Voor sommige vitaminen is gezond eten niet genoeg om er voldoende van binnen te krijgen. Je kunt die dan aanvullen met voedingssupplementen. Kortom, wat zijn de 5 feiten over vitamines.
Tijdens je zwangerschap ondervind je vaak sommige ongemakken. In dit artikel lees je vijf redenen waarom je niet kan slapen tijdens je zwangerschap. Met deze praktische tips kan je die slapeloosheid o
Als aanstaande moeder wil je natuurlijk zo gezond mogelijk leven. Maar wat is nu echt gezonde voeding voor een moeder? Kokos natuurlijk! Bij dezen 5 redenen waarom kokos zo gezond is voor aanstaande m
U hebt misschien gehoord van seksueel overdraagbare aandoeningen, soa's. Maar kent u het gevaar dat ze brengen tijdens de zwangerschap? We vertellen 6 risico's van een soa tijdens de zwangerschap!
Nieuw leven op de wereld zetten is niet niks. De beste manier om de negen maanden door te komen, doe je met een fit lichaam. In dit artikel lees je de 8 voordelen van een fit lichaam.
Alcohol terwijl je zwanger bent? Het kan tot ernstige groei- en mentale stoornissen leiden bij je ongeboren kind.
Tijdens de zwangerschap zijn er veel voedselproducten en gewoontes die je moet vermijden. Maar wist je dat stress en angst ook grote boosdoeners zijn tijdens deze negen maanden?
Wil jij je bekkenbodem spieren goed trainen? Dan raden wij je aan om regelmatig de juiste bekkenbodem spieren oefeningen te doen. We vertellen je welke oefeningen dit zijn
Met ‘leven voelen’ bedoelen ze de bewegingen in je buik voelen die afkomstig zijn van je baby. Dit is niet alleen een bijzonder gevoel, maar ook heel belangrijk. Waar moet je op letten?
Bewegen tijdens de zwangerschap; waarom is het belangrijk, hoe doe je dat en wat zijn de mogelijkheden?
Tijdens de zwangerschap is de kans op een blaasontsteking groter. Hoe het komt dat je meer kans maakt om een blaasontsteking tijdens de zwangerschap lees je hier.
Bloedverlies tijdens de zwangerschap is altijd verontrustend. Hoe ernstig is een bloeding tijdens je derde trimester en wat moet je in zo'n geval doen?
Bloedverlies komt bij veel vrouwen voor in het eerste trimester. Het kan altijd spannend zijn wanneer je ziet dat je bloed verliest. Hoe weet je of het bloedverlies onschuldig is?
Verlies je bloed tijdens het tweede trimester van je zwangerschap? Neem dan altijd contact op met je verloskundige. Hier lees je meer over bloedverlies tijdens het tweede trimester van de zwangerschap
Iedere buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan anders verlopen ook liggen er verschillende oorzaken aan te grondslag. Wij vertellen je alles over het verloop van zo’n buitenbaarmoederlijke zwangerschap
Veel mensen hebben nog nooit van het CMV-virus gehoord, terwijl een groot aantal personen toch ooit zijn besmet. Gevaarlijk wordt het als je tijdens de zwangerschap besmet wordt.
Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam vele veranderingen door, wat zowel mentale als fysiek stress creëert. Gebruik deze 5 tips voor de beste yoga oefeningen.
Het Zika virus kan worden overgedragen van moeder op de nog ongeboren baby, zowel tijdens de duur van de zwangerschap als bij de bevalling. Hoe herken je de symptomen van het Zika virus?
De listeriabacterie tijdens de zwangerschap: voorkomen is beter dan genezen. De infectie komt niet vaak voor, maar kan ernstige gevolgen hebben. Lees hier wat je moet weten.
Mooi hé, die zwangerschap? Dat is wat iedereen elkaar doet geloven, maar waar minder over wordt gepraat zijn de depressieve gevoelens die tijdens een zwangerschap kunnen opzetten. Wij doen dat wel!
Diastase tijdens de zwangerschap of na de bevalling mag dan nog zo onschuldig zijn, het kan heel wat vervelende gevolgen hebben.
Tijdens je zwangerschap verandert er het een en ander aan je lichaam. Het is verstandig om hier je houding op aan te passen. Een juiste houding tijdens de zwangerschap kan problemen voorkomen.
Het derde trimester tijdens een zwangerschap verloopt vaak zenuwslopend en hectisch. Het onderstaand artikel 'Extra controle tijdens je zwangerschap of met bevalling met een CTG' legt uit wat het is.
Foliumzuur: belangrijk voor en tijdens de zwangerschap. Maar waarom is het zo belangrijk en welke hoeveelheid moet je dan nemen?
Als je zwanger bent kom je aan, dat is algemeen bekend. Het is normaal en zelfs gezond om gewicht aan te komen tijdens je zwangerschap, niets dus om je druk om te maken.
