Zwanger de zomer overleven: 7 verkoelende tips

Waar je andere zomers kon genieten van tropische temperaturen en urenlang zon, is dit niet het ideale scenario voor de zwangere vrouw. De hete temperaturen kun je minder goed hebben en te veel zonlicht is niet goed. Hoe je dan toch de zomer door kunt komen als je zwanger bent? Wij hebben 7 verkoelende tips voor zwangere vrouwen op een rijtje gezet.

1. Kort zonnen

Lang zonnen is niet goed voor zwangere vrouwen. Je hebt een stuk eerder een zonnesteek te pakken en kun last krijgen van een linea negra. Dit is een donkere streep over jouw buik. Draag een hoed of zonnebril om jouw hoofd te beschermen tegen de zon wanneer je naar buiten gaat en zon maximaal 15 minuten.

2. Water

Water is de beste manier om jezelf te verkoelen. Je kunt hiervoor naar het zwembad gaan of gaan zwangerschapszwemmen, maar een koude douche of bad thuis is ook een perfecte oplossing. Ook een natte doek of doek uit de vriezer is een perfecte manier om snel af te koelen. Een andere goede manier om lekker koel te blijven doe je door een koud voetenbad. Heb je het heet? Doe jouw voeten dan in een ijskoud badje en voel jezelf direct afkoelen.

3. Luchtige kleren

Hempjes en korte broeken lijken de perfecte zomerkleding, maar jouw lichaam vangt zo veel zonlicht op. Je doet er beter aan om jouw lichaam te bedekken en luchtige kleding te dragen. Een lange zomerjurk is luchtig en laat jouw zwangere figuur extra goed zien. Je geniet van luchtigheid en komt niet direct in contact me de zon.

4. Airco

Een waaier of airco is cruciaal in de zomer wanneer je het koel wilt houden. Met hormonen in de weer en hete temperaturen kan de warmte al snel naar jouw hoofd stijgen. Zorg voor verkoeling in huis en plaats een waaier of airco om flink te kunnen afkoelen.

5. Koude drankjes

Een manier om snel af te koelen, doe je door koude drankjes te drinken. Doe ijsklontjes in je drinken of neem een waterijsje om snel af te koelen. Neem dit echter wel met mate want jouw baby houdt niet van deze extreme veranderingen in temperatuur. Je kunt dan extra beweging in jouw buik voelen wanneer je koude dranken nuttigt.

6. Zoek de schaduw op

Ben jij buiten op een tropisch hete dag? Wanneer je zwanger bent kun je de zon veel slechter hebben en heb je eerder kans op een zonnesteek. Zoek daarom altijd de schaduw op. Zo blijf je koel en voorkom je dat de warmte naar jouw hoofd stijgt. Ook te lang in de zon wandelen of op een terrasje zitten in de zon kan negatief uitpakken.

7. Zorg voor een koele woning

Wanneer het te heet is heb je waarschijnlijk weinig zit om jouw woning uit te gaan. Zorg daarom altijd voor een koele woning. Dit doe je dus door een airco of waaier, maar ook door overdag de ramen en gordijnen dicht te houden. Zo kan de zon jouw woning niet opwarmen. Doe de ramen 's avonds juist open zodat er een frisse wind door jouw woning kan waaien. Wanneer jouw huisje koel is, hoef je op deze hete dagen helemaal niet naar buiten.

Zwanger zijn in de zomer is geen pretje. Spreek jezelf moed in dat dit maar van korte duur is en doe jouw voordeel op met onze 7 tips voor verkoeling in de zomer! Blijf zoveel mogelijk uit de zon en zoek verkoeling op in water.