Nieuwste artikelen

Overige artikelen

4
6
7
A
B
C
D
E
H
I
J
L
M
P
S
V
W
Z

Ontwikkeling van je peuter

In principe staat alles in deze categorie in het teken van de ontwikkeling van je peuter. Maar hier wordt daar nog iets dieper op ingegaan, omdat het belangrijk is dat er extra aandacht aan wordt besteed. De peuter-fase is voor je kind namelijk een zeer hectische fase. Een fase waarin er qua ontwikkeling van alles gaat gebeuren. Enerzijds wordt er dan ingegaan op de geestelijke ontwikkeling van je peuter. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je kind een introvert persoon is in zijn peutertijd. Maar hoe weet je nu of je kind introvert is, of je kind juist helemaal niet introvert is. Daar vind jij hier informatie over in verschillende artikelen waarin dit wordt uiteengezet.

Maar ook over de fysieke ontwikkeling wordt er hier veel verkondigd. Weet je bijvoorbeeld al hoe lang je kind gaat worden wanneer deze een peuter is? Ook daar vind je meer informatie over in verscheidene artikelen. Waar wordt bijvoorbeeld naar gekeken om te bepalen hoe lang je kind gaat worden. En hoe accuraat is dit? Ook daar wordt hier extra informatie over gegeven. Maar bijvoorbeeld ook over meer lichtzinnige kwesties vind jij hier artikelen. Hoe zit het bijvoorbeeld met het gevoel voor humor van je kind. Kinderen hebben namelijk een absurd gevoel voor humor als je het vergelijkt bij ouderen.

Meestal snappen ouders de humor van een kind niet, maar andersom snappen de kinderen de humor van de ouder meestal ook niet. Dat is een grappig proces wat tot veel miscommunicaties leidt op een leuke manier. In verschillende leuke artikelen wordt er verder op deze kwestie ingegaan. Ook is de kans groot dat je kind bang is voor onweer. Hoe zorg je ervoor dat je kind over die angst heen komt?