Nieuwste artikelen

Overige artikelen

1
A
E
G
H
K
M
O
V
W
Z

Goede voeding tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap veranderen er veel zaken; niet alleen fysiek en mentaal maar ook als het gaat om je dagelijkse ritme en de voeding die je tot je neemt. Wat veel mensen niet weten is dat je tijdens de zwangerschap bepaalde dingen niet mag eten. Omdat dit een negatief effect op de zwangerschap kan hebben. Dit kunnen kleine zaken zijn waar je je niet eens bewust van bent. In deze rubriek vind jij informatie over de juiste voeding tijdens de zwangerschap, zodat je zelf kan bijdragen aan een gezonde zwangerschap, want dat is wel belangrijk uiteraard.

Denk daarbij aan artikelen over bepaalde voeding die je beter niet tot je kunt nemen tijdens de zwangerschap, bijvoorbeeld bepaalde vissoorten. Niet alleen wordt aangegeven waarom je dit beter niet tot je kunt nemen, maar ook de reden erachter. En bij sommige voeding is het zo dat je het wel tot je kan nemen, maar dan in kleine proporties.

Daarbij kun je dan denken aan vleesgerechten, maar bijvoorbeeld ook aan visgerechten. Er zijn bepaalde vleessoorten die je bijvoorbeeld prima kunt eten tijdens een zwangerschap, maar ook bepaalde vleessoorten die je absoluut niet kunt eten. Vlees dat zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Maar ook als het gaat om afvallen tijdens de zwangerschap. Ook dit is niet altijd aan te raden. Afvallen betekent namelijk dat je minder gaat eten. Je kunt dan weliswaar afvallen, maar het betekent ook dat je minder essentiële voedingsstoffen tot je neemt. Ook daar vind je dus artikelen over, zodat je weet of je kunt afvallen en wat de verstandigste manier is om dit te doen.

Bovendien wordt er niet enkel aangegeven wat je niet kunt eten, maar wordt er natuurlijk ook aangegeven wat je wel kunt eten. Wat is bijvoorbeeld echt goede voeding voor je zwangerschap? In deze categorie vind je ook daaromtrent verschillende artikelen die zijn geschreven door mensen met ervaring. Natuurlijk zijn er ook nog specifieke gevallen. Veel mensen zijn tegenwoordig vegetarisch. Dat is natuurlijk te prijzen, want dat is goed voor het milieu en voor een betere wereld in het algemeen. Alleen kan het dan soms lastig zijn om aan bepaalde voedingsstoffen te komen. Ook daar vind je artikelen over op deze pagina's, zodat je ook als vegetariër op een gezonde manier door je zwangerschap heen kunt gaan.