Mensen wachten vaak met het ondernemen van stappen zodra het echt fout gaat. Maar in sommige situaties is het beter om dat voor te zijn? Welke symptomen van psychologische problemen moet je herkennen?
Hoe kunnen we de grens tussen speelgoed en bestek vervagen? Geef je kind een positieve kijk mee op eten, zodat er geen sombere gezichtjes meer te zien zijn aan tafel. Maar hoe doe je dat?
De digitale ontwikkeling zorgt ervoor dat er steeds meer leerzame apps in de wereld komen. Welke zijn goed voor je kind? In dit artikel 6 leerzame apps voor basisschool kinderen!
Creatieve therapie is een therapievorm die kinderen de mogelijkheid biedt om negatieve gevoelens en ervaringen een plekje te geven door non-verbaal te werk te gaan.
In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden van educatief speelgoed en waarom het verstandig is om dit aan te schaffen.
Nederland staat vol met musea, wetenschapscentra en dierentuinen die interessant én educatief zijn. Ook jij als ouder hoeft je je daar niet te vervelen. En je kids gaan op eigen houtje verkennen.
Kinderen kunnen last hebben van een slechte concentratie. Hoe help je een kind met concentratieproblemen? Welke tips kan je gelijk gebruiken en welke werken ook echt?
De kindertijd is het ontwikkelingsstadium waarin de meest uiteenlopende gevoelens en emoties beginnen te worden ervaren, wat tot uiting komt in gedrag dat een leven lang kan duren, zoals onzekerheid.
Iedereen heeft talent. Alleen is het zo dat niet iedereen iets doet met zijn talent. Is het omdat er geen aandacht aan besteed is in het verleden? Hoe ontdek je talenten van je kind?
Faalangststoornis is veel voorkomend bij kinderen. Vele kinderen hebben faalangst bijvoorbeeld op school, tijdens het sporten of tijdens een presentatie. Wat kan je hier tegen doen?
Bij heel wat zwemclubs kun je tegenwoordig terecht voor turbozwemmen. Maar wat is turbozwemmen? Is het goed voor je kind of brengen het gevaren met zich mee?
Gedraagt jouw kind zich in een groep anders dan thuis? Maak je dan geen zorgen. In dit artikel leggen we uit hoe groepsgedrag bij kinderen werkt en welke invloed jij als ouder hebt op het gedrag.
Je kind gaat zich razendsnel ontwikkelen, zeker in de periode dat hij of zij naar de basisschool gaat. Dit komt ook omdat je kind dan veel meemaakt. Aan de ene kant gaat je kind zich dan ontwikkelen op educatief gebied. Je kind krijgt extra vakken en dit draagt geheel bij aan zijn totale ontwikkeling. Maar daarnaast is het ook nog eens zo dat je kind zich op andere gebieden gaat ontwikkelen. Hij of zij gaat nieuwe vrienden en vriendinnetjes maken. Dus ook op sociaal gebied gaat er dus veel gebeuren. In deze sectie wordt er dieper ingegaan op de ontwikkeling van je kind.
Aan de ene kant kunnen er namelijk problemen naar voren komen die de ontwikkeling van je kind in de weg staan. Daarbij kun je dan denken aan concentratieproblemen. Dit kan echt de ontwikkeling in de weg staan. We leven in een tijdperk waarin veel meer kinderen kampen met concentratieproblemen. Een reden is natuurlijk de maatschappij waarin wij leven. We hebben zoveel afleidingen. Daardoor is het vaak moeilijk om jezelf te concentreren en dat is natuurlijk erg vervelend. Want een opperste concentratie is belangrijk voor een goede ontwikkeling.
Een ander groot probleem bij kinderen is faalangst. Veel kinderen zijn erg onzeker, maar dat is niet altijd even erg. Want het is logisch dat je wat onzekerder bent, wanneer je jong bent. Maar bij sommige kinderen is dit wel heel erg. Die hebben bijvoorbeeld heel erg last van faalangst. En dat is heel erg naar, want ironisch genoeg komt het dan ook vaker voor dat je gaat falen. Je kunt je dan niet concentreren of je krijgt plots een black-out bij een toets. In verschillende artikelen wordt er dieper op ingegaan. Hoe je van faalangst afkomt en vele andere artikelen omtrent dit thema vind jij hier ook.