Nieuwste artikelen

Overige artikelen

5
A
J
M
T
W
Z

Hoe verzorg jij je peuter

Een peuter kan zichzelf natuurlijk nog niet verzorgen. Maar dat betekent echter nog niet dat je je kind al kan leren om een beetje autonoom te worden. Het leuke is namelijk dat kinderen het vaak leuk vinden om dingen zelf te proberen. Ze vinden het bijvoorbeeld leuk om hun eigen tanden te poetsen. Daarnaast heb je ook peuters die juist niet graag hun tanden willen poetsen. Maar die willen dan ook niet dat jij als ouder dat doet! Dat is natuurlijk een groot probleem, want je kind moet toch een gezond gebit hebben. Gelukkig vind je hier verschillende tips die je kunnen helpen om je kind te motiveren om zijn tanden regelmatig te poetsen.

Maar ook voor andere artikelen over de verzorging bij je peuter ben je hier op de juiste plaats. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je kind verbrandt in de zon. Hierbij geldt overigens: beter voorkomen dan genezen. Maar soms gebeurt het nu eenmaal. Vaak voel je je dan schuldig als ouder. Een keertje verbranden hoeft nog geen ramp te zijn, maar laat het wel een wijze les zijn voor de toekomst! Hoe je het beste kunt omgaan met een verbranding lees je ook in deze subcategorie. Maar ook de leuke kwesties worden besproken. Je kind zal namelijk ook een keer naar de kapper moeten.

Dat is vaak een heftige ervaring. Want hoe zorg je er nu voor dat je kind zich op zijn gemak voelt bij de kapper. Veel kappers zijn daar erg goed in, maar lang niet alle kappers. Hier vind jij ook tips over hoe je de beste kapper voor je kind kunt zoeken, maar ook hoe jij je kind gerust kan stellen voor een kappersbezoek. Als het gaat om de verzorging vind jij hier dus van alles.