Een zwangerschap is natuurlijk prachtig. Aan een zwangerschap zitten echter ook zo zijn nadelen. Aan een zwangerschap zitten echter ook zo zijn nadelen. Hier 3 gevaarlijke gezondheidsproblemen!
Jij en je partner komen door de komst van een kind dichter bij elkaar. De seks blijft in deze spannende en mooie periode mogelijk. Pas handige seksstandjes toe tijdens de zwangerschap.
Het zwangerschapsbrein, ooit van gehoord? Alhoewel sommige zwangere vrouwen er soms over klagen, zorgt je lichaam voor een superbrein waardoor je op de beste manier voor je kindje kunt zorgen.
Tijdens de zwangerschap kunnen zich allerlei afwijkingen ontwikkelen, waaronder een open ruggetje. Dit artikel vertelt meer over wat een open ruggetje is en hoe je dit kan voorkomen.
Mag je hooikoorts medicijnen slikken als je zwanger bent? Lees hier alles over medicatie tegen pollenallergie tijdens de zwangerschap en borstvoeding en aanvullende tips om klachten te minimaliseren.
Een koortslip is altijd vervelend, maar wat zijn de gevolgen van een koortslip tijdens de zwangerschap? En waar moet je rekening mee houden als je tijdens de bevalling een koortslip hebt?
Het innemen van jodiumtabletten tijdens de zwangerschap? Moet je dat nou juist wel of niet doen? Wat zijn de gevolgen voor je baby als je jodiumtekort hebt?
Bloedverlies tijdens de zwangerschap doet automatisch een aantal alarmbellen afgaan. Je lijkt wel ongesteld en toch zwanger: kan dit? Vaak is de oorzaak een stuk diepgaander.
Heb je last van depressieve klachten tijdens je zwangerschap en wil je er af? Lees dit dan eerst dit artikel over lichttherapie tegen depressieve klachten.
Pijnstillers, geneesmiddelen en zwanger zijn gaan vaak niet samen. In vele gevallen kan het echter niet anders. Vaak onschuldige maar vervelende klachten kan men makkelijk zelf oplossen.
Welke medicatie mag je wel of niet innemen tijdens de zwangerschap? De afweging blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Er zijn een aantal factoren die het risico op een aangeboren afwijking beïnvloeden.
Het krijgen van een meerling blijft bijzonder. Ondanks dat het steeds vaker voorkomt, is het toch een wonder om twee of meer mensjes in je buik te hebben. Wat is er anders aan?
Het is misschien onsmakelijk, maar belangrijk om te bespreken: lees wat je moet weten over een moeizame stoelgang tijdens de zwangerschap en wat je eraan kunt doen.
Als je zwanger bent is het altijd spannend of de zwangerschap goed zal gaan. Helaas gaat het soms niet goed, zoals bij een mola zwangerschap. Maar wat is eigenlijk een mola-zwangerschap?
Ongeveer 1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam. Heb jij een miskraam gehad? Lees dan op deze pagina hoe je met deze moeilijke situatie om kunt gaan.
Pre-eclampsie of zwangerschapsvergiftiging kan een stille moordenaar worden genoemd, omdat de waarschuwingssignalen niet altijd gevoeld of opgemerkt worden. Weet jij de oorzaak en behandeling ervan?
Wat zijn de eventuele risico's van een zwangerschap wanneer je overgewicht hebt? We vertellen je graag meer.
wat is een placenta praevia, wat zijn de gevolgen, en hoe wordt het behandeld? Lees hier alles over een placenta praevia.
Of de zwangerschap nu gepland was of niet, een depressie tijdens de zwangerschap kan altijd voorkomen. Hoe je een prenatale depressie herkent en wat het veroorzaakt vertellen we je hier.
Een kind krijgen is natuurlijk niet niks. Dit wordt nogal eens onderschat. Je kan te maken krijgen met zowel fysieke klachten, als met psychische klachten. Ken jij de volgende psychische klachten?
Hoe schadelijk is het nou echt als je gewoon blijft roken tijdens je zwangerschap? Maakt het ook uit als je dagelijks maar een paar sigaretten rookt?
Als je zwanger bent, verandert er een hoop. Mag je bijvoorbeeld nog wel sporten als je een kindje verwacht?
Als je toxoplasmose oploopt tijdens je zwangerschap, kan dit ernstige gezondheidsproblemen voor jouw ongeboren baby veroorzaken. Help jezelf met maximale bescherming!
De Gezondheidsraad adviseert om voor en tijdens je zwangerschap extra vitamines te nemen. Welke vitamines kun je voor en tijdens je zwangerschap het beste nemen?
Tijdens en na je zwangerschap veranderen je lichaam en geest. Welke zwangerschapsvitamines zijn essentieel voor je gezondheid?
Wanneer mag je eigenlijk niet meer vliegen? We sommen de regels per vliegmaatschappij voor je op.
Mag je vrijen tijdens de zwangerschap? Heeft dit nadelige gevolgen voor jouw ongeboren kind? Welke seksstandjes pas je het beste toe?
