7 leuke manieren om te vertellen dat je zwanger bent

Er is weinig zo fijn als leuk nieuws mogen aankondigen. Ben je zwanger, dan ben je natuurlijk erg benieuwd naar het enthousiasme bij je familie, vrienden en collega’s. Het is een moment in een mensenleven dat hoogstens een paar keer voorkomt, dus alle reden om er iets bijzonders van te maken. Wil je gewoon op de bank met een koffie je ouders vertellen dat ze opa en oma worden? Dat is natuurlijk ook helemaal prima. Maar als je er iets creatiefs van wil maken, denk dan eens na over één van de 7leuke manieren om je zwangerschap aan te kondigen die we hier voor je op een rijtje gezet hebben.

1. Tijd voor taart

Het is zonde om zoiets moois als je zwangerschap niet samen te vieren met een lekker stuk taart. Laat een speciale taart maken met een boodschap erop, zoals ‘jullie worden opa en oma’ of ‘jullie worden oom en tante’. Open de taartdoos op de salontafel, of waar het gezelschap zich ook bevindt en wacht op de reactie als ze het doorhebben!

2. 1+1=3

Voor de achterban die je niet zo vaak ziet maar wel bijvoorbeeld op Facebook hebt – neven en nicht wellicht – wil niet iedereen zich inspannen om iedereen persoonlijk in te lichten. Maar ook leuke reacties verzamelen op social media kan erg leuk zijn. Maak een leuke foto van jullie samen die je kunt bewerken: zet een plusteken tussen jullie in, en ‘= 3’ aan de rechterkant. En dan maar wachten tot mensen zich realiseren dat geen rekenprobleem hebt, maar vrolijk nieuws brengt!

3. Warm hier

Gezellig lunchen of een high tea doen met je vriendinnengroep kan natuurlijk ook zonder speciale gelegenheid. Probeer de club op de been te krijgen om samen iets gezelligs te gaan doen. Laat een shirt maken met een boodschap, zoals ‘ik ben zwanger!’, erop en trek dit aan met iets er overheen. Als jullie dan een tijdje hebben zitten keuvelen, zeg je opeens ‘wat is het warm hier’ en trek je het bovenste kledingstuk uit. Verrassing!

4. Vakantiefoto’s

Kom je net terug van vakantie, dan willen je ouders of je vriendinnen misschien je vakantiefoto’s wel zien. Dat geeft jou de mogelijkheid om een verrassing in te bouwen. Maak een plaatje met daarop jouw speciale aankondiging en zorg dat deze als laatste (of als je wilt al eerder) in de serie vertoond wordt. Omdat iedereen gefocust is op het zien van vakantieplaatjes kan het misschien even duren voordat ze begrijpen dat dit plaatje wél bij de tentoonstelling hoort!

5. Kopje thee

Nodig je ouders bij jullie thuis uit voor de koffie en thee. Koop twee leuke bekers met een tekst erop die aankondigt dat ze opa en oma worden. Kun je deze niet vinden (zelfs niet online?), dun kun je ze natuurlijk ook helemaal naar jouw wens laten maken met je eigen ontwerp. Schenk de koffie of thee in de keuken in voor ze, en serveer ze zo dat de tekst pas zichtbaar is als de mok voor hen op tafel staat. En dan maar wachten tot ze doorhebben dat er een boodschap op staat voor hen!

6. Chips

Heb je al kinderen die oud genoeg zijn om te kunnen lezen? Zet ze ’s avonds voor de televisie met een bakje chips. Maak een kaartje met daarop iets al ‘je krijgt een broertje of zusje’ en leg deze op de bodem van het bakje, of verstop het tussen de chips. Tegen de tijd dat het bakje op begint te raken vinden ze dan deze bijzondere verrassing!

7. Extra plek aan tafel

Je kunt ook de kracht van suggestie gebruiken. Nodig de mensen die je wilt vertellen dat je zwanger bent uit voor het diner bij jullie thuis. Dek ongemerkt en zonder er iets over te zeggen een extra plek aan tafel, die dus leeg blijft wanneer het hele gezelschap aan tafel heeft plaats genomen. Het valt niet te missen dat iemand naar de reden van de extra gedekte plek gaat vragen, en de echte slimmerik zal misschien zelfs al doorhebben wat je probeert duidelijk te maken. Zo wordt een gewoon diner een feestmaal zonder dat je er extra lang voor in de keuken hebt hoeven staan!

Meer voor mama's heeft ook een leuk artikel geschreven over zwangerchapsaankondigingen.