Nieuwste artikelen

Overige artikelen

1
4
5
6
7
9
D
E
F
G
H
J
M
N
T
U
V
W
Z

Praktische peuterzaken

Kinderen zijn zeer speels en dat maakt kinderen dan ook zo leuk. Veel oudere mensen kijken dan ook met enige jaloezie naar kinderen. Ze zijn onbezonnen en vrij van zorgen. Maar het nadeel van deze onbezonnenheid is wel dat er gevaren op de loer liggen voor je kleuter. Want kleuters kunnen heel roekeloos zijn en weten niet wanneer er ergens gevaar schuilt. Daarom moet jij je kleuter daarvan behoeden door goede voorzorgen te nemen. In dit thema gaan we daar dan ook verder op in. Hier leer je praktische peuterzaken die je als ouder moet weten, zodat jij je kind als ouder beter kunt beschermen tegen naderend onheil.

Het is bijvoorbeeld aan te raden om je kind veters te leren strikken. Daar heeft je kind echt wat aan. Het voordeel van veters strikken is namelijk dat je kind dit meestal maar één keer hoeft te leren. Dit verleer je namelijk nooit weer, dus het is een geweldige investering in de toekomst. Je veters strikken is zeer belangrijk voor een peuter, want het voordeel daarvan is ook dat je peuter dan minder snel gaat struikelen. Dat kan namelijk een groot probleem zijn.

Maar ook op vakantie is het verstandig om de veiligheid van je kind te waarborgen. Het is natuurlijk geweldig om met je peuter op vakantie te gaan. Bijvoorbeeld naar het strand: een fantastische plek om heen te gaan. Maar het kan ook gevaarlijk zijn. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat je peuter niet diep de zee ingaat. Bovendien moet je kind ook goed ingesmeerd worden. Dit, en andere vormen van voorbereiding, kun je allemaal vinden in de artikelen in deze sectie. Naast tips omtrent de veiligheid, vind je hier ook hele leuke andere tips. Over hoe je een vakantie aangenamer kunt maken en veel andere zaken.