Nieuwste artikelen

Overige artikelen

1
A
D
E
H
J
M
N
O
P
V
W

Alles over de basisschool

De basisschool is de plek waar je kind zich als eerst echt gaat ontwikkelen. Je kind leert er veel zaken waar die de rest van het leven veel profijt van zal hebben. De belangrijkste daarvan is natuurlijk lezen, maar ook andere zaken zoals rekenen en dergelijke worden daar geleerd. Maar wat leert je kind nu precies in elke groep? Dat vind jij als ouder vast wel leuk om te weten. Het nadeel is natuurlijk dat je als ouder dit niet meer allemaal goed weet van vroeger. Het is immers al zo lang geleden. Bovendien zag het onderwijs er toen ook geheel anders uit dan nu. Gelukkig vind jij in deze sectie verscheidene artikelen over wat je kind bijvoorbeeld leert in groep 5.

Maar ook andere artikelen vind jij hier over de basisschool. Is het bijvoorbeeld aan te raden om bijles aan je kind te geven in verschillende gevallen? Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je kind slecht is in rekenen, of in taal. Het is nog niet echt genormaliseerd om dan al bijles te krijgen op de basisschool. Meestal gebeurt dat pas op de middelbare school, maar in veel gevallen kan het toch aan te raden zijn om op de basisschol ook al les te krijgen. Het is belangrijk om een goed fundament voor de ontwikkeling te hebben. Ook voor de toekomst en de verdere ontwikkeling van het kind.

Heb je bijvoorbeeld geen geld voor bijles? Dan kun je natuurlijk ook je kind zelf helpen met oefenen. Bijvoorbeeld in de zomervakantie, of op bepaalde avonden als je vrij hebt. Daarnaast vind jij hier ook informatie over de schoolarts. Want daar krijgt je kind meestal ook mee te maken. Veel kinderen vinden dat erg eng, maar dat hoeft helemaal niet.