Top 10 grootste ergernissen tijdens je zwangerschap.

Een zwangerschap is een periode waarin geluk en ergernis twee zijden van dezelfde munt zijn. Altijd lachen en het zonnetje in huis wezen? Dat gaat toch net iets moeilijker met dank aan de top tien grootste ergernissen tijdens je zwangerschap.

1. Die heerlijke adviezen

De grootste reden waarom veel vrouwen wachten met het bekend maken van hun zwangerschap? De alwetendheid van iedereen rond hen heen. Plots is iedereen een expert in zwangerschappen en het verzorgen van baby’s. Vragen als ‘heb je niet te veel stress?’ en ‘Slaap je wel goed?’ zijn schering en inslag tot je wel stress hebt en niet meer slaapt. Iets van de grond tillen? Dat gaat niet meer zonder een betweterig stemmetje dat je waarschuwt dat je nu extra op jouw lijf moet letten. Een beetje vertrouwen mag wel hoor.

2. Beperkte voedselkeuzes

Een gelukkige vrouw is een vrouw die goed eet. Absoluut één van de meest vervelende side effects van een zwangerschap is dan ook het feit dat je niet meer alles mag eten en drinken. Om jouw lichaam lekker in balans te houden is een gezond dieet aangewezen en kan je alcohol ook wel vergeten. Nu niet dat het per se elke avond feest moet zijn, maar de optie hebben is toch altijd leuk.

3. En iedereen maar rond die buik

Natuurlijk zijn er vrouwen die het heerlijk vinden als je hun buik aanraakt. Er zijn er echter minstens evenveel die het absoluut niet fijn vinden dat er altijd wel een hand op die buik lijkt te liggen. Zelfs mensen die je niet kent vragen plots of ze even mogen voelen. Waarom is dat nodig? En waarom ligt die hand daar al voor je vriendelijk kunt bedanken?

4. Blijf lekker zitten joh!

Het is niet omdat je zwanger bent dat je niks meer kunt. Maar na een hele dag met zo’n bolle buik rondlopen is het geen overbodige luxe om even te kunnen zitten. En natuurlijk is dat net het moment dat de medereizigers verstoken blijven van empathie. De buik aanraken? Dat is allemaal geen probleem. Maar even plaats ruimen voor de vrouw die nieuw leven in zich draagt? Dat lijkt dan weer niet iets te veel gevraagd.

5. Problemen met de kledingkeuzes

Een zwangere vrouw is een wonder van de natuur. Het is een prachtig wezen en dat maakt het des te vervelender dat gewoon niets lijkt te staan bij dat zwanger figuur. Als je dan een prachtig stukje vasthebt dat de buik flatteert hangen die overvolle borsten weer in de weg of omgekeerd. Vervelend!

6. Fles- of borstvoeding?

Het is onmogelijk om rond deze keuze heen te komen. Kies je voor fles- of borstvoeding eens de kleine uk jouw lichaam heeft verlaten? Op zich geen erg ware het niet dat er geen enkele mogelijke goede keuze is. Flessenvoeding is lekker handig, maar is het wel even gezond? Borstvoeding lijkt de wetenschap aan zijn kant te hebben, maar jeetje wat kan dat pijn doen. Een portie tepelhoedjes en liefst geen borstontsteking graag!

7. Horrorverhalen

Mensen die verhalen komen vertellen over bevallingen recht uit een roman van Stephen King: hatelijk. Je hebt toch echt geen boodschap aan het verhaal van de bevalling die 5 dagen duurde. Aan die kleine die met een tang ter wereld kwam of laat staan een totaalruptuur. Laat dat soort dingen nu net zijn waar je niet aan wilt denken.

8. De grote afwijking

Nog een stapje erger dan horrorverhalen over bevallingen: de horrorverhalen over afwijkingen. Iedereen kent wel iemand die ooit een baby kreeg waar iets mis mee was. Lekker voor hen, maar waarom jij dat zou willen horen voor de bevalling? Niets dan sympathie voor mensen die zoiets meemaken, maar het enige wat jij doet is hopen dat jij het niet meemaakt.

9. Zwangerschapsverlof

Vanaf de bolle buik de kop opsteekt wordt elke zwangere vrouw met dezelfde vraag gebombardeerd. ‘Ga je al bijna met verlof?’ en natuurlijk volgt daar dan op ‘Ga je al je werk op tijd afkrijgen?’. Als jij er zelf nog niet mee bezig was zorgen je collega’s er wel lekker voor dat je de stress begint te voelen.

10. Alles draait rond de zwangerschap

Zwanger zijn is een magische periode, maar niet alles draait rond het zwanger zijn tijdens een zwangerschap. Is het niet fijn om ook gewoon een gesprek te voeren over iets compleet anders? Er is echt meer aan jouw leven dan enkel en alleen die baby in de buik.