Je bekken is een belangrijk kruispunt in je lichaam en het middelpunt van de kracht in je romp naar je benen. Zeker tijdens een zwangerschap krijgt je bekken veel te verduren.
Een zwangerschap is een heel avontuur, zeker wanneer het je eerste kindje wordt. Alles is nieuw en je weet niet zo goed wat je precies kan verwachten. Wanneer kan je dan de verloskundige bellen?
Heel wat miskramen gaan gepaard met het wachten op het natuurlijk verlies van de zwangerschap. Maar wat als de miskraam op zich laat wachten? Ontdek de behandelingen hier.
Ongeveer 2% van de zwangere vrouwen krijgt te maken met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Benieuwd welke gevolgen dat kan hebben? Lees dat in dit artikel.
Het uitwendig onderzoek tijdens je zwangerschap is meer dan even voelen en tasten. Er gaan verschillende handgrepen en technieken achter het onderzoek verscholen. In dit artikel lees je er alles over.
Griep tijdens de zwangerschap, is het gevaarlijk of niet? Klik hier voor het antwoord. Met tips over het voorkomen of genezen van griep tijdens de zwangerschap.
Als je zwanger bent dan mag je sommige dingen niet eten of ondernemen. Hierop letten is beter voor de gezondheid van je baby. Wat je beter kan laten en waarom lees je in dit handige overzicht.
Helaas komen miskramen voor. Hoe kan je hier jezelf het best tegen wapenen en hoe benader je dit verlies? We vertellen er meer over in dit artikel!
Een van de dingen waar je naar uit kijkt als je eenmaal een positieve zwangerschapstest in handen hebt, is je groeiende buik. In het begin zie je nog niet zoveel, maar als de buik eenmaal begint...
Naast de verschillende zwangerschapskwaaltjes zit je natuurlijk niet te wachten op vervelende blessures. Lees gauw verder hoe je de negen maanden kunt doorkomen zonder een blessure.
Het is lekker weer, de zon schijnt en een middagje zonnen klinkt als een geslaagd plan. Kun je zonnen tijdens de zwangerschap en waar moet je allemaal op letten?
Zwanger zijn tijdens een hete zomer is alles behalve ideaal. Zeker wanneer jij hoogzwanger bent zijn deze hete zomerdagen een echte last. Met deze 7 verkoelende tips kom jij koel de zomer door.
Fysieke ongemakken als een verkoudheid tijdens de zwangerschap kan je wel missen als kiespijn. In dit artikel lees je over je zwangerschap en verkoudheid. Daarvoor hebben we 3 tips opgesteld.
Het Corona virus is op dit moment het gesprek van de dag. Is het besmettelijk, is het gevaarlijk, allerlei dagelijkse vragen? En is het Corona virus gevaarlijk als je zwanger bent?
Zwangerschapsdiabetes kun je voorkomen met een gezond eet-en leefpatroon
Je bent in verwachting: een bijzondere en gevoelige periode in je leven. Je bereidt je voor op een ander leven. Zo bezien is het logisch dat dromen bij zwangere vrouwen talrijk en bloemrijk zijn.
De zwangerschap is een lastige periode. Een periode waarin er veel gaat gebeuren met je lichaam. Niet alleen mentaal maar ook fysiek. Moeders die al eens zwanger zijn geweest en een tweede of derde kind krijgen, die zijn er enigszins op voorbereid. Maar voor veel moeders is het natuurlijk ook de eerste keer. De eerste keer dat ze de fysieke en emotionele achtbaan moeten doorgaan. Dit is al zwaar genoeg en om die reden is het dan ook belangrijk om gezond te blijven tijdens je zwangerschap. In deze subcategorie vind je informatie over hoe je ervoor zorgt dat je gezond bent en blijft tijdens de gehele zwangerschap.
Aan de ene kant vind je bijvoorbeeld artikelen die handelen over geslachtsziekten tijdens de zwangerschap. Natuurlijk ben je bekend met het fenomeen van geslachtsziekten, maar wat veel mensen niet weten is dat het ook voor schade kan zorgen tijdens de zwangerschap. Het is dus niet volledig zonder risico's. Dat zijn soa's overigens sowieso niet, maar tijdens de zwangerschap kan dit nog complexer worden gemaakt. In deze subcategorie vind je daar dus artikelen over, maar je kunt hier ook terecht voor nog vele andere soorten artikelen. Er worden niet alleen positieve zaken besproken, maar ook de negatieve aspecten van een zwangerschap.
Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je te maken krijgt met een miskraam. Een vreselijke gebeurtenis waar je liever niet aan wilt denken, maar toch komt het helaas vaker voor dan je denkt. Maar hoe ga je nou om met een dergelijke trieste situatie? Die informatie vind jij in deze subcategorie, zodat het misschien wat gemakkelijker voor je wordt om over die zware periode heen te komen. Gelukkig is er ook ruimte voor de meer positieve zaken in deze subcategorie. Zoals het eerste moment dat je je kind voelt trappelen tegen je buik!