Thuisonderwijs is een vorm van onderwijs met specifieke kenmerken die het onderscheidt van andere, zoals schoolonderwijs en afstandsonderwijs. Wil jij hier mee starten? Lees dan eerst deze 10 tips!
Naast de bekende centrale eindtoets (voorheen de Cito-toets), die elk jaar in groep 8 gemaakt wordt, zijn er misschien meer functies die je nog niet kent. Deze beschrijven we in dit artikel!
Met onderstaande informatie weet je waar jij en je kind aan toe zijn bij de entreetoets!
Zodra jouw kind vier jaar of ouder is, is het handig om zwemlessen te overwegen. De volgende informatie zal je helpen om alles over zwemlessen te weten te komen, zodat jouw kind voortaan kan zwemmen.
Actief zijn op school kan op verschillende manieren. Als moeder in de ouderraad van school denk je mee over beleid, organiseer je activiteiten of thema-avonden.
Moet je kind weer terug naar school? Zorg dat je volledig voorbereid bent op de eerste schooldag. Deze 10 tips helpen je daar verder bij!
Tegenwoordig maken excellente scholen bijvoorbeeld een opmars in onze samenleving. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van excellente scholen.
In dit artikel lees je wanneer en waarom jouw kind bijles nodig kan hebben. Als ouder kun je jouw kind extra ondersteunen door een bijlesdocent in te schakelen voor net dat extra beetje hulp!
Wat staat er echter allemaal precies in zo'n schoolrapport en hoe moet je als ouder hiermee omgaan?
Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk voor de zelfredzaamheid van je kind. Hoe leert je kind eigenlijk lezen op de basisschool? En hoe kun jij als ouder je kind bij dit proces ondersteunen?
Als ouder krijg je geregeld de vraag om hulpouder op de basisschool van jouw zoon of dochter te worden, maar wat houdt het in om hulpouder te zijn?
Heeft jouw kind geen zin om naar school te gaan? In dit artikel lees je alles over kinderen die niet naar school willen.
Mijn kind wil niet naar de opvang. Wat moet je dan doen? De oorzaken, oplossingen en handige tips en adviezen voor ouders met dit probleem lees je in dit artikel!
Steeds meer basisscholen veranderen naar nieuwe schooltijden. Welke varianten komen daarin het meeste voor en welke heeft jou voorkeur? Lees de 5 meest voorkomende nieuwe schooltijden hier!
Heeft jouw kind moeite met getallen en is rekenen niet zijn of haar sterkste punt? Dan is het slim om in de vakantie te oefenen met rekenen. In dit artikel lees je handige tips hoe je kunt oefenen!
Onderpresteren komt bij veel kinderen voor. In dit artikel lees je als ouder waarom jouw kind moeite heeft met presteren en wat jij als ouder hieraan kunt doen.
Met deze informatie maak je de overgang van groep 2 naar groep 3 zo soepel mogelijk voor je kind én weet je beter of je kind hier ook aan toe is.
Als je passend onderwijs voor een kind met het syndroom van Down wilt vinden, bestaan er twee opties. Wil je weten wat er komt kijken bij het vinden van passend onderwijs? Lees dan verder!
Hoe ga je bijvoorbeeld om met heimwee? Wat geef je mee? Wij hebben acht handige tips en inzichten voor je op een rijtje gezet.
Kan jouw kind eigenlijk nooit echt stilzitten? Het is bekend gedrag in zo’n beetje elke leeftijdscategorie. En je kleintje hoeft echt geen ADHD te hebben om constant te wiebelen of rondlopen.
Staat er bij jou in de buurt een montessorischool? Dan is het interessant eens te gaan kijken. Het montessorionderwijs is een onderwijsmethode die stevig verankerd staat in de huidige maatschappij.
Heb je bericht gekregen dat de schoolarts binnenkort jouw kind(eren) wil onderzoeken, dan vraag je je misschien af waarom dat eigenlijk gebeurt. Wat kan en mag je eigenlijk verwachten van de arts?
Begint je kind binnenkort op de basisschool en ben je benieuwd naar wat je kind eigenlijk allemaal gaat leren op school? Lees dan dit artikel en kom te weten hoe het eraan toe gaat op de basisschool!
Je kind gaat naar groep 4. Een stap verder in de ontwikkeling en op naar een nieuw avontuur. Maar wat leren kinderen eigenlijk in groep 4? We geven er antwoord op in dit artikel!
Groep 5 is een belangrijk jaar voor de ontwikkeling van je kind. Wat is het verschil tussen groep 4 en groep 5 en wat leert men allemaal in groep 5?
Groep 6 is een belangrijk schooljaar voor kinderen. Het is de opstap naar de laatste jaren van de bovenbouw. Maar wat leren kinderen in groep 6?
Vanaf vijf jaar is elk kind in Nederland leerplichtig. In de meeste gevallen gaan kinderen al op hun vierde naar een school. In dit artikel krijg je een overzicht welke basisscholen voor handen zijn.
De basisschool is de plek waar je kind zich als eerst echt gaat ontwikkelen. Je kind leert er veel zaken waar die de rest van het leven veel profijt van zal hebben. De belangrijkste daarvan is natuurlijk lezen, maar ook andere zaken zoals rekenen en dergelijke worden daar geleerd. Maar wat leert je kind nu precies in elke groep? Dat vind jij als ouder vast wel leuk om te weten. Het nadeel is natuurlijk dat je als ouder dit niet meer allemaal goed weet van vroeger. Het is immers al zo lang geleden. Bovendien zag het onderwijs er toen ook geheel anders uit dan nu. Gelukkig vind jij in deze sectie verscheidene artikelen over wat je kind bijvoorbeeld leert in groep 5.
Maar ook andere artikelen vind jij hier over de basisschool. Is het bijvoorbeeld aan te raden om bijles aan je kind te geven in verschillende gevallen? Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je kind slecht is in rekenen, of in taal. Het is nog niet echt genormaliseerd om dan al bijles te krijgen op de basisschool. Meestal gebeurt dat pas op de middelbare school, maar in veel gevallen kan het toch aan te raden zijn om op de basisschol ook al les te krijgen. Het is belangrijk om een goed fundament voor de ontwikkeling te hebben. Ook voor de toekomst en de verdere ontwikkeling van het kind.
Heb je bijvoorbeeld geen geld voor bijles? Dan kun je natuurlijk ook je kind zelf helpen met oefenen. Bijvoorbeeld in de zomervakantie, of op bepaalde avonden als je vrij hebt. Daarnaast vind jij hier ook informatie over de schoolarts. Want daar krijgt je kind meestal ook mee te maken. Veel kinderen vinden dat erg eng, maar dat hoeft helemaal niet.