Nieuwste artikelen

Overige artikelen

7
A
B
C
D
F
H
J
M
W

De opvoeding van een schoolkind

Bij de opvoeding van een schoolkind komt veel kijken. Het is namelijk de periode waarin je kind blootgesteld wordt aan veel verschillende zaken. Denk bijvoorbeeld aan de sociale media. Kinderen beginnen daar steeds vroeger mee. Maar ook vele andere kwesties komen in die tijd tot bloei. Als ouder probeer je zo goed mogelijk je kind te begeleiden. Maar vaak wil je weer niet te streng zijn, maar het is ook weer zo dat je vaak niet te lief wil zijn. Want dat kan er ook weer voor zorgen dat je tegen verschillende problemen aanloopt. De kans is groot dat jij wel wat hulp kunt gebruiken bij de opvoeding van je kind. Gelukkig vind jij in deze sectie verschillende artikelen over de opvoeding van je kind.

Is het bijvoorbeeld verstandig om je kind te beschermen tegen de gevaren van het internet. En welke methodes kun je allemaal toepassen om het veilig voor je kind te houden op het internet. Tegenwoordig heb je daar veel programma's voor, maar is dit wel veilig en effectief? Is het verbieden van dingen wel de beste manier, of is je bewustzijn juist belangrijker. Lastige vragen die worden beschreven in de verscheidene artikelen.

Maar een fenomeen dat tegenwoordig helaas ook voorkomt is cyberpesten. Dit houdt in dat je gaat pesten via de computer. Dit kan bijvoorbeeld een bedreiging zijn, of nare dingen tegen elkaar zeggen via het internet. Hoe ga je daarmee om als ouder? Het kan namelijk zijn dat je kind wordt gepest, maar ook dat je kind zelf aan het pesten is. In beide gevallen is dat natuurlijk lastig, want je moet toch actie ondernemen. Door de generatiekloof begrijpen ouderen vaak niet hoe het werkt, maar in deze sectie vind je inzichten over cyberpesten en over nog veel meer.