Zwangerschapskleding

Veel vrouwen hebben moeite met het vinden van geschikte kleding tijdens de zwangerschap. Positiekleding, zoals zwangerschapskleding ook wel wordt genoemd, is meestal niet geheel in dezelfde smaak als jouw huidige inhoud van de kledingkast. Het kan daarom lastig zijn om leuke kleding te vinden tijdens jouw zwangerschap. Je wilt er natuurlijk stralend uitzien tijdens deze negen maanden, en dat kan gewoon. In dit artikel lees je meer over verschillende soorten zwangerschapskleding en hoe je de leukste kleding gewoon kunt blijven dragen tijdens jouw zwangerschap.

Waarom zwangerschapskleding?

Jouw buik groeit tijdens de negen maanden en jouw lichaam groeit mee. Veel vrouwen hebben niet alleen een mooie ronde buik tijdens de zwangerschap, maar ook meer volume op hun heupen, armen en benen. Jouw oude kleding past al gauw niet meer. Niet iedereen kan tijdens de zwangerschap gewoon de oude kleren blijven dragen. Zwangerschapskleding is extra rekbaar, waardoor je jouw hele zwangerschap ermee door kunt. Het is kleding 'op de groei'. Er zit meer rek bij de buikzone zodat jouw baby niet bekneld raakt. Ook is zwangerschapskleding vaak extra zacht en comfortabel. Je wilt met jouw schommelende hormoonspiegel en groeiende lijf vaak niet te veel moeite doen en comfort is de essentie.

Soorten zwangerschapskleding

Er zijn veel verschillende soorten zwangerschapskleding. Van prachtige positiejurken waarbij er extra veel ruimte voor de buik is en jouw zwangere figuur mooi wordt geaccentueerd. Wanneer je een gewone jurk draagt, kan deze aan de voorkant te kort zijn vanwege jouw buik. Ook zijn er zwangerschapsleggings en broeken. Deze zijn voorzien van extra ruime stof bij de buikzone. Vervelende ritsen en knopen zijn verwijderd zodat deze geen druk kunnen geven aan de buik. Je kunt gewoon jeans dragen tijdens de zwangerschap. Deze jeans zijn voorzien van extra veel rek en meer ruimte bij de buikzone. Truien, shirts en blouses zijn goede opties als positiekleding. Deze zijn net zoals de jurken voorzien van extra stof aan de voorkant zodat jouw buik goed kan groeien. Het verschil tussen 'gewone' kleren en positiekleding is dat deze kleding juist extra flatterend zijn voor de zwangere vrouw. De nadruk wordt gelegd op de buik. Wanneer je simpelweg een shirt koopt in een grotere maat, zal deze lang niet zo mooi aansluiten als een positieshirt.

Problemen bij te strakke kleding

Er zijn nog altijd vrouwen die liever gewoon hun normale kleren blijven dragen tijdens de zwangerschap. In het eerste trimester is dat voor veel vrouwen ook gewoon mogelijk. Je komt dan nog niet zoveel aan en de kans op een zichtbaar buikje in nog relatief klein. Toch is het sterk af te raden om jouw gewone kleren te blijven dragen tijdens de zwangerschap. Zeker vanaf het tweede trimester. Jouw buik kan moeilijk groeien wanneer het de hele bekneld zit achter een strakke jeans. Hierdoor heeft de baby minder spelingsruimte en kan er een beknelling ontstaan bij de bloedtoevoer er zuurstoftoevoer, met alle nare gevolgen die daar bij horen. Er is zijn genoeg stijlvolle zwangerschapskleren te vinden. Laat je niet van de wijs brengen dat het minder stijlvol is of dat het er suf uit ziet. Wanneer je op zoek gaat, zul je vanzelf zien dat er veel modieuze opties zijn.

Een maatje meer

Zoals eerder geschreven is er ook de optie om bij jouw favoriete winkels te blijven shoppen en gewoon een grotere maat te kiezen. Je mist dan wel de positieve nadruk op jouw figuur, maar het blijft altijd een goede optie. Heb je normaal maat M? Schaf jouw favoriete truien dan gewoon in maat L of XL aan voor de zwangerschap. Wat ook een echte aanrader is, is om kleding op de mannenafdeling te scoren. Vooral relaxkleding zoals sweats en joggingbroeken zijn een stuk ruimer in mannenmaat. Dit is perfecte kleding om thuis heerlijk in te kunnen ontspannen. Maak het jezelf aangenaam in huis met genoeg relaxkleding dat perfect past.

In de winkel

Waar koop je nu de beste zwangerschapskleding? Je kunt hiervoor naar speciale baby en mama winkels gaan. Prenatal heeft bijvoorbeeld een ruime collectie aan zwangerschapskleding. Hun collectie is altijd bij de tijd en modieus. Ook zijn er genoeg reguliere winkels die een aparte collectie hebben aan positiekleding. Zo is het mogelijk om bij de H&M of de Hema positiekleding aan te schaffen. Je kunt dus gewoon bij jouw favoriete merken blijven shoppen.

Online zwangerschapskleding kopen

De beste manier om positiekleding te vinden dat echt helemaal aan jouw smaak voldoet, is door online op zoek te gaan. Heb jij voor jouw werk een nette outfit nodig? Dan kun je online eenvoudig op zoek gaan naar webwinkels en merken die zwangerschapskleding verkopen met een nette uitstraling. Vind een mooi broekpark of colbertje dat perfect bij jouw zwangere figuur past. Ook kun je online perfect unieke kleding vinden. Ben jij van wat groter formaat en heb je moeite om de juiste zwangerschapskleding te vinden? Dan kun online altijd de beste webshops vinden voor jouw bijzondere aanvraag. Zoek bijvoorbeeld via mommyforums naar tips en ideeën voor geschikte zwangerschapskleding. Je kunt online ook veel inspiratie op doen qua styling. Ga bijvoorbeeld via Instagram of Pinterest op zoek naar leuke outfits met zwangerschapskleding. Zo kun je zien hoe jij de komende negen maanden er piekfijn uit kunt zien.

Tweedehands

Wil je niet te veel geld uitgeven aan kleding dat je maar een aantal maanden zult dragen? Positiekleding is niet direct goedkoop. Je kunt op creatieve wijze toch voor een sportgoedkoopprijsje aan positiekleding kopen. Heb jij vriendinnen, zussen of nichtjes die ook zwanger zijn geweest? Wie weet hebben zij nog wel positiekleding in de kast hangen. Ben je niet vies van elkaar of hebben zij de kleding nauwelijks aangehad, dan is dit een handige manier om jouw kledingkast uit te breiden. Ook kun je op tweedehands websites zoals Marktplaats genoeg advertenties vinden van positiekleding dat nauwelijks tot niet gedragen is. Zo bespaar je op de kleintjes en kun je jouw budget besteden aan de aanschaf van babyspullen.

Jouw lichaam groeit en verandert tijdens de zwangerschap. Kies daarom voor geschikte kleding dat meegaat met deze groei. Je kunt ervoor kiezen om jouw kleding gewoon een aantal maten groter te kopen. Maar wil je kleding dat jouw zwangere figuur extra goed benadrukt? Kies dan voor positiekleding. Deze kleding is speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen en groeit met jouw lichaam mee. Jouw buik heeft genoeg ruimte en wordt niet bekneld. Geniet van een comfortabele zwangerschap met de juiste en modieuze zwangerschapskleding.