Wat moet er allemaal op een geboortekaartje staan?

Ben je in verwachting? Dat is natuurlijk fantastisch, want de geboorte van een kindje is een ware toevoeging aan je leven. Maar bij een kind krijgen komen er ook praktische zaken kijken. Je wilt namelijk kenbaar maken aan de wereld dat jij een kind hebt gekregen! Dit doe je middels een geboortekaartje. Maar wat moet er allemaal op een geboortekaartje staan? Lees hieronder de essentiële onderdelen voor je geboortekaartje.

De naam van je kind

Het klinkt logisch, maar er zijn wel eens mensen die dit vergeten. Rondom de geboorte zijn ouders vaak in de stress en dan kan het voorkomen dat je juist het meest opzichtige vergeet. Je bent dan zo gefocust op alle kleine details. Dat is een veelvoorkomend probleem waar je je dus ook niet voor hoeft te schamen. Het kan immers iedereen overkomen. Schrijf de naam van je baby ook volledig op het kaartje. Dus niet alleen de roepnaam, maar ook de eigenlijke naam en eventuele tweede namen en dergelijke. En let ook altijd goed op de spelling.

Namen van familieleden

Op een geboortekaartje is het ook leuk en handig om de namen van de familieleden te vermelden. Maar welke familieleden zet je er op? Wat is formeel het meest gepast? In principe geldt dat je niet de namen van ooms en tantes en opa's en oma's op de geboortekaart hoeft vermelden. Natuurlijk wel de namen van de ouders van het kind (jullie dus) en ook van eventuele broertjes en zusjes. Soms vinden ouders het ook leuk om de namen van peetooms of peettantes te vermelden op het kaartje.

Geboortedatum en tijd

De geboortedatum en -tijd worden bijna altijd op geboortekaartjes vermeld. Je wilt immers laten weten wanneer jullie kindje is geboren! Dit is niet alleen leuk om te weten voor degenen die het kaartje ontvangen, maar dat is natuurlijk ook leuk voor jezelf. Vaak zijn dit zaken die je later vergeet, maar door het geboortekaartje te bewaren weet je zeker dat het nooit uit het geheugen wordt gegrift. De geboortedatum en tijd hoeven niet zeer prominent aanwezig te zijn op het kaartje, maar het hoeft ook weer niet te klein worden vermeld. Dit heeft natuurlijk ook met de lay-out van het geboortekaartje te maken.

Contactgegevens

Natuurlijk is het ook belangrijk om de contactgegevens op een kaartje te vermelden. Ga je bijvoorbeeld een kraamfeest organiseren, dan moeten je gasten natuurlijk wel weten waar je te vinden bent. Zet dus altijd de contactgegevens op het kaartje.

Leuke tekst

Het is leuk om een geboortekaartje iets persoonlijks te geven. Kies een tekst of gedicht die goed bij jullie past en die jullie zelf mooi vinden. Een stukje tekst uit een liedje wat speciaal is voor jullie, of wat jullie gevoel over het kindje beschrijft. Uiteraard kun je ook zelf een tekst of gedicht schrijven, of op internet kijken voor inspiratie. Zoek je een mooie lay-out voor je geboortekaartjes? Op de website van Kaartje2go.nl kun je veel mooie geboortekaartjes vinden.