Alles wat je wil weten over de negenmaandenbeurs

Ben je in blijde verwachting van een klein wondertje? Dan zal je waarschijnlijk wel erg enthousiast zijn, want wat is er mooier dan het dragen van een nieuw leven? Je bent waarschijnlijk al opzoek naar allerlei spulletjes die je nodig zult hebben. De voorbereiding op een nieuw deugnietje verreist immers heel wat werk. Waarom maak je het jezelf niet makkelijk, en bezoek je niet eens de negenmaandenbeurs? Deze beurs is de interessantste beurs die je kunt bijwonen als aanstaande ouder. Ontdek alles wat je ooit wilde weten over de negenmaandenbeurs hier!

De negenmaandenbeurs, wat is dat juist?

De negenmaandenbeurs is een beurs die speciaal gecreëerd werd voor aanstaande ouders. Op deze beurs vind je de leukste babyspulletjes, zoals babykleertjes, melkflessen, fopsspenen, kortom alles wat je baby nodig heeft! Daarnaast vind je er ook de informatie die je nodig hebt als je zelf nog niet bekend bent met het ouderschap, maar zelfs als je al kinderen hebt, kan je er nog heel wat nuttige dingen bijleren!

De negenmaandenbeurs 2020

Als je van plan bent om in 2020 de negenmaandenbeurs bij te wonen, dan is het wel zo handig om op de hoogte te zijn van de openingsuren. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want we hebben ze voor jou hieronder geplaatst!

Openingsuren 2020

In 2020 vindt de 35ste editie van de negenmaandenbeurs plaats, dit van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart.

 • Woensdag 26 februari: van 11.00 uur tot 18.00 uur
 • Donderdag 27 februari: van 11.00 uur tot 22.00 uur
 • Vrijdag 28 februari: van 11.00 uur tot 22.00 uur
 • Zaterdag 29 februari: van 11.00 uur tot 18.00 uur
 • Zondag 1 maart: van 11.00 uur tot 18.00 uur

Wat kost een ticket?

Ben je al helemaal enthousiast om de nieuwe editie van de negenmaandenbeurs bij te wonen, maar weet je niet goed wat een ticket kost? Dan vind je al de nodige informatie hieronder!

Tickets in voorverkoop kosten € 15,95. Tickets online kosten € 17,50. Tickets ter plaatste kosten € 19,50. Je kan wel wat geld uitsparen, door enkel een avondkaart te kopen. Een avondkaart kost namelijk maar € 11,50. Pas hier wel mee op, want de avondkaart is enkel geldig van 17.00 tot 22.00 uur. De dagkaarten zijn op donderdag en vrijdag van 11.00 uur tot 22.00 uur. Willen de kleine deugnieten ook mee? Dan betalen zij heel wat minder! Tickets voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar zijn gratis, en tickets voor kinderen van 5 tot en met 16 jaar kosten € 5,50.

Goedkope tickets

Wil je graag tickets voor de negenmaandenbeurs bemachtigen aan een goedkope prijs? Dan is het aangeraden om er vroeg bij te zijn! Tickets in voorverkoop zijn namelijk heel wat goedkoper dan aan de kassa zelf. Vaak worden er ook acties gehouden in Kruidvat of op actiecode.nl of gratisvoorvrouwen.nl. Ook is het verstandig om eens na te vragen bij de NS. De Nederlandse spoorwegen bieden je vaak een treinticket met inkom voor een voordeligere prijs!

Negenmaandenbeurs tips

Een uitstapje naar de negenmaandenbeurs is een hele belevenis. Wanneer je van plan bent om de beurst te bezoeken, zal het waarschijnlijk ook niet voor een uurtje zijn. Daarom is het belangrijk dat je je uitstap goed plant! Wij geven je alvast enkele tips.

Wil je ten volle genieten en niets missen? Vermijd dan de drukte!

Evenementen zoals de negenmaandenbeurs lokken veel bezoekers. Dat is goed, want op die manier zal de negenmaandenbeurs lang blijven bestaan, maar voor jou is het niet altijd even leuk. Wil je op je volle gemak alles ervaren? Zorg er dan voor dat je de negenmaandenbeurs bezoekt op dagen die rustiger zij. Het is natuurlijk wel zo dat er altijd een pak volk aanwezig zal zijn, maar sommige dagen zijn rustiger als andere!

Zo is het aangeraden om de negenmaandenbeurs op zondag of maandag te bezoeken. Zorg er daarnaast voor dat je goed op voorhand vertrekt, zodat je een mooi parkeerplaatsje vindt (als je met de auto bent). Hou er ook rekening mee, dat je ter plekke niet kunt pinnen. Het is dus beter als je op voorhand geld voorziet om mee te nemen!

Bereikbaarheid negenmaandenbeurs

De negenmaandenbeurs is gelegen in het Amsterdam RAI gebouw, dit ligt op het Europaplein 22. Bij problemen, of als je nood hebt aan informatie, kan je altijd volgend nummer bellen: 020-5491212!

Als je naar de negenmaandenbeurs gaat met de trein, dan kan je er makkelijk naar toe lopen. Het RAI ligt namelijk slechts op tien minuten wandelen. Ben je met de auto? Dan kan je gebruik maken van de parkeergelegenheden bij het gebouw. Als deze vol zit, dan kan je ook in de omgeving parkeren, want er zijn gratis pendelbussen die je naar de negenmaandenbeurs voeren. Alles wordt ook goed aangegeven, zodat het voor jou duidelijk is!

Wat kan je verwachten?

Elk jaar opnieuw heeft de negenmaandenbeurs een nieuw programma, maar in grote lijnen blijft de beurs steeds hetzelfde. Op de negenmaandenbeurs kan je je laten inspireren op vlak van ouderschap. Je krijgt er uitleg en je kan je ervaringen delen met anderen. Daarnaast kan je er ook terecht om leuke babyspulletjes te kopen in het baby shopping plaza, en tussendoor kan je genieten van een heerlijk hapje. Elk jaar zijn de grootste namen aanwezig, van alles wat met baby's en opvoeding te maken heeft. Dit jaar kan je namen verwachten zoals: Maxi-Cosi, Hero baby, Kruidvat, Efteling, Baby Bjorn en nog veel meer!

De onderverdeling
 • Baby shopping plaza:

De baby shopping plaza is het walhalla van babykleding en andere babyspulletjes. De mooiste en leukste outfits vind je gegarandeerd hier!

 • Puur baby plaza:

Wil je graag meer te weten komen over gezonde voeding voor je kindje? Dan is dit the place to be! Hier vind je leuke workshops, informatie en producten die jou helpen de gezondste keuzes te maken voor je kind.

 • Webshop Paviljoen:

In het webshop Paviljoen ontdek je de mogelijkheden omtrent online shopping. Dat kan een handig hulpmiddel zijn wanneer je (hoog) zwanger bent.

 • Geboortekaartjesstraat:

Ben je al volop aan het dagdromen over de geboortekaartjes van je baby? Dan kan je in de geboortekaartjesstraat nog meer inspiratie opdoen. In deze afdeling vind je namelijk de leukste geboortekaartjes!

 • Kinderkamer Kunststraatje:

Wanneer je een kleintje op komst hebt, dan is het natuurlijk ook belangrijk om even na te denken over de kinderkamer. Ook daarvoor is de negenmaandenbeurs ideaal! In het kinderkamer kunststraatje zie je voorbeelden van hoe je een mooie kinderkamer kunt samenstellen. Je doet er niet alleen inspiratie op, maar je kunt er ook nog spulletjes kopen!

 • Mode- en productenshow:

Tijdens je zwangerschap draait bijna alles natuurlijk rond je kleine wondertje, maar je mag jezelf niet vergeten! Zwanger zijn is één van de leukste periodes in je leven, en om je goed in je vel te voelen mag je jezelf natuurlijk ook eens verwennen. Hiervoor kan je op de mode- en productenshow terecht! Ze tonen je mooie en makkelijke positiekleding en allerlei handige producten die je tijdens je zwangerschap kunt gebruiken.

 • Fietsparcours

Wil je graag actief blijven met je baby'tje? Dan is het een leuk idee om een bakfiets aan te schaffen! Op het fietsparcours kan je testen of het iets voor jou is.