieuwd naar de top 6 kinderkwaaltjes die ook jouw kind kan krijgen?
Vergiftiging bij kinderen is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen. Lees hier tips om je kind op de beste manier te beschermen tegen dit gevaar, en wat te doen als het wel fout gaat.
Als kleine kinderen op ontdekkingstocht gaan gebeuren er soms de vreemdste dingen. Wees alert, want soms kan die ontdekkingsreis ook verkeerd uitpakken. Wat doe je bij een voorwerp in het oor of neus?
Hieronder lees je enkele praktische tips over gluten intolerantie bij je kind. Dit artikel met als titel 'Wat is coeliakie bij kinderen' is een beknopte handleiding hoe je met deze kwaal omspringt.
Vele jonge kinderen hebben last van allergische reacties. Over het algemeen is een milde allergeen onschadelijk, maar wat te doen bij insectenbeten die een hevige allergische reactie veroorzaken?
Waterwratjes bij kinderen komen vaak voor in de leeftijd tussen vier en twaalf jaar. Hieronder lees je over de symptomen en behandelingen van deze irriterende pukkeltjes.
In dit artikel worden tips gegeven hoe je wormen bij kinderen kan behandelen met een wormkuur. Het hoort nu éénmaal bij het groeiproces. Daarnaast enkele vingerwijzingen waar je op moet letten.
Kinderen hebben last van kwaaltjes. En dit hebben ze ook relatief vaak in vergelijking met ouders. Dit heeft uiteraard meerdere redenen, maar een groot voordeel is dat de meeste kwaaltjes relatief onschuldig zijn. In deze categorie wordt hier verder op ingegaan. Want het kan alsnog interessant zijn om als ouder te weten hoe je met deze kwaaltjes moet omgaan, want sommige daarvan kunnen wel lastig zijn. Verkoudheid bij een peuter komt namelijk regelmatig voor. Op deze website vind jij dan ook artikelen waarin tips worden gegeven om met deze verkoudheid om te gaan.
Maar ook voor andere zaken ben je hier op de juiste plek. Zoals iedereen wel weet: kinderen zijn zeer speels. Ze houden er dan ook van om heerlijk in de bossen te ravotten. Om daar bijvoorbeeld tikkertje te spelen, maar het kan natuurlijk ook zijn dat ze graag een hut willen bouwen. Dat is ook goed voor de creativiteit. Natuurlijk zijn de bossen in Nederland niet heel gevaarlijk en zal je er niet zo snel een beer of iets dergelijks treffen. Maar toch kunnen er verraderlijke insecten zitten, zoals rode mieren. Hier vind jij ook artikelen die daar verder op ingaan. Hoe moet je ermee omgaan als je kind ineens bulten heeft. En hoe zorg je ervoor dat insectenbeten herkend worden. En wanneer is het aan te raden om echt medische hulp te zoeken? Deze kwesties worden in deze subcategorie allemaal behandeld.
Maar je vindt hier ook rustgevende artikelen. Er gaan bijvoorbeeld veel verhalen rond over de gevaren van hoofdluis. Maar dit is helemaal niet gevaarlijk en in een artikel wordt uitgelegd waarom dit niet zo is. En ook voor tips voor verschillende zaken omtrent de gezondheid ben je hier op het juiste adres. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je kind niet wil eten?