Nieuwste artikelen

Overige artikelen

4
5
7
B
H
J
O
P
T
V
W
Z

Het zindelijk maken van je peuter

Het is een proces waar veel ouders van wakker liggen: ervoor zorgen dat je peuter zindelijk wordt. Voor veel kinderen is dit een fluitje van een cent. Dan hoef je als ouder bijna niet in te grijpen en dat is natuurlijk ideaal. Maar dit is helaas niet altijd het geval. Het komt namelijk regelmatig voor dat het wel even kan duren. En soms is het ook weer niet verstandig om er te fanatiek mee bezig te zijn als ouder. De reden daarvoor is dat het juist tegenovergesteld kan werken en dat kan niet de bedoeling zijn. Het is dus vaak lastig voor ouders om de gulden middenweg te vinden.

Gelukkig vind jij op deze plek informatie over het zindelijk maken van je peuter. Enerzijds heb je meer praktische informatie. Daar vind jij leuke tips die ervoor zorgen dat je kind sneller zindelijk kan worden. Maar er is ook meer ruimte voor algemeen informatieve artikelen. Wat is bijvoorbeeld de gemiddelde leeftijd waarop kinderen zindelijk worden. En als je kind niet zindelijk wordt, waar kan dit aan liggen? En als je kind moeite heeft met zindelijk worden, welke acties kun je dan nog meer ondernemen als je het echt zelf niet lukt om dit te presteren?

Allemaal zeer belangrijk om te weten, want als ouder wil jij natuurlijk goed geïnformeerd worden over deze kwestie. Dan kan er ook nog sprake zijn van een terugval. Dit komt regelmatig voor: dat je kind eerst zindelijk is, maar dat hij of zij dan ineens een terugval krijgt. Dit kan zomaar uit het niets gebeuren, maar vaak ligt er een bepaalde verandering in de situatie aan ten grondslag. Bijvoorbeeld omdat je kind op een schoolreisje moet, of omdat je met je kind op vakantie gaat. Je vindt hier ook artikelen over hoe je daar dan het beste mee kunt omgaan.