Nieuwste artikelen

Overige artikelen

1
3
6
C
E
H
K
T
Z

De ontwikkelingen van een kind

Je kind gaat zich razendsnel ontwikkelen, zeker in de periode dat hij of zij naar de basisschool gaat. Dit komt ook omdat je kind dan veel meemaakt. Aan de ene kant gaat je kind zich dan ontwikkelen op educatief gebied. Je kind krijgt extra vakken en dit draagt geheel bij aan zijn totale ontwikkeling. Maar daarnaast is het ook nog eens zo dat je kind zich op andere gebieden gaat ontwikkelen. Hij of zij gaat nieuwe vrienden en vriendinnetjes maken. Dus ook op sociaal gebied gaat er dus veel gebeuren. In deze sectie wordt er dieper ingegaan op de ontwikkeling van je kind.

Aan de ene kant kunnen er namelijk problemen naar voren komen die de ontwikkeling van je kind in de weg staan. Daarbij kun je dan denken aan concentratieproblemen. Dit kan echt de ontwikkeling in de weg staan. We leven in een tijdperk waarin veel meer kinderen kampen met concentratieproblemen. Een reden is natuurlijk de maatschappij waarin wij leven. We hebben zoveel afleidingen. Daardoor is het vaak moeilijk om jezelf te concentreren en dat is natuurlijk erg vervelend. Want een opperste concentratie is belangrijk voor een goede ontwikkeling.

Een ander groot probleem bij kinderen is faalangst. Veel kinderen zijn erg onzeker, maar dat is niet altijd even erg. Want het is logisch dat je wat onzekerder bent, wanneer je jong bent. Maar bij sommige kinderen is dit wel heel erg. Die hebben bijvoorbeeld heel erg last van faalangst. En dat is heel erg naar, want ironisch genoeg komt het dan ook vaker voor dat je gaat falen. Je kunt je dan niet concentreren of je krijgt plots een black-out bij een toets. In verschillende artikelen wordt er dieper op ingegaan. Hoe je van faalangst afkomt en vele andere artikelen omtrent dit thema vind jij hier ook.