Nieuwste artikelen

Overige artikelen

1
4
5
7
B
D
E
G
H
J
M
N
O
P
S
T
U
V
W
Z

Opvoeding peuter

De opvoeding is een heel complex gegeven. Er zijn namelijk heel veel manieren hoe je je kind kunt opvoeden. En de manier waarop je je kind het beste kunt opvoeden: daar heeft iedereen een andere mening over. Dat is ook weer afhankelijk van de tijd waarin we als mensen leven en ook de ideeën van een tijd. Vroeger was het bijvoorbeeld gebruikelijk om je kind billenkoek te geven als deze stout was geweest. Fysiek geweld bij kinderen werd niet geschuwd. Tegenwoordig is gelukkig algemeen wel aangenomen dat dit niet de beste manier is om je peuter op te voeden, hoewel er natuurlijk uitzonderingen op deze regels zijn. Maar ook in deze tijd kom je als ouder voor moeilijke kwesties te staan. Elektronica is bijvoorbeeld een onderdeel van ons leven geworden. Dit geldt ook voor kinderen, want ook deze kunnen er vaak niet zonder. Maar hoe ga je hier als ouder dan mee om in dit tijdperk?

Allemaal zeer belangwekkende vragen die in deze sectie worden behandeld. Maar bij de opvoeding van je peuter komt nog veel meer kijken. Er kunnen bijvoorbeeld vervelende situaties voorkomen in het ouderlijk huis. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jij en je partner gaan scheiden. Dit heeft grote gevolgen voor je kind, maar het hoort er nu eenmaal bij. Veel ouders gaan uiteindelijk uit elkaar. Het is dan toch belangrijk om dit op een goede manier te doen. Niet in het belang van jezelf en je partner, maar vooral in het belang van je kind. Dit gaat jullie namelijk allebei aan.

Maar ook vind jij hier meer over de peuterpubertijd. Peuters kunnen namelijk flink rebelleren. Ze gaan dan heel dwars liggen en willen bijvoorbeeld niet eten en dergelijke. Het kan lastig zijn om daarmee om te gaan. Maar hier vind jij er goede informatie over, zodat het wat makkelijker wordt.