Nieuwste artikelen

Overige artikelen

6
7
A
B
D
M
N
S
W
Z

Peuter en zijn slaapgedrag

Slapen maakt een belangrijk onderdeel uit van ons leven op deze aardbol. Slecht slapen kan kwalijke gevolgen hebben voor je lichaam. Niet alleen op fysiek gebied, maar ook op emotioneel gebied. Daarom is het ook zeer belangrijk om altijd een goede nachtrust te draaien. Dit geldt voor oudere mensen, maar al helemaal voor peuters. Als jij een peuter hebt, dan is het ook zeer aan te raden ervoor te zorgen dat deze een goed slaapritme heeft. Als je peuter slecht slaapt, dan is dit niet alleen nadelig voor jou als ouder. Je hebt er immers veel werk mee. Maar ook voor je peuter. In deze sectie vind jij daarom artikelen over het slaapgedrag van je peuter.

Een punt is namelijk dat je peuter thuis meestal wel goed kan slapen. Dan ligt je kind immers in zijn eigen bed en is er niets aan de hand. Maar als je op vakantie gaat, dan kan dit problemen geven. Hoe zorg je er dus voor dat je kind op vakantie ook goed gaat slapen? In verscheidene artikelen in dit thema wordt daar gelukkig aandacht aan besteed.

Maar ook andere kwesties die met slapen te maken hebben komen aan bod. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je kind last heeft van nachtmerries. Veel kinderen hebben daar helaas last van en dat is natuurlijk erg vervelend. Hoe zorg je ervoor dat jij je kind gerust kunt stellen? Hier vind jij verschillende tips over hoe je dit het beste kunt doen. Maar ook meer praktische informatie komt naar voren: hoe bepaal je bijvoorbeeld de bedtijd van je kind? Dit en vele andere leuke artikelen vind je hier. Hopelijk ga je hier dus een aangename tijd tegemoet en doe jij veel kennis